lørdag 24. september 2011

Sjekk den storingen!!!!

O lykke!!! Beathe Susan Knutsen-P. er veldig nær det ein kan kalle lykke. Livet er herleg! Tyson ligg her ved føtene mine og slappar av. Han ligg og ladar opp til jaktstart i morgon. Han har ei herleg tid foran seg:=)

Eg er på Grunnvoll. "Familien" er samla. I dag har eg verkeleg følt på det at blod er tjukkare enn vatn. Eg har stor tru på at det som verkeleg gjer deg vel, er dei tinga som gjorde deg "lykkeleg" som born. Mine beste minner frå barndomen er at eg og syskenborna mine (frå Husnes) stod på berget her inne og fiska. Herreminhatt kor vi fiska. Vi blei aldri lei..
I vaksen alder har ein lært seg at det er mykje som gjer ein glad. Ein skjønner meir av livet, liksom. Likevel, ein kjenner det på seg om "lykken" er ekte. I dag har eg hatt den følelsen. Spesielt når ikkje pappa er her lenger, kjenner eg at dette er det næraste eg kan kome livet eg og han delte.
Eg kom heim langt utpå kvelden i går. Difor måtte eg vente heilt til i dag med å dra inn hit. Svein henta Steffen meg i Kjøpsvika og det bar rett inn i fjorden. Det var riktig så deileg å sitje der i båten og kjenne vinden som blei laga av båten som "svevde" bortover sjøen.

Då vi la til kai på Grunnvoll, var havet blikkstille, vèret bra og nisene låg og vaka i havoverflata. Det rett og slett myldra av niser. Eg visste allereie då at dette kom til å bli ei herleg helg.
For Steffen sin del, blei det som å vere i paradis (akkurat som for oss då vi var born). Det at her var folk som gidda å fiske med han, spele kort med han, leike sisten og ellers ha det gøy med han var rein lykke.
No nettopp utfordra han Svein i å danse twist. Vi flira godt!
Han har med seg si eiga fiskestong og har brukt eindel tid på kaia. I tillegg har han brukt harpa medan vi var på havet og  fiska. Eg kan ikkje akkurat seie at han har hatt godt "haill", men det var no engong slik at det var han som fekk flest fisk........ Det var gøy å henge over ripa og dra inn all fisken. Det var då han blei mållaus og sa "Sjekk den storingen!"

Det var veldig godt med fisk til middag i dag. Eg trur det må vere "første" gongen i livet mitt at eg et fisk på ein laurdag. Dei andre har tilogmed fisk som pålegg på brødskiva til kvelds. Det var godt, ja, men det får vere nok med fisk èin gong i døgeret.

Ute er det byrja å bli mørkt. Snart er det ein liten gut som skal "bysselalle" i 2.etasjen. Når han vakner til liv att i morgon tidleg, er dei andre fordufta ut av hytta. Jakta er i gong og Tyson tar med seg jaktgutta på tur. Kjenner eg dei rett, startar dei megatidleg. Kikkerten står oppstilla ute på verandaen til eikvar tid, så om ein vil bidra....er det berre å sitje seg ned foran den og stirre (og stirre og stirre og stirre). Det vil jo vere skøy om dei klarte å fange ein elg medan vi er her inne også. Kanskje tar eg Steffen med meg ein tur til fjells i morgon for å leite etter elg. Eg har vore med pappa eingong tidlegare og det var spanande. Tippar at han som er gut vil finne det endå meir spanande enn eg tykte det var.
Før han legg seg, må ha få sjanse til å spele litt meir. Ære vere Mads som gjer sitt ypperste for at han skal ha det gøy. No er det yatzy som står for tur. Eg sit no her.......og trives med det.

Eg trivdes her som unge, eg trives her no. Eg har maks ro i kroppen og alt er berre flott. Difor er det ein skam at eg ikkje tar turen inn oftare. Eg må berre SÅ gå til anskaffelse av ein båt. Sånn er den saka.

No er det ein stykk Knutsen som ønsker å låne pc'n litt, så då skal eg runde av her inne. Eg ser fram til morgondagen og gler meg til alt den måtte bringe med seg. Steffen har sagt klart ifrå at vi ikkje skal dra så tidleg ut, så då får han viljen sin, glatt.

Ha ein triveleg laurdagskveld og ei riktig så god natt.
Hasta luego:=)

I think of you.......

1 kommentar:

  1. Bare et lite apropos, de fanger ikke elg, de skyter den :)

    SvarSlett