søndag 25. mai 2014

25.mai 2014 :=)

Så er helga straks over og eg er straks på tur i seng. Med tanke på at klokka ikkje er over halv ni enno, så må eg kanskje fortsette med "Ja, det stemmer…. eg er på tur i seng snart".  
Eg skal opp midt i natta, nærmare bestemt halv fire. Eg skal ut på reis. Roma står for tur, så det er jo litt å glede seg til, det.
Eg var lenge vaken i går kveld. Eg såg film til klokka bekka tre på natta før eg la meg. Så sørga eg for å stå opp i rimeleg tid i morges……noko eg er glad for no, for eg er ganske trøytt i skrivande stund. Då er jo håpet om å få blunda augene tilstades.

Meininga var at det skulle vere hyttehelg. "Norske talenter" sørga for at det ikkje blei slik, så vi benkra oss alle foran skjermen fredags kveld. Ho som vann er eit lite talent, så det var greit at det var ho som vann. Dessutan var dei vel alle vinnarar akkurat i det programmet. Nivået var ganske høgt.

Då eg vakna laurdagsmorgonen, tenkte eg på pappa og kor lyst eg hadde til å dra i fjorden. Så såg eg rett på eit bilete eg har av han…….
Det her biletet er tatt i påska 2006. Det er rett før Steffen fylte to år. Vi står rett overfor Nisgamneset og eg hugser kor imponert eg var av at minstemann gjekk på eigne føter mesteparten av vegen. Ei bestefars hand var god å halde i! Minner………. 
Eg dro ikkje inn i fjorden, den dagen, men det blei no ein fin dag likevel. 

Laurdagen var ganske fin, vèrmessig, så då fann eg ut at eg ville grille. Så årets første grilling her heime er herved unnagjort. (Vi griller heile året på hytta.)
Vi sit litt til skue i den enden av verandaen, så for å skjerme litt var eg nedom trelasten og kjøpte eit par "veggar". Ikkje svære greiene, men likevel nok til at det hjelper. Etterkvart skal det vel kome eit lite "utbygg" der, og då blir det betre. 
Benken er nok ikkje den som er tiltenkt å stå akkurat der den står. Det skal vere litt meir stil, men til gårdagen fungerte den heilt fint. 

Sjølv sneik eg meg unna heile grillinga. Eg foreslo at menna kunne stå for grillinga og så kunne eg få ta meg ein joggetur. Det sa dei ja til, så då blei det slik. 
Eg jogga og då eg kom heim, kunne eg gå i dusjen og rett til dekka bord. Akkurat det var berre heilt herleg!! Kokkane hadde vore kjempeflinke, så maten smakte heilt supert. 

Kvelden gjekk med til fotball…. Det var visst Champions league-finale og DET var superviktik. Gjesp……… Var det noko eg ikkje fulgte med på, var det kampen. Ein annan liten kar var og misnøgd med at laurdagskvelden gjekk til kamp, så han sat seg midt i mellom tv´n og faren med ipod´n sin og spelte musikk. (Thihihihihi………) Faren såg på meg for at eg skulle seie at han måtte sette seg ein annan stad, men her var det inga trøyst å hente. Her var det snakk om team-spel. Eg ville mest berre flire, men det kunne eg jo ikkje gjere. Det ville kanskje blitt gjeve ut litt feile signalar til gutungen. 

Det er ikkje ofte eg kuttar meg, men det klarte eg sjølvsagt i går. Ikkje store såret, men blod var det lell. 
(Eg er god på å fokusere når eg tar bilete!) 
Det var på morgonkvisten eg var uheldig, men sjølve biletet er tatt på kvelden. Normalt er det nok med eit lite plaster ei stund og så er det "that´s it". Difor tok eg berre av meg plasterbiten då eg skulle ut for å jogge. 
I den samanhengen trur eg at eg må gjere eitt eller anna rart med hendene medan eg springer. For då eg kom heim att såg eg slik ut. Så om det er slik at eg gnir fingarne mot kvarandre utan eg kjenner det, skal  vere usagt. Pinglefingrar!! 

I tretida, i natt, tok eg dette biletet gjennom vindauget. Hadde eg vore "heime" så ville det vor mørkt ute. DIfor er det ikkje rart at enkelte som kjem nordover på besøk blir litt lettare forvirra når dei skal legge seg. For dei er det jo ikkje akkurat normalt at det ser slik ut når du tittargjennom glaset. 
Eg hugsar i 2005 då eit vennepar av meg var her. Dei to borna deira vakna jo midt på natta og det var håplaust å få dei til å forstå at det faktisk var natt. 

Det blei ikkje fjorden i går, men idag……..ja då blei det! Det var så fint eit vèr ute at det var ikkje noko anna alternativ. Difor blei det maling av veranda-balustrane i dag. Det blei no ganske fint. :=)

Veranda og hage!! Prosjekt hage er jo starta opp for sesongen. Denne gongen har eg ikkje lagt på knerne og saga tuer. Heldigvis! Akkurat det er ufatteleg kjedeleg. 
Eg har fått klipt ein god del, så no byrjer det å bli bra. 

Det har vore ein herleg dag å arbeide ute på. Uheldigvis kunne eg ikkje vrenge av meg klerne, for det var litt vind og eg ville ikkje utsette meg for faren til å bli forkjøla no når eg skal ut på tur. 
Fire-fem timar i fjorden gjer underverker. Det er verkeleg deileg. 

No er det natta for min del. Den neste uka skal eg legge ut litt bileter og ord frå Roma. Det er nok inga tvil om at det er ein by med "innhald". Vi er framme i to-tida i morgon, så det blir tid for å gjere seg litt kjent allereie då. Så er det berre å håpe på at italienarane er hyggelege og opne folk. Eg gler meg!!
Ha ein fortsatt fin kveld! Sov godt til natta, 

Hasta luego!

IWALY!!!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar