torsdag 28. mars 2013

Tankar, ord og gjerningar! Joda, ord som står godt til denne høgtida. Ikkje noko å nekte for det. Det er vel kanskje det påska dreiar seg om?!
No er det eingong slik at det er alt anna enn påskebodskapen eg tenker på. Det er meir min eigen senilitet eller eit anna betre og brukbart ord. Du vel sjølv eit meir passande ord. 

Problemet er ikkje stort nok til at det blir krig i verda, men nok stort til at det skaper frustrasjon i mitt lille hovud. 
Når det ikkje er heilt på stasjon, er det fleire ting som går galt. Blant anna i dag...... 
Sånne ting som angår den koselege delen av påska. Slik som maling av egg. 
Maling av egg som treng at det fins egg å male på. Maling av egg som gjer at ein syns det kan vere smart å lage eggerøre til frukost. Kjempesmart. Dersom der er egg å male etter at røra er laga. 

"Unga.....Eg kjem te å lage eggerøre no sånna t dåke kan male egg etterpå vi har spist". "Å jaaaa! Det vil vi!!"
Lykkelege born, nøgde vaksne!! Fram til tabben blei oppdaga.
"Tante, kor e egga vi sku få mal?" What?? Shit.....Dei låg knust i søpla! Dei blei aldri blåst......... Så tankane var der. Orda var der. Berre så synd at gjerningane ikkje stemte overeins med desse tankane og orda! 
Det løyste seg heldigvis. Vi ordna det så dei fekk male egg og dei er komen opp på "veggen". 

I morgon tar det av her i vika. Då skal dei eldste ut i ake-ilden. Då nyttar det ikkje om ein er bekka 70 år eller ikkje. Alder er inga påskudd for å slippe. Då er det blodig alvor. Måtte den beste vinne!! Rattkjelke er tingen. .....
Dei yngste skal gå skirenn. 2-åring mot 11-åring. Ingen urettferdigheit bak det. Tap og vinn med same sinn! (Spørs om det gjeld framleis om 2-åringen slår 11-åringen......Då trur eg det er lov til å bli skuffa!!)
Då er det om at tanta har gjerningane med i gjennomføringa. At ikkje ora og tankane styrer seg sjølv og så tar ho skia på den lille att fram. 
Det skal ikkje gå an, men er likevel mogleg. (I ei verd der det meste kan gå an). 

Det er om å få i ungane så mykje energi som mogleg slik at dei presterer godt i morgon. Difor var det nødvendig å få påskeharen på besøk no i kveld. Så er det berre å håpe at dei sluker alt før dei sluknar............. Då kan det hende det blir liv og røre i morgon. Det skal i alle fall ikkje stå på oss. 

Det kan hende at det hadde vore enklare om ein heller tok seg tida til tankar, ord og gjerningar i forhold til det påska handlar om. Då hadde ein vel klart å få samla alle tre elementa. 
Det passar seg vel ikkje så bra å stå der og seie ut fadervår og samtidig tenke på George Clooney (for å ta eit døme.....). Kva er vel fadervår utan tankane? Hahahaha........... 

Ha ein fantastisk fin fortsettelse på kvelden og sov godt til natta! Nyt dagen i morgon. Hiv dåke med på det sm er å hive seg med på. Om det er skileik med oss eller ein lang og herleg tur innover fjellet. 
Kan sjølvsagt ikkje samanliknast, men er digg begge deler. 
Er véret bra nok, kan det jo forsåvidt bli tid til begge deler!! :=)

Hasta mañana!

IWALY!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar