onsdag 26. oktober 2011

Onsdag 26.oktober totusenogelleve.

Der kom onsdagen på ny. Trur eg skreiv det forrige onsdag også og det føles nesten ut som om det berre er eit par dagar sidan. Det har vore ein hektisk dag som eigentleg har gått i eitt. Eg trur kanskje ikkje eg har rukke så mykje som å opne ein einaste mail idag. Desto rolegare har ettermiddagen vore. Godt er det.
No er det ikkje noko negativt bak det at det har gått i eitt i dag. Det har vore mykje interessant, så det er ingen grunn til å klage. Det var berre litt hektisk å ikkje ha tid til å områe seg i løpet av dagen.

Steffen har besøk av ein kompis og det slår aldri feil. "Mamma, kan du lag skattekart?" Så settes det opp det bedårande fjeset med smil og auge som ser vanvittig uskuldige ut. "Vær så snill." Armane rundt nakken og ein megaklem. Hmm.....Kven klarer eigentleg å seie nei då? Utspekulert....... (Det har han etter mora. Ho kan vere utspekulert ho også). Så eg har laga skattekart og skatten er funnen av to "lykkelege" born. Det blir med det eine skattekartet idag. Det blei godtatt før start. Elles kunne eg risikert spørsmålet: "Kan du ikkje lag ett tell? Vær så snill.....". Dei held det dei lova. Ingen fleire spørsmål. (Det er jo litt koseleg....).
No er det visst bornetv-tid, så då er det sofaen som gjeld. Eg sneik meg likesågodt inn her.

Amy Winehouse hadde 4,16 i promille då ho døydde. Alkoholforgiftning kallar vi det. Slik får du sexy jeansrumpe. Hahaha, det får eg aldri uansett....... Sexy danse-Atle som smykkemodell. Tja, definer sexy....... Joda, han er sikkert bra "hot", men dog ikkje så altfor mandig. (Sorry, no tergar eg vel på meg halve kvinnfolknoreg). Nå ser 22-åringen fram til å bli den nye reklamemodellen til det italienske merket Police. På de ferske reklamebildene poserer Atle i bar overkropp med både klokker og smykker fra merket. Helt uproblematisk, ifølge Pettersen. Ja, han har i alle høve ein dyr kropp. Ingen tvil om det. Han er jo tegna over det heile. Tatoveringane hans er nok ikkje rimelege. Eg kunne sikkert kjøpt bra med musikkutstyr for same summen.

Mor (38) skal ha drept hele familien sin for forsikringspenger. Steine vere, då er du desperat!! Ein er kanskje ikkje så lykkeleg der ein er om ein gpr til eit så drastisk punkt. Jaja, det er jo ikkje noko nytt at det fins mange sjuke mennesker i denne verda. Eg skulle då vel mykje heller levd under fattiggrensa enn å synke så lavt. Eg reknar med det er snakk om bra mykje pengar. Noko anna vil vere rart. Eg håpar det var verdt å gjere det med tanke på at det både blei oppdaga og at ho må leve vidare med det. Familien er jo eit ord som seier at det er snakk om meir enn ein person. Då er det nok stor sjanse for at det innbefattar born også. Tragisk!!

Smugtitt i sminkepugen til Maya Vik. Javel? Kvifor skal eg ha interesse av det? Hennes sminkepung hjelper ikkje meg i noko særleg grad. Sikkert stort for den som har laga innslaget. Stå på. Då kjem du deg snart opp og fram. Slike tøffingar vil alle aviser ha!! Sånn:=)

Hver tiende norske kvinne utsatt for seksuelle overgrep. (Hevder en amerikansk presse). Det er jo hyggeleg at New York Times interesserer seg for det som skjer i Noreg. Likevel, rart at det er nettopp dei som skal offentleggjere slike tall. Kvar tiande kvinne? Ganske høgt tal, då! Reknar med dei tar høgde for kva som skjer i dei ulike heimane også i den samanhengen. Det er faktisk slik at vi er kjent for å vere eit av dei landa som slit mest for å få ned talet på seksuelle misbruk og valdtekter. Kva grunnlag dei byggjer påstandane på, veit ikkje eg. Om ein skulle la slike tal tale for seg, kunne eg byrje å spekulere i kven eg trur er utsatt. Med tanke på at ein kjenner fleire hundre kvinnfolk her til lands, skal jo då 10 % av desse vere innanfor denne gruppa. Litt creepy å tenke på! Det er berre å la vere å tenke på det.
Om vi hadde vore meir vakne, ville vi kanskje gjennomskua fleire, men eg trur likevel det beste er å ikkje tenke for mykje. Så får ein berre beklaga om det er nokon som går der ute og håpar at vi skal sjå det.

Vi trenger en junkfood-avgift. No er det fleire og fleire som byrjer å sjå på temaet junkfood og kva ein kan gjere med "problemet". Enkelte samanliknat det med alkohol og meiner det på lik linje må kome ei avgift i forhold til dette.
Noreg har i lang tid lege ca 20 år etter Amerika i tid når det gjeld fedme. I Amerika er dei no komen til det stadiet har dei får fleire og fleire som liknar på sumobrytarar. (Fedmerelatert). Der Noreg er no, var Amerika for tjue år sidan, og om vi ikkje gjer noko med det no, vil det segle opp som den største folkesjukdomen nokon gong.
Ein kan jo spørre seg kvifor det er så mange som spiser så mykje junkfood. Det er jo ikkje akkurat så supergodt om ein får det for ofte. Enkelte lev faktisk av det. Dei er innom desse "sjappene" kvar einaste dag. Det er nok alt anna enn sundt. Ikkje fattar eg at dei klarar å ete det i såååå stor grad, men det skjer.
Eg trur nok dei fleste et junkfood ein gong i blant. Det må jo vere lov å kose seg med det også innimellom. Det er vel ikkje så usunt, det? Likevel, eg ser poenget. Butikkane bugnar over av "dårleg" mat.

Det er mange aspekter i ei slik sak. Ta ei så lita bygd som vi har, til dømes. Vi er på ein måte litt privilegiert (om ein kan bruke det ordet). Ikkje bur vi slik til at borna både må bringast eog hentast pga lang skuleveg (sjølv om enkelte vel å gjere det likevel). Fotballtrening, kulturskule, vener......Alt er nært. Ein treng heller ikkje vere redd for å sende borna ut for å leke. Inga frykt for at det skal skje noko kriminelt mot dei. Ergo får vi heller ikkje eit liv som er så stressande som mange andre stader. I byane er dette eit større problem. Bornehagen dei har fått plass i, ligg langt unna heimen. Skulen likeså. Slik kan ein ramse opp ein heil del.
Nettopp desse stressfaktorane er med på å gjere kvardagen til veldig mange ganske hektisk. Då er det lett å ty til junkfood, blant anna. Eller slenge ei grandiosa i omnen osv..... Rett og slett for å få tid. Ein arbeider så langt unna heimen og skulen at det er seint på ettermiddagen før ein er heime. Eg skjønner godt at ein då vel å lage hurtig og enkel mat. Det er liksom viktigast at dei får i seg noko, enn ikkje å spise i det heile. 

Det kunne jo bli litt artig i denne verda om alle blei like runde og vi trilla på besøk til kvarandre.........

Nei, kanskje eg burde finne på noko fornuftig å gjere. Sjølv om eg ikkje heilt veit kva det skal vere. Det er deileg å ikkje gjere noko også:=) Først skal eg ta å avslutte Steffen sin kveld med å sjå Tom og Jerry med han. Han har nokre få minuttar att før badet kallar og kva er vel artigare enn å sjå katta og musa i aksjon? Eg flirer like mykje, eg også:=)

Ha ein kjempefin kveld!

Hasta pronto:=)

I can't stop thinking........

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar