lørdag 10. september 2011

Laurdags formiddag 10.september.

Klokka er snart kvart på ti og vèret har byrja å lette på seg ute, Det ser faktisk ut som at det blir sol utover dagen. Jomfru Knutsen er verkeleg utkvilt og klar for ein ny dag. I går kveld la eg meg allereie halv ni og sov før ho var kvart over. Ikkje heilt normalt, men likevel delig. Ikkje rart eg trudde det var tidleg på morgonkisten då eg var ein snartur oppe i halv tre-tida:=) 

Kva er det med elgjakta og parforhold? Eg har ein "kollega" på andre sida i fjorden. Vi spøka tidlegare med at han måtte ha kjerringa si med på elgjakta. I dag har han skrive på facebook om at han snart skal på jakt og gler seg. Eg klarte ikkje dy meg og skreiv at "Husk at du lova at kjerringa skulle få bli med på jakta!" (og flirte litt for meg sjølv). Svaret var ganske bra, då!?! "Ja, Beathe.....og det væks løvetann på Norpolen!" Hahahahahaha...... Det ville vel vore katastrofe om ein mann ikkje fekk ha jakta si ifred!? Den er liksom litt heilag for dei:=) Jaja, det er jo bra at dei har noko å sjå fram til i løpet av eit heilt år. Det må jo berre vere deileg å slippe mas frå kvinnfolk for ein periode? OG når dei fleste opplev det å skyte elg som å få orgasme, så må det jo verkeleg vere verdt det!! Jaja.......Jakta gjer no at eg får kjøtt i min frysar.

Pappa jakta kvart år. Det var nesten berre då han hadde fri og kunne nyte å vere borte frå kvardagen. I og med at jakta startar få dagar før eg har bursdag, har han faktisk ikkje vore i ein einaste bursdag hos meg som eg veit om. Eg har vel aldri brydd meg om det av den enkle grunn at eg alltid har vore vant til det. Når ein i tillegg såg kva elgjakta gjorde med han (glede), var det lett å ikkje spørre om han kunne vere heime den eine dagen.
No er det ikkje mange dagane att til elgjakta startar opp for i år. Då er det ikkje mogleg å la vere å tenke kva om han hadde levd no?  Det er rart at eit menneske klarer å setje så djupe spor. Det føles som at det aldri kjem til å gå over. Eg håpar jo sjølvsagt at den dagen eg går bort, så skal eg ha satt djupe spor hos sonen min......men eg håpar likevel ikkje at det blir slik som pappa. Kanskje det er slik at alle har det likeeins som meg? "Alle" saknar nok sine, men eg trudde at det skulle gå over til "noko anna" etterkvart. Her om dagen høyrte eg på "Den siste mohikaner". Pappa lærte meg den på veg inn fjorden då eg var fem år. Det er friskt i minnet. Dei siste dagane før han døydde song vi på den ilag. Så då eg høyrte den her om dagen, kom tårane. Eg vil ikkje at det skal kome fleire tårer lengre, men det styrer ein visst ikkje sjølv.........

Eg lurar verkeleg på kva musikksmak Steffen kjem til å ha når han blir vaksen. Stakkars gut, han syng vel på alt anna enn venene sine i dag....... Håpar han ikkje blir miljøskada av meg på det området. Han går titt og ofte og syng på dei same songane som eg. Born og unge syng på heilt andre songar enn det, så.......... No nettopp høyrte eg han song "Så kom du" for seg sjølv. Hmm....Kanskje av di eg har spelt den på dataen mykje dei siste dagane. (Om att og om att). Når han syng "Kom til mej i natt" blir eg litt bekymra!Hehehe......

Eg har slått på tv'n for å sjå om det er noko spesielt på nyheitene. Det ser ut som at det kjem til å vere valg, valg, valg heile dagen. Det er jo forståeleg det, men eg orker berre ikkje å sjå på det i dag. Akkurat no er det ho Siv Jensen som er i fokus. Det er ei dramatisk utvikling i antal anmeldingar av overfallsvaldtekter i Oslo og no drøftar ho den saka. Stygg sak! Slike ting trengte vi ikkje å bekymre oss over då vi var yngre. Då vi var tenåringar og var i Oslo på Norway-Cup, var det aldri nemnt at vi måtte vere forsiktige av slike årsaker. I dag kan vi ikkje få sagt det ofte nok.....Ver forsiktig!! Det er ikkje bra at ein ikkje kan føle seg trygg om ein er ute og trør ein tur sjølv om det ikkje er lyst ute. Dei galningane som begår desse ugjerningane...... Eg lurer på kva som foregår inne i hovudet deira. Nei, då er det tryggare å bu på ein stad som ikkje er overfylt av mennesker. Eg er glad eg ikkje kjenner nokon som er blitt utsatt for slikt. Då blir det på ein måte så langt unna at det ikkje påverker meg på noko måte av betydning.
Om eg ikkje tar mykje feil, må eg ein tur til Oslo rundt desember, åleine, og eg veit ein ting sikkert. Om kvelden skal eg med 100% sikkerheit halde meg inne på hotellrommet. Eg skal såvisst ikkje tru at det ikkje kan skje meg noko og ta turen ut åleine. Ikkje slik det er no iflølge media.

Klokka går og det er vel meir fornuftig å ta turen ut i finvèret. Så eg håpar dagen blir like fin som det ser ut for at den blir.
Ha ein fin dag!!

Hasta luego.....

I know where I rather be than here right now...........

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar