onsdag 14. september 2011

Dette fortel han om deg........

Har fått nytt KK i posten. Av ein eller merkeleg grunn har eg fått det fleire dagar før eg eigentleg skal ha det. Det betyr at eg allereie er igong med bladet og har funne ein reportasje som heiter det same som eg har til overskrift. Så kva snakkar eigentleg menn om når dei møtes?? That's the question....... Gjett om eg blei nysgjerrig. Endeleg får eg vite svaret på det. Det er jo noko eg har lurt på heile livet mitt!!! YES!
Som eg har poengtert mange gonger tidlegare (i fjor haust eller noko sånt) så er konklusjonane til KK svært nær sanninga. Det er av den enkle grunn at dei kvalitetssikrar alle slike reportasjar med å intervjue heile tre menn. Så er også tilfelle denne gongen, og følgeleg gjer svaret seg sjølv.
Pass dåke menn, eg veit kva dykk tenkjer.

Kjetil er 39 år og lærar, Jonas er 30 og grafisk designer og Gøran er 42 og selgjar. To har vore gift i henholdsvis 8 og 11 år, medan sistemann er sambuar på fjerde månaden. Så no skal eg prøve på mitt eiga vis å attfortelje det som står i bladet osv.......

Det er jo slik at dei har fått nokre spørsmål dei skal svare på. Heldigvis svarar ikkje alle det same på alle spørsmåla, så det er faktisk rom for individualitet også hos mannfolka. (Var det ikkje eit fint ord eg kom opp med? Heilt på eiga hand!!). Gjengs for dei alle er at det ikkje er så mange dei delar mykje livsdetaljar med, men ulikskapen ligg i KVA dei fortel. Kjetil, for å ta han som eksempel, seier at han sjeldan går i detaljar om kona. Rett og slett av di han ikkje ser meininga. Dei to andre snakkar tydelegvis om det meste, inkludert kjerringene sine.
Skilnaden på desse mannfolka ligg i kva dei ser på som privat og ikkje privat. Sex, til dømes, er for privat til å dele med andre, ifølge Kjetil. Jonas er totalt ueinig. Han fortel alt til dei næraste. Han elsker å høyre om sexlivet til kompisane sine, spanande stader dei har hatt sex og om kven som har vore gode i senga. Ein gong oppdaga han og kompisane at heile tre av dei hadde hatt sex med same dama i løpet av eitt år. Det gliste dei godt av. Jaja...... Fin hobby ho hadde det året, då:=)
Gøran liker å prate om sex og forhold om dei ikkje er så mange tilstades. Spesielt liker han å prate om intime ting. "Rett på tema, liksom". Av og til får han dårleg samvit over for kjerringa, men syns likevel ho må akseptere at han snakkar om sexlivet deira. Dessutan får jo aldri ho høyre kva han prater om.

Til spørsmålet om dei trur at kjeriingene deira snakka med sine vener om det same, er dei litt meir usikre. Også her er dei ikkje samstemte. Det går i frå neeei til kanskje og ja.
Eg skal nok ikkje kome inn på kva vi kvinnfolk her gjer:=) Eg må likevel innrømme at eg blir litt nysgjerrig . Kva i alle dagar blir sagt om meg?? Det vil eg aller helst ikkje vite. Eg ser ikkje heilt for meg at det er det som er samtaleemnet over maskinane og verktøyet på fabrikken, men kva veit vel eg?? Det er i alle høve ingen som kan tromme seg saman og seie at dei alle har hatt sex med meg.....Heldigvis! Eg har stien min rein der:=)

Eg blei ikkje så mykje klokare av å lese denne reportasjen. Ikkje lurar eg så mykje på kva menn diskuterer eller ikkje. Det er vel aller helst mange menn i alle kategoriane for kva ein tillet seg å seie..... Skulle eg finne på å diskutere sexliv med nokon, så trur eg kanskje det er lettast å prate om det med eit mannfolk. Med mindre samtalen er prega av fleip..... Der er eg nok på kanten bra mange gonger i løpet av ei uke.

Nei, det er godt vi er ulike alle saman. Eg skal ikkje dømme dei som legg seg ned for "Gud og kvar mann", men eg hadde ikkje klart det. Trur nok eg ville følt meg litt skitten, då. Heldigvis er det berre mi meining. Kva andre meiner er sjølvsagt opp til dei å avgjere. Ein må ha respekt for at vi er ulike. Noko anna vil vere overtramp på retten til å bestemme over eigen kropp. Likevel........ Sex handlar jo eigentleg om å gje litt av seg sjølv til eit anna menneske (i tillegg til tilfredsstillelsen det gjer). Eg kunne aldri leggje meg ned for ein mann utan at eg meinte noko med det og at ønsket om at det skulle skje var tilstades. "Fylla har skylda" er alltid feigt å skulde på. Så difor har eg heller aldri brukt det argumentet. No tenkjer eg kun retta mot dagens tema....vel og merke. Eg kan ikkje skryte på meg at eg aldri har sagt ting eg ikkje meiner i påvirka tilstand. Det siste er vel også eit forbigått emne. Eg blei vel vaksen tilslutt eg også. Full kontroll, kallar dei vel det:=)
Så er du heldig og har fått eit kyss av meg, så har ikkje fylla skulda!!

Menn og kvinner er sikkert ikkje så ulike. Det fins som sagt mange i alle kategoriar og det gjeld sjølvsagt både hankjønna og kvinnfolka. Det er vel inga gruppe som er betre enn dei andre. Nokon er prektig av seg, andre ikkje. Sånn vil det nok alltid bli........ Ellers ville vi fått ei kjedeleg verd:=)

Sex handlar vel i bunn og grunn om tillit. Om ein har sex med eit anna menneske, er det jo ikkje slik at ein ønsker at alle andre skal vite det. Så ho som hadde seg med tre i same kameratflokk ville nok blitt bra flau om ho hadde visst at dei prata om nett ho. Så av det kan ein jo kanskje konkludere med at ein bør vegje sin(e) sexpartnar(ar) med omhu. Med mindre ein rett og slett ikkje bryr seg om kva andre seier.

Ellers så er det mest berre saker som "Sprettrompe", "Kroppen min" og "Mens-sensur" som er tema i ukas utgåve. Neida.....Det er sikkert mykje bra som står på fleire sider. Eg har såvidt bladd igjennom det i full hast i stad, så eg skal nok gå grundigare til verks for å finne nokre seriøse artiklar. Ikkje det at dei eksempla eg nettopp nemnte ikkje er seriøse. Dei er jo sjølvsagt det for dei det gjeld........
Den siste av dei tre (Mens-sensur) handlar for det meste om at syklusen er ei plage for begge to. Eg har aldri hatt store syklusproblem, så den sida er ikkje av størst prioritering. Vel, eg skal ikkje ljuge på meg at det ikkje eksisterer i det heile, men stort sett går den biten heilt fint.
For dei som no tenkjer på noko heilt anna enn det eg faktisk skriv om, så er det humøret eg siktar til. PMS kan vere eit stort problem i enkelte heimar. Når mannen har notert seg syklusen til kjerringa, i dagboka si, over lang tid for å få eit lettare liv, ja då seier det litt. Alt for å berge seg sjølv:=)
"Sprettrompe" har eg heller ikkje tenkt å hige etter og "Kroppen din" er eit tema som ALLE magasin tar for seg. Altså trur eg at eg er ferdiglest i bladet allereie om kort tid.

Ha ein fortreffeleg kveld, med eller utan sex. (Med ein eller to eller tre osv........) Eg skal no kose meg med denne lille og fine datamaskinen:=)

Hasta luego!

You make me smile all the time.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar