søndag 25. september 2011

Sundag 25.september.

Det er sundag og jaktstart. Jaktmenna er komen seg til skogs og eg tippar dei skal vere bra våte når dei kjem attende. Det blir ekstra godt for dei å kome tl ei rein hytte som duftar kake, då.=) Eg har "skeina" litt opp her og kaka er akkurat komen ut av omnen. Det dufter deileg.
Førstemann var bra tidleg oppe i dag. Eg trur kanskje ikkje ho var meir enn kvart over fem. Eg var nok sist.

Då eg kom ned i første etasjen, var det ein lykkeleg gut som kunne informera at han hadde fått masse god fisk på kroken. Han hadde vore med ein av gutane på kaia og fiska. Det var visst nok av fisk der...... Så filèen er komen i frysaren og ligg der berre og ventar på at vi skal dra heim utpå ettermiddagen. Eg ser no mest fram til kveitemiddagen. Onkel har fått masse kveite før vi kom inn hit og eg er så heldig at eg får med meg heim noko av det:=) 

Det har vore ei utroleg bra helg. Berre så synd den snart er over. Eg trur nesten eg vil påstå at eg villa bytta bort heile sommarferien berre for denne helga. (Det er kanskje å ta litt mykje i, men det er ikkje så langt unna sanninga).

I går var det blikkstille på havet. Det er ikkje like stille i dag. Det er faktisk ganske varierande. Vi satsar på at det ikkje er så ille i femtida når vi skal ut herifrå. Ikkje at det speler så stor rolle. Vi har då vel vore ute i hardt vèr før.

På skulen diskuterer vi ofte handskrifta til folk. Er det slik at dei fleste skriver stadig styggare? Det er ikkje mange som skryter av handskrifta si. Sjølv har eg ei kjempefin handskrift når eg tar meg tida. Som oftast blir det berre "klodder" og innimellom litt halvfint av di ting skal gå så innmari fort. Eg trur kanskje at samfunnet har endra seg slik at vi ikkje tar oss tid til å skrive saktare. Den viktigaste årsaka er nok heilt sikkert at vi fakstisk skriv mindre for hand enn nokon gong. No er det ulike tastatur som gjeld. Folk har i større grad mindre motoriske ferdigheiter og fleire og fleire slit med senebetennelse av den enkle grunn at dei ikkje er vant til å skrive. I følge ein artikkel er problemet så stort at det er starta opp kurs for folk som ønsker å forskjønne kvardagsskrifta.
Før var det berre legane som skreiv uleseleg. No gjeld det supermange........ Det blir nok opp til kvar enkelt skule å innsjå verdien av god skriftundervisning. Om ikkje av nytteverdien i det offentlege, så for hytteboka, dagboka, minneboka og kjærleiksbreva si skuld.
Jaja.....

No kjem visst jaktgutta inn ein tur. JA, dei er våte. Her er det berre å få hengt klærne til tørk. Hunden sleng seg rett på golvet og der blir han vel liggjande ei stund. Han byrjer nok å dra på åra no, så det er klart det blir tyngre og tyngre for han for kvar jakt han er med på. Han var supertent rett før dei gjekk herifrå. Det var tydeleg at han skjønna at det skulle jaktes. No sit Steffen og stryk han så fint over ryggen.

No skal eg hive meg rundt her........... Salto!!! Hahaha. Særleg.
Ha ein fortsatt fin sundag. Nyt den, for i morgon startar ei ny arbeidsveke.

Hasta luego:=)

I feel it in my finger, I feel it in my toes.......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar