mandag 26. mai 2014

Mandag 26.mai

Roma! No er vi endeleg her. Reisemålet vi har gleda oss lenge til å få dra til. Vi måtte  tidleg opp, men viss vi får ein fin tur, ja då er det så visst verdt det.
I eittida (i natt) hadde eg enno ikkje sovna, vel vitande om at klokka kom til å ringe 03.30. Og ja, eg var stuptrøytt då ho ringte.

Sjølve turen til Evenes gjekkheilt greit.  Båtturen inneholdt litt meir bølgjer enn strengt tatt nødvendig, men vi tok alle nett det med latter. Enkelte holdt fast i kvarandre og v kjente det all ei magen.
På flyplassen gjekk innsjekkinga heilt greit……Joda den gjorde jo det, sånn bortsett frå at då bagasjen var fordufta frå skranken, er det jaggu meg ein som har lagt passet i bagasjen og bagasjen ville vi jo ikkje få sjå att før i Roma. Innan den tid var det reisestopp i både Oslo og København.  Heldigvis klarte dama i skranken (på håret) å få stoppa utkøyringa så passet kunne få kome i rett lomme.
Ein tur som startr slik blir alltid bra!!! Hahaha……..
Vel framme i Roma (og ut av flyplassen)……….Passet var ikkje framme ein einaste gong Jaja…..

Flyplassen er rimeleg stor, og mykje større enn det vi er vant til heime. Likevel,  ein vil tru at det likevel skal gå greit å få bagasjen sin i høveleg rimeleg tid?!
EIN time stod vi før alle hadde den i handa. (Då var vi lei av å vente.) Noko hurtiglevering var det ikkje.

Så var det å følge skiltveileiingane for å finne busshaldeplass som passa med målet vårt. Vi fann omsider billettskranka og vi klarte å stile oss ved rett avgangsstad.
Bussen kom og frakta oss til Stazione Termini. Derifrå skulle vi ta drosje, men då vi kom dit, bestemte vi oss for å ta føtene fatt. I følge bykartet eg har så er det ikkje så uendeleg langt å gå. Så då fekk vi sjå litt også. Interessant!!

No er vi innkvartert på romma og vi har oss ein velfortjent pause før vi skal ut oss spise middag. Det skal bli godt. Tidspunktet er satt til sju. Fram til då får dei styre seg litt sjølv.
Romma er heilt grei. Ikkje  av dei største, men med gode senger og wifi så er alt berre velstand.

Så langt har vi det toppers, så eg håper verkeleg det fortset slik. Borna koser seg og er i skrivande stund ute og gjer seg kjent rundt hotellet og kjøper seg drikke.
Vèret er supert og følgeleg har også litt lettare klede kommen på kroppane deira.

Eg må vel kanskje nemne at det er ikkje alltid like ille å gå på flydo!! Hahaha…..Det er heilt sant! I dag har vi sett noko vi aldri har sett før.  (Det er SAS som flyg oss.)
Framme i flyet var dolokalet ikkje så lite som ein før har vore vant med. I tillegg var det heile TO vindauge der inne. I dei kunne du sitte og stirre ut og nyte  utsikta som måtte vere medan det fornødne skjer. I dagens vèr var jo det berre ypperleg.
Tenk om alle flydo var slik……! :=))

Jaja, no er det ikkje lenge til vi skal smalast,heile hurven, så det er vel tid for å stelle seg litt. Det kan vere greit å ”freshe” seg opp litt etter ei lang reise.  Så er det middagstid!!

Ha ein fortsatt fin kveld!
Hasta luego!

IWALY!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar