onsdag 20. mars 2013

Dette huset er satt ned med 305 millioner. Jippi!! Då har kanskje eg også råd til å kjøpe det!
Hmm..... Det var det med beliggenheita då. Storbritannia....... Hadde ikkje heilt tenkt meg eit hus der. So what to do??
Jaja, eg får vel vere grei og la andre få oppleve gleda med å kjøpe Storbritannias dyraste hus. :=)

Norske Axel tok favorittlagets hjemmebane til etternavn. Eg vil tru det ikkje er mange som heiter Anfield til etternamn..............
Beathe Susan New Meadow!! Yeah........ "I kinda like it"....... Kanskje eg skal søke om å få heite det?
Eller Beathe Susan Liberty??
Eg veit ikkje kva eg likar best å assosiere meg sjølv som....... Ei eng eller fridom?!
Eg håper berre at når eg bestem meg, så vil det vise seg at laget som speler på akkurat den bana faktisk er eit bra lag.
Litt ille å kalle seg sjølv opp etter eit møkkalag!

Dømt til fem fengsel for grove hjemmeran.  Hahaha....... Den var ny! Fem fengsel? Det har eg då vitterleg aldri høyrt om før! Fem fengsel..... Det var no ei snodig straff. Først litt her og så litt der. Kankje litt der før du hamar her og så tilslutt så må du nok der også! That´s life. It is supposed to be hard sometimes.

Sånn eigentleg er eg sikker på at det er journalisten som er heilt på villspor. Likevel..... Det er stor forkjell på fem fengsel og fem år! Skjerpings!!
Det blir som fangen som skulle benådes av kongen og beskjeden lød som følgande: Vent ikkje heng han før jeg kommer. 
Kor skal teiknet som manglar inn, liksom? Fangen blei hengt!! Shit happens all the time.....

EØS-borgarar kan få norske dagpenger i utlandet. Med fare for å bli for kvass i ordbruken, skal eg la vere å kommentere dette.

Det er lagt fram ei melding som skal gjere Noreg tryggare. Politiet er nøgd med meldinga, PST er nøgd med ho. Mange av dei vesentlege gruppene etter 22.juli er nøgd med ho..........
Opposisjonen på Stortinget er forplikta til å ikkje rose meldinga!! Slik er det berre...... Den dagen opposisjoen rosar posisjonen for noko................ Nei, det handlar om å leite etter feil. Til eikvar tid!
Er det rart at det fins så mange menneske rundt om som gjer det same?
Dei lærer jo av mange av landets fremste!

Så har vi rekninga til Giske. Sjølvsagt var den 90 000 kr for høg. Det ventar sjølvsagt media med å seie..... Først må skaden skje, at det skal høyres verre ut enn det i utgongspunktet er.

Tja...... Ei årsrekning på 150 000 kr for ein statsråd som han. Er det så mykje?? Eg reagerer lite og ingenting på det. Andre synker så lavt at dei seier at det kostar å vere på pornonettsider i utlandet.

20 000 av beløpet er forbeholdt abbonnementsutgifter. Då er ein nede i 130 000 kr. Litt i overkant av 10 000 i månaden.
Eg ville verkelegbyrja å lure dersom ein statsråd ikkje fekk høgare rekning enn eg sjølv!

Kva kostar det å ta ein telefon frå utlandet og heim til Noreg? Eg vil tru at ein god del av jobben hans innebærer å snakke i telefonen, også frå utlandet. Det kan fort bli dyrt. Det kan vel dei aller fleste som har vore i utlandet bekrefte.
Det er vel ei årsak bak det at dei fleste er forsiktige med mobibruken på utanlandsferiane sine.......Det er kostbart.
Vel, Giske sparar ikkje på bruken. Han bør heller ikkje det.
Ineffektiv jobbing vil det vere om han ikkje kan bruke telefonen når han er på reis.

Dataroaming er også dyrt, men ikkje til å unngå å bruke innimelllom. Det er ikkje sikre wifi-nett overalt.
Nei, fins det ikkje verre å henge seg opp i enn at ein statsråd brukar litt over ti tusen i månaden på telefon, ja då er det ikkje rart at enkelte ting er som dei er.
Give peace a chance.........

Vrakingskø for å slippe årsavgiften. Og dei fleste ventar til siste liten med å gjere det. Ergo er det vel ikkje av di dei har lyst.
Likevel.....Har du råd til å ha bil elles i året, har du også råd til avgifta.
Eg ville aldri ha gått til anskaffelse av ein bil om eg ikkje var sikker på at eg hadde  råd til å ha den.
Viss det berre er å vrake den, så betyr det vel i same slengen at du ikkje er avhengig av den. Då kunne du vel berre ha brukt den litt mindre i lpet av året og spart pengar på diesel eller bensin. Så kunne det blitt brukt på avgifta?
Eg veit ikkje........ Det er berre mine tankar.

Ja, eg er klar over at alle ikkje har like mange pengar å rutte med. Likevel syns eg det er eit paradoks at dei har råd til å køyre den korte biten ned på matbutikken for å kjøpe seg ei cola og litt snacks i tide og utide. Viss ikkje DET kostar i det lange løp........
Sjølv lar eg ofte bilen stå att heime når eg skal handle (om det ikkje er så mykje). Ikkje alltid, men oftast....... Ikkje av di eg ikkje har råd til å bruke den, men av di det er sunnare å gå, eg sparar miljøet og sånn eigentleg er det berre latskap som rår når det er snakk om ein så kort avstand.

Det er mange som har like kort avstand som eg i dette landet. Det er mange som ikkje set att bilen sin for å gå. Fleire av dei kondemnerer bilen sin 20.mars..............

Det kan fort høyres ut som om at eg skjærer alle under ein og same kam. Eg gjer ikkje det! Eg veit det er ei vanskeleg problemstilling for mange, men for veldig mange handlar det om prioriteringar. I stor grad!
Det er desse folka eg "kritiserer".

Eg ser ikkje heilt at 2500 kr skal vere nok til å lokke deg til å kvitte deg med bilen.
Ikkje når det blir slik som ei som blei intervjua på tv´n tidlegare i kveld sa. Ho sa at bilen var hennar beste ven. Det tyder vel på at ho bruker den ofte?.......... No skal ho vere utan bil. Kva med ein mellomting?
Ofte handlar det kun om prioriteringar.

Så kan ein diskutere om avgifta burde vere så høg som ho er, eller ikkje......men det er ei anna problemstilling!

Prøvde å bli Oslo-politimester, skattedirektør, pressegeneral, finansdirektør og helsetopp. Er det alderen som set ein stoppar for det når ein nærmar seg 60 år? Ikkje veit eg......... Ganske spenstig å søke på alle desse stillingane. Ganske ulike i så måte.
Eitt har det jo til felles. Dei er alle leiarstillingar, men likevel.......
Det er berre å stå på. Det er det einaste som nyttar! :=)

Klokka runda akkurat elleve og det er på tide å skjønne at no er det natta. Så sov godt! Jomfru Knutsen skal karre seg under dyna si og sove.
Ha ei god natt og hasta luego :=)

IWALY








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar