mandag 18. mars 2013

Paradise hotel........... Say no more!! Det er ein grunn til at eg aldri har sett ein einaste episode og at eg aldri kjem til å gjere det. Viss eg skal gje programmet eit pseudonym, så må det bli "søppel-tv".
Så er det sikkert dei som vil spørre korleis eg kan påstå det viss eg ikkje har sett på det. Det må dei jo berre gjere.......
Eg har sjølvsagt høyrt på når fleire andre har snakka om programmet og no nettopp såg eg eit lite videoklipp på Vg sine nettsider av den enkle grunn at eg skulle kommentere det her.
Resultatet av nett det er at eg fekk stadfesta at eg ikkje går glipp av noko som helst. Eg vil heller påstå at eg blir spart for litt av kvart.

Gutter kliner med både gutter og jenter. Det kunne sjå ut som om at heile kvelden var ein sexleik og den endte sjølvsagt med nett det. To stykk som ikkje klarte å la vere lenger og hamna i både senga og dusjen medan resten av gjengen stod og såg på når dei to hadde hyrdestunda si. Kor kleint er ikkje det? Og det på live-tv........
Det blir fint å møte framtidige svigerforeldre etter denne episoden. Sikkert stor sjanse for at dei får vite om det på ein eller annan måte. Det er alltid ein eller annan som har fått det med seg.
I tillegg er det ein sikker jobbsøknad!!!
Kva sjef er det som ikkje vil ansette ho (eller han, for den saks skuld) etter å ha googla ho og fått opp dette klippet? Smart.................

Jeg tenkte at en gang må det begynne.  Paradise hotel blir som eit fordekt pornoprogram. Paul Bjerke har tidlegare uttalt det same, og eg må seie meg einig med han dersom det er dette som skal legge standaren for resten av showet.
No har dei brote barrieren, så då er det vel fleire som følgjer på......

Er det noen norske trenere som er bedre enn deg? Eh.....Det er vanskelig å svare på. (Sitat Vg). Kjetil Rekdal...... Er det dette som kalles god sjølvtillit? Han er jo kjent for å vere superegoist, så svaret var vel ikkje uventa?!

Kva meiner vi eigentleg om janteloven? Syns vi det er greit "å komme her og komme her"?
Jante betyr eigentleg "liten verdi". "Jeg har ikke en jante" betyr at ein ikkje har eit einaste rødt øre.
Ingenting som tyder på at jante betyr noko anna enn noko som er negativt lada!
Så spørs det....... Janteloven, gjeld den oss?

Eg vil tru at dersom ein lev med janteloven hengande over seg, vil ein etterkvart få mindreverdigheitskompleksar.
Dersom eit menneske prøver å vise sin individualitet, vil vi andre oppfatte det som eit forsøk på å vise at ein er noko. Ofte fører det til utestengelse.
I alle fall vil ofte misunnelsen råde, og akkurat den kan gjere mykje ugagn.
"Du skal ikkje komme her og komme her!"

"Du skal ikke tro du er klokere enn oss". Er det ikkje eit ordtak som heiter "Kunnskap er makt"?
I såfall slaktar janteloven dette ordtaket.

I moderat mengde kan kanskje janteloven virke positivt inn på menneske. Til dømes for å jekke ned enkelte som kan vere litt "høg på pæra".
Det vil mest sannsynleg "hjelpe" vedkommande og dei personane som er rundt "han".

Janteloven kan brukes i enkelte tilfeller, men ein må vere ytterst forsiktig så ein ikkje sårer andre.
Janteloven har i størst grad negativ verknad. Den drep både initiativ og tiltakslyst, noko som ikkje er bra.
Vi treng kreativitet og pågongsmot! Så viss vi skulle la jantelove bestemme over oss, vil samfunnet vårt aldri kome seg vidare.

Eg veit ikkje, men eg har inntrykk av at janteloven ikkje står like sterkt i dag som for nokre år sidan. Kanskje eg tar heilt feil?
Det som er sikkert, er at den er ikkje borte. Det er nok mange som får kjenne på den kvar einaste dag.
Likevel, eg har inntrykk av at vi som menneske er i ferd med å utvikle oss i den retning av at vi er meir opne for nye ting og at vi skjønner i større grad at janteloven ikkje er bra.

"Du skal ikkje komme her og komme her............" Joda, det eksisterer nok enno! Så spørs det..... Kan folk som blant anna Kjetil Rekdal vere med på å trykke ned janteloven. Ved at dei viser at dei ikkje byr seg. At dei faktisk tør å vere så sjølvsikre i svara som det han var i spørsmålet han fekk.

Det står ingenting meir enn akkurat spørsmålet og svaret på nettet. Likevel....Det var nok til å få meg til å tenke.......Janteloven??

Så spørs det........ Er det janteloven som gjer seg gjeldande når eg kritiserer Paradise Hotel??
Eg håper ikkje det! Å blotte seg på tv har vel ikkje så mykje med kreativitet og pågongsmot for å fremje samfunnet på noko måte. Ikkje anna enn at ungdommen sannsynlegvis får eit meir avslappa forhold til sex og kanskje testar sine eigne grenser tidlegare.
Så kan ein diskutere kor bra nett det er......

Ha ein fortsatt fin kveld!
Hasta mañana!

IWALY!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar