mandag 11. mars 2013

Det er ikkje ofte eg besøker houdstaden, men eg var her ganske ofte tidlegare i livet. Eg trur nesten ein kan konstantere at det ikkje er store endringa her sidan eg var i tenåra (for å setje det litt på spissen).
Då vi var 15, var det mest spanande vi kunne gjere, å stikke innom kondomeriet og kjøpe små sjokolade-bygåver eller slikkepinner til venninnene våre.
Kondomeriet ligg nøyaktig der det gjorde for snart 25 år sidan. Akkurat det same, lille lokalet som alltid. Berre at i dag er ein ikkje 15 år lenger, så ergo freista det ikkje så mykje å gå inn i "det herlege" rommet.

Eg var ein aldeles kjapp tur oppover Karl-Johan rett etter at vi var ferdig med dagens innsats. Når tida er knapp, går det fort i svingane. Det var om å finne ei musikkforretning, men sjølvsagt finn du ikkje det på Karl-Johan!! Det fann eg fort ut etter å ha nærma meg slottet med stormskritt.
Det som er så bra, er at i dagens samfunn har dei fleste med seg internett i lomma. Genialt på ein slik dag som denne. Eg kunne jo berre google.........and I did! Kongens gate 14. Kor i svarten er Kongens gate??
Dei små grå har vel aldri jobba så hardt på spreng som dei gjorde nett då. I og med at det er over 20 år sidan eg sist var i Kongens gate, så er det ikkje berre, berre å hente fram ting frå bakhovudet.
MEN, eg klarte det!! (Stort smilefjes!!)
Berre for å konstatere at eg var tre minuttar for seint ute. Dei hadde akkurat låst dørene!! Går det an å vere så uheldig? Der måtte eg stå og sjå inn på dei lekre instrumenta, men må reise heim utan eit einaste sjølv.......Sukk!

Hadde denne jomfrua kobla litt tidlegare at det gjekk an å google, så hadde ho nådd det. Typisk! Så då måtte det sjølvsagt trøystehandlast!
Eg skulle i utgongspunktet ikkje på noko shopping, men når Oslo City nesten ligg vegg i vegg med den nesten 40 etasjers høge bygningen eg bur i og det faktisk er opent heilt til ti.......... Slaget er tapt for lenge sidan.

Oslo City...... Eit kapittel for seg sjølv!!
Det er stort og flott (innvendig) og supermange butikkar. Nok til at augene går seg varm etter ei kort stund. Eg kjente at eg blei litt småklar i augene av di det var så mykje rundt meg, men stakkars lille meg klarte seg heilt utmerka.
Ein "bonde" på bytur. På leiting etter ein klesbutikk med borneklede.
Jeeezzeees kor mange klesbutikkar det er i senteret, men like mykje jeeezeeees til at eg holdt på å leite meg etter ein butikk tilpassa born.
Eg måtte til slutt konstatere at det ikkje bur born i Oslo. Oslo er rett og slett bornlaus! (Litt rart med tanke på alle som bur her. Nokon av dei må no vere glad i å kose så det blir resultatar?!)

Eg kom til slutt til ein butikk der dei hadde to ulike bukser, like mange jumprar og jakker. That´s it! I gave up.
Men å gje opp er heller ikkje berre, berre! Kor skal ein gå når ein har gjeve opp? Korleis kjem ein seg dit ein kom inn i bygningen. Kva etasje er eg eigentleg i og kor er utgongen?
Og så var det han som ropa og kauka i eininga. Ingen skjønte kven det var han kommuniserte med.
Eg holdt på å be han om å klappe att, men så kom eg på at eg skulle kome meg heil heim att. Ikkje kome på forsida av Vg liksom.
Det er nok at eg skriv om Vg, om at eg ikkje i tillegg skal hamne på innsida av ho........

Det var ein ting som slo meg........ Vi er eit multikulturelt samfunn. Etter ei lita stund langs gatene og inne på "cityen", så er det ikkje vanskeleg å sjå nett det.
Det eg reagerte på, er dei tydelege ulikskapane som er mellom oss nordmenn og dei som kjem frå andre land. (Eg tenker ikkje då på dei nordiske landa).
Det kan hende at det er eg som er heilt på villspor, men eg kan ikkje påstå at eg er så vane med å sjå normenn sitte på golvet på store kjøpesenter og prate i telefon. Det var det som var tilfelle på Oslo City. (Som eg i heile kveld har kalla City Nord av ein eller annan grunn...). Heller ikkje at det er vanleg at ein sit og matar bornet sitt inne i ein liten huk. Eit foreldrepar sat inni ein huk med maten på golvet og fora ungen sin med den. Alt var satt ut rundt dei og det såg alt anna enn bekvemt ut.
Normalt ville ein vel ha satt seg ved eitt av borda som står rundtom?!
Eg reagerte i alle fall på det....... Ikkje noko vanleg syn der eg kjem ifrå, men det er kanskje av di vi blir spart for mykje ved å ikkje bu så sentralt til?!. Eg veit ikkje.........

No var det ikkje så mange tiggarar oppetter Karl-Johan, noko som er forståeleg i denne vinterkulda. Likevel, nokre var det no..... Eg ga ikkje pengar til ei einaste sjel!
Etter å ha lese ein artikkel om at små born blir pumpa med heroin for å vere stille medan foreldra sit og tigg, har eg funne ut at å gje pengar til tiggarar nødvendigvis ikkje treng å bety at ein hjelper dei. Så med mindre eg heilt konkret veit at eg hjelper eit menneske, kjem eg ikkje til å strø om meg berre for å gjere det.

Jomfru Knutsen har hatt latterkick i kveld!! I riktig stort monn. Det smitta litt.......... Tårene har trilla og innimellom var eg litt redd for at eg skulle vere svart under augene.heilt til vitet kunne fortelle meg at når ein brukar mascara med kvalitet, så blir du ikkje svart under augene. Dei er nemleg tårefast! Noko som trengtes veldig i kveld. Så takk for det! :=)

Når alle snur seg og seier "Der e ho som flira sånn i går kveld" i morgon tidleg under tysdagens kursstart, skal eg berre smile og håpe at det ikkje betyr at eg startar på att. Viss ein først blir flirfull...... Det er slett ikkje så lett å gjere noko med det!! (Dessutan er det jo smittsamt og det er jo bra) :=)

Tage (82) ble vasket av bilvasken. Hehehehehe........Eg må no flire litt til!
Ein skal ikkje gjere narr av andre og her er det trass alt snakk om ein eldre mann.......men av og til går det ikkje an å la vere.
Eg har fleire gonger tenkt tanken på "kva om nokon er så uheldig at dei blir vaska av bilvasken?". Ein reell tanke med andre ord!
Eg har aldri høyrt om at nokon har vore så uheldig, så eg har berre avfeid det med at det ikkja kan skje. Vi har meir enn god nok tid på å kome unna.
No har det alså skjedd!! Og då kan eg ikkje berre la vere å le av det. Det er jo litt komisk (sjølv om det nok er synd i den utvalgte). Eg er berre glad det ikkje er eg sjøløv som er innblanda!

Det er i Sverige at slikt skjer... Say no more! Tage var faktisk heilt uskuldig. Han vaska med hlgtrykksspylar inne i hallen. Ein kunde på utsida satte igong maskinane. I og med at Tage ikkje var klar over det, stod han midt "inne i" maskinen. Det sørga for at sensorane trudde at bilen var komen på plass og vips.............. 20 sekundar blei han spyla før han kom seg bort. (Heldigvis like heil).
Eg har nett sett opptaket av det heile. Sånn kan det gå!
Det er i alle fall nok til at eg kjem til å fortsette med å ikkje så mykje som opne døra på gløtt før bilen køyres inn i hallen. Eg sit til eikvar tid inne i bilen for å vere sikker på at eg ikkje skal gjere noko galt. Sånn får det berre fortsette å vere.
I og med at eg ikkje er for 100% likestilling innanfor kva vi skal gjere, så betyr det at eg meiner at vaskehall er mannens ansvar. Ferdig med deg liksom.
I have never done it and I never will! Då tar eg heller og vaskar for hand!

Løy om fartsovertredelse, dumpa kona for biseksuell sekretær, kona tok hevn, nå må begge i fengsel. Ei herleg suppe!!! Hahhahaha..... Vg-nett er faktisk litt artig i kveld. Enkelte folk er rett og slett berre herleg. Så spørs det kven som vinn rettsaka.

Ekteparet var ansett som eit at Eglands mest suksessrike par. Ikkje veit eg korleis dei har blitt rangert slikt, men at rangeringa var feil, ja det har vi nett fått bevis på!
Spørs om ikkje kjerringa var einig med dei som har rangert dei. Ja, i og med at ho blei så sur for å ha blitt utklassa av denne biseksuelle kvinna som overtok mannen hennar.
Ho følte vel at han skulda ho litt meir etter at ho for nokre år sidan "overtok" nokre av prikkane hans i sertifikatet.
Litt for kraftig trykk på gassen. Ikkje heilt heldig.... Så for å ikkje miste lappen, laug han om at det var kjerringa som køyrde! Hmm.......For ei klyse!! Og så gidd ho bruke energi på å hemne seg på han når dette skjer?
Nesjda...........

Hevnen var ikkje verre enn at ho sa ifrå om at det var hans prikkar og ikkje hennar. Så no må dei begge sone x antal månadar i fengsel
Får håpe dei ikkje får same cella då!! Hahahahaha...... Det vil jo vere lykken på jord. Dele celle med eks-kjerringa som ikkje har så høge tankar om deg. Fins det verre på jord? Tihihi.....

Er rødvin virkelig sunt, og får du høyt kolestrol av egg? Det er mange myter ute og går i dag og mange lev faktisk etter desse mytene.
Så spørs det..... Kan ein lite på at ei myte er korrekt. Er det verkeleg så sunt med denne raudvinen? Kva med egget? Kjem du til å døy tidlegare av di du et egg, liksom?

Eg har nett lest om det.... Eg trudde det skulle vere meir spanande lesing, men der tok eg feil. Eg lærte at ein ikkje legg på seg av poteter, men at det er den totale mengden inntak av mat som avgjer om ein blir tjukk eller ikkje.
Berre spis egg og gløym for all del ikkje at det er snakk om EITT glas raudvin om dagen.Ikkje eit ølglas med vin, men eit normalt glas vin. (Polet blir nok ikkje rikare på meg!)

Klokka tuter og går......Eg skal stille mobilen på vekking før eg legg meg på den deilege puta. Det gjekk ikkje an å bestille ein hottis til å kome og vekke meg, så då får eg klare meg med ein fin song på mobilen. Herleg å vakne til det også! :=)

Ha ein fortsatt fin kveld og sov godt til natta!
Hasta luego :=)

IWALY!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar