lørdag 29. mars 2014

Det er laurdag og vi har fridagen våres. Vi burde kanskje utnytta den betre enn det vi har gjort, men vi har faktisk valgt å meske oss i sola. Vi la ut pleddet og bretta oss sjølv ut og sugde til oss alle solstrålane som gjekk an.
Dagen har vore superdeileg, men akkurat no bles det litt, så då blir det å ta turen inn for å slappe litt av før ein skal ned til gamlebyen.

Det er eingong slik at vi har gått og følt litt på det med klede og Israel, spesielt Jerusalem. Vi hadde fått eit inntrykk av at kner og skuldre skulle dekkast til på skulen og aller helst elles også. (Sånn av respekt for dei ulike religionane.) Difor har vi vore ganske anstendig kledd overalt. Berre i matpausane har vi sneke oss litt unna og valsa i berre singlet.
Heilt til at lærarane på skulen, torsdagen, kunne informere oss om at vi ikkje trengte å tenke på slikt. Det er 50 nasjonar representert blant studentane her, så viss alle skal tas hensyn til, blir det mange hensyn å ta.
Kvelden før eg dro ned hit kjøpte eg meg badedrakt. Eg såg liksom ikkje heilt for meg at dei sprada rundt i bikini her nede. Badedrakten ligg ubrukt i kofferten! Badeturen igår blei med andre ord ikkje ein tur der vi trengte å tenke på nett det.
I dag har vi sola oss, og eg var usikker på kva eg skulle sole meg i. Difor hadde eg på meg ein singlet.
Då eg kom ned på plenen, skjønte eg at det ikkje var nødvendig. Eg bretta av meg og solte meg som om eg skulle vere kor som helst elles på denne jordkloden. Med andre ord har dette vore ein herleg dag der kroppen har sugd til seg det den kan av sola sin energi. Temperaturen er fin sjølv om det eigentleg berre er vår her nede.

Vi har to dagar att på skulen før det bærer vidare inn til Tel Aviv. Forhåpentlegvis får vi tid til litt shopping der. I tillegg trur eg at hotellet der ligg sånn høveleg på stranda, så kanskje det blir litt bading også.
I morgon skal vi følge ei normal forelesning md studentar som har vore her lenge. Akkurat det blir litt spanande,eg ser i alle fall fram til det.

I kveld skal vi på kosher-restaurant. Det er nok eindel av dei her nede. Vi har prøvd oss på det tidlegare i uka og det var faktisk god mat! God mat til ein grei pris.
Andre varer er det stort sett sånn høveleg norske prisar på, kanskje hakket billigare enn heime. Bensinen derimot kostar nærmare tjue kroner, så akkurat den er dyr.

Kurt Walander har no i utgongspunktet vore med på turen, men han har sikkert følt seg litt snurt til tider. I dag har han imidlertid fått bruke tid i lag med jomfru Knutsen.
Eg har veldig (eller hadde veldig) lyst å dra til Riga på eit litt lengre opphald enn det vi var på turen ned hit. Etter daten med Kurt Wallander, veit eg rett og slett ikkje.
Eg får håpe at tilstanden er litt annleis no enn då han var der i 1991. Mykje annleis!!!!
I morgon skal eg hive meg rundt og bli med på hans neste reise, men det blir ikkje før den tid. No skal eg berre nyte det å ha fri. Berre slappe av og ikkje bry dei små grå med noko som helst.
Eg føler eg har gått og småspist heile dagen, så eg sympatiserer ikkje akkurat med ei som lever her fast. Å ikkje ete noko kvar einaste laurdag…….Hallo…..Eg trur ikkje eg vil finne ut korleis dei har det. I kveld opnar heldigvis butikkar og restaurantar att, så då får vi oss eit anstendig måltid i dag også.

No har vi blitt mykje tøffare når vi er ute blant folk. Vi prøver oss litt fram på hebraisk, det "lille" vi har lært til no. Det er faktsik ganske gøy.
Når ein først byrjer å skjønne systemet, er det sjølvsagt gøy å prøve seg litt  fram.

Nei, eg skal ta å tusle meg opp på rommet og kanskje få meg ein halvtime på auget. Berre kanskje av di eg er litt dårleg på det der med å sove på dagen. Eg har liksom aldri fått heilt taket på det. Jaja…….
Uansett, ha ein strålande kveld dåke som er to timar bak oss, i alle fram til i natt eingong. I morgon rettare det heldigvis på seg litt……slik at ikkje forskjellen blir så stor når vi kjem heim. Det kan jo forsåvidt vere ganske tungt.
Sjølv om det er laurdag, var eg oppe før åtte i dag. Det vil seie seks heime. Det er litt spesielt med det og sitte ute og sole seg grytidleg på dagen. Det hadde ikkje skjedd heime!!

Hasta luego!

IWALY!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar