søndag 21. april 2013

Folket som bestemmer?  Både i går og i dag har eg lest ein haug med kommentarar frå folk som er "illsinte" på idoldommarane for utsagna som blei sagt etter at det var klart kven som skulle ut av konkurransen. På same måte har det hagla med meldingar frå folk som syns dei som kritiserer er lite gjennomtenkte.
Så spørs det...... Kven har rett?
Eg har i alle fall ikkje svaret, men eg har mi eiga meining.

Enkelte bruker argumentet om  at det er folket som har bestemt og at det må ein respektere. Så spør det....Er det fleirtalet av folket som har bestemt?
Betyr det at dersom du får fleire stemmer enn ein annan, ja så er det fleire som har stemt på deg?
Det gjer diverre ikkje det. Slik er det berre. Programmet er laga slik at det skal tenast pengar på at folk skal stemme. Mest mogleg pengar. Difor kan eg sende 100 stemmer til den eg vil skal vidare om eg ønsker å gjere det.
Ergo kan ein vel også i same slengen påstå at konkurransen ikkje er heilt rettferdig.

Ingen skal fortelje meg at ikkje dei som er blant dei næraste til deltakarane sender avgarde meir enn ei stemme. Enkelte stemmer vel heile tida fram til linjene stenges.......
Skulle det vere slik at den som fekk flest "folkestemmer" skulle gå vidare, ville det vore slik at vi kun kunne sende ei einaste stemme kvar. Noko som ikkje er vanskeleg å gjennomføre av di eg veit det gjeres i andre samanhengar.
Så resultatet kan på mange måtar ikkje vere representativ for kva det norske folket eigentleg meiner.
Det er klart at den som syng aller best og som kanskje får stemmer hos mange tusen fleire enn dei andre.....ja, der vil ein få eit "rett" resultat, men dog ikkje blant resten.

Dette er noko ein kan diskutere seg både raud og blå på, men det er ingen som kan påstå at det eg har sagt her til no ikkje stemmer. For slik er det.........at ein kan stemmer så mykje ein vil.

Når deltakarane melder seg på, må dei også vere klar over at dei kan få negative responsar på deira opptreden. Det er noko ein må tole. Det er lov å seie at ein ikkje er einig med utfallet, uavhengig om du er dommar eller ikkje.
No ser ikkje eg så mykje på idol, men av det eg har sett, syns eg ikkje at dommarane er elendig (som enkelte påstår).
To av dei har faktisk vore gjennom det same som deltakarane sjølv og dei veit kva det dreiar seg om. Dei har erfart kva som må til for å nå fram og dei er musikalske.
At enkelte ikkje er einige med kommentarane deira, er sjølvsagt heilt greit. Alle høyrer med sine eigne øyrer......men kom ikkje å fortel meg at alle har like bra øyrer og veit kva som er bra og ikkje.
Musikk er så veldig mykje meir enn at vi skal like ei låt og synes at songaren har fin stemme.
Det fins uendeleg mange musikalske elemantar, og dei som jobbar oppi det heile har betre vit på å lytte og "leite" etter desse elementa enn dei fleste andre som berre lyttar og ser det som skjermen viser.
At enkelte kommentarar gjerne kan vere litt flåsete....ja, det seier eg ikkje noko på, men det er langt mellom det og enkelte ting av det dei som kritiserer kjem fram med.

Idol er nett det som det er. Underhaldning! Pengesanking! Kamp med andre kanalar om tv-sjåarane! Meint for å skape diskusjonar, for diskusjonane sørger ofte for at fleire ser på (for å sjå om det som skrives stemmer eller ikkje).
Så er det jo litt "teit" at enkelte faktisk skriv kva dei meiner og så slenger dei faktisk med setningen om at dei aldri har fulgt med på programmet. Snakk om å skyte seg sjølv i foten......

Derfor stinker ånden din om morgenen. Hahahah..........Det er vel ingen som har dårleg ande på morgonkvisten? Hææææ? Går det an då? Joda, tydlegvis..........
Har du nyleg fått deg "romkompis/venninne" kan det jo kanskje vere lurt med drops eller tyggis på nattbordet! (Berre eit lite tips, med mindre du ikkje vil bli trevja på dør i same slengen som du kjem over dørstokken!) :=)

Det skjer at det fins ande som stinker verre enn alt anna (i alle fall tenker ein det der og då når ein opplev det). Mannen som sit rett atmed deg på bussen og prater i mobilen..........for å ta eit døme.
Så kjenner du ein ande som gjer at du føler at du vil spy. (Det skjer faktisk!!)
Ofte tenker ein at ein er glad det ikkje er ein sjølv som stinker slik. But, but...........Korleis veit ein eigentleg det? At ein ikkje stinker?
Den kjem vel snikande ut av munnhola di utan at du er klar over det. Så mannen med stålanden er kanskje ikkje klar over kva andre syns om å sitte ved siden av han og anden hans, og kanskje har du like dårleg ande sjølv.

Det er det som er så bra med tyggis. Det berger i alle høve det meste!! :=)

Dersom kroppen din er dehydrert og du er tørst, ja då er anden verst (eller i alle fall sterk!)
Dårleg ande oppstår ved nedsatt spyttproduksjon.
Så når du sover, trener, snakker lenge, stresser, enkelte medisinar.......lista er bra lang.

Om morgonen stinker det av di spyttproduksjonen er mykje mindre nattestid. Så enkel forklaring er det på det!
Jaja, dei fleste har overlevd dårleg ande og det er få som rømmer av di partnaren stinker. (Viss ikkje lukta er uhaldbar då. Det fins sikkert nokre få døme på det også).

Dårleg ande eller ikkje.......Kjærleik overvinn alt!! Hahahahahaha............ Klisje............

Nei, jomfru Knutsen er snart på tur i seng. Så spørs det om kveldens tannpuss er nok til å halde den dårlege anden borte i morgon tidleg eller ikkje.
Eg er vel sikkert ikkje noko unntak frå regelen eg heller. (Men så er det vel heller ikkje klining som står øverst på ønskelista når ein vaknar.)

Ha ein fortsatt fin kveld!!
Hasta mañana :=)

IWALY!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar