mandag 20. januar 2014

I går var denne knetta eigentleg litt irritert (Men berre eigentleg………hahaha…..) I og med at det av og til kan vere greit å ikkje skrive då, tenkte eg at det likaste ville vere å vente til i dag.
I dag er eg ikkje mindre irritert, men likevel ikkje så oppheita innvendig som i går.
No lurar du kanskje på kva det er eg snakkar om?!

Det var ikkje særleg kult å vakne i går morgon og lese kva som gjekk føre seg i Lærdal. At store deler av husstandane stod i brann og at dei enno ikkje hadde full kontroll.
Det er trass alt snakk om mange menneske som er involvert i ei slik sak. Saka er ikkje anna enn trist og eg kan ikkje tenke meg til at nokon føler anna enn empati for dei som har hamna i ei slik setting.
Så feil kan ein ta…………..Eller….. Dei fleste føler nok empati med dei det gjeld, men likevel klarar dei å gjere det til noko "politisk".
Difor har eg mest lyst til å kalle enkelte for arrogante idiotar, men lar vere av di eg har lært at det ikkje er høfleg å bruke eit slikt språk om andre. (Likevel…..Det er det eg tenker inni meg!)

Eg var ein snartur innom Facebook. Eg låg på sengekanten og var ikkje heilt klar for å skille meg med den fjerde beste venen min, dyna. Så då titta eg no heller innom FB og sjekka tilstandane der.
Då la eg merke til at Jens Stoltenberg hadde publisert ei helsing til folket i Lærdal og skreiv at tankane hans gjekk til dei. Det var ein fin gest han som medmenneske viste.
Folk flest (av dei som kommenterte den) sa seg einige eller roste helsinga. Heil til det då dukka opp ein kromidiot som sa : Jens, du er ikke statsminister lenger………osv……Som om det å bry seg krever at ein må ha ei slik rolle. Å skrive at han ikkje trenger å bry seg av di han ikkje er statsminister?? Hallo, skal vi ta ifrå han retten til å vise medfølelse for andre av den grunn? Det blir jo berre teit.
Han brydde/bryr seg og må få vise det på lik linje som at halve Noreg gjorde det ved å dele slike statusar.
Så kom kommentaren: Bra Jens, flott at du bryr deg. Men hvor er Erna? Hvor er Erna? Kvifor ein slik kommentar under helsinga hans?
Eg er inga tilhengjar av Erna, men akkurat slikt er å synke ned på eit lavmål. Kanskje Erna faktisk var på tur til Lærdal? Kven veit? (Ho!) Kanskje ho ikkje hadde tid til å sitte på Facebook av di ho hadde viktigare ting fore, som til dømes finne ut korleis ho skulle forhalde seg til brannen i Lærdal og korleis staten Noreg kunne hjelpe?
Nei, av og til syns eg folk er litt kort! Det var fint av Jens å sende ei slik helsing, og då kan heller de som syns akkurat det, kommentere det (eller trykke liker) og så kan alle andre rett og slett la vere å kommentere noko som helst. Rett og slett av respekt for dei som har mista heimen sin. Alle bileta som er uerstattelege. Minnene…….osv.
Å byrje ein "politisk debatt" under ein sånn status som han la ut…… Det er ikkje ein nordmann verdig! Det er då det er flaut å vere norsk.

Om ein er gartnar, lege, søppelbilkøyrar, lærar, sjukepleiar, nordsjø-arbeidar…………eller statsminister, alle som ein har vi rett til å vere medmenneske. Vi har rett til å vise at vi bryr oss. I slike situasjonar skriv ikkje politikarane av di dei vil høste "stemmer". Dei skriv av di dei syns det heile er tragisk, akkurat som oss andre.

Sola er attende!! I helga såg vi ho! Endeleg, seier eg berre. Ho har vore djupt sakna. No går det endeleg mot lysare tider.
Som seg hør og bør, må ein jo feire litt at ho er attende. Så då blei det solbollebaking i dag. Minstemann og eit par kompisar stod for sjølve deigen. Sjølve utrullinga tok eg meg av.
I og med at det i oppskrifta stod at eg skulle age store boller, så blei det nett det. Store boller!! Megastore! Svimle meg gløymte å ta bilete av dei. Ei bolle var nok eit heilt måltid for seg sjølv. Solbolle og litago!
Neste gong trur eg dei blir halvert (i alle fall).

Insunierer at man må ha penis for å komme seg opp og frem her i verden. Hahhahaaaaa….. Her er det nokon som verkeleg er hårsår. I tillegg har dette blitt spreidd i stor grad via nettet, så det engasjerer faktisk mange. Likestilling tatt til eit høgare nivå enn nokon gong tidlegare. No skal vi verkeleg ha eit kjønnsnøytralt samfunn.
Eg beklagar, men eg er nok ikkje heil der enno. Sjekk dette biletet:
Foto: Kristian Helgesen VG.

Dette biletet har skapt storm i eit vannglas og no er det like før vannglaset er så fullt at det renn over. Bølgene blir berre større og større. 
Det er "Name it"-kjeda som får gjennomgå. 

Det heile starta med at det var ei mor som skulle handle klede. Ho endte sjølvsagt ikkje opp med å kjøpe ein slik som er på biletet. La det i alle fall ikkje vere noko tvil om nett det! 
Name it burde holde seg for god til å drive med indoktrinering fra tidlig alder. Sukk….Eg blir heilt sveitt. 
Hadde det vore eg som hadde vore innom butikken, ville eg aldri tenkt over det. Eg hadde sett anten på den rosa eller den blå (alt etter kven eg skulle kjøpt det til) og så hadde eg kjøpt den om eg syns den var kul, eller så hadde eg latt vere. Enkelt og greitt. 
Det er då vitterleg opp til kvar enkelt vaksen som handlar å ta avgjerdsla om dei syns den er kul eller ikkje? Skal eg miste retten til å kjøpe ein body med "adm.dir." på av di enkelte er hårsåre? (Eller……..MANGE er hårsåre…….sidan det spreiar seg raskt på nettet.) Eg kunne ikkje brydd meg mindre.

Kvinneleg, mannleg……whatever……… Likestilling……. Det går for langt. 
Viss det skal vere slik at alt som ikkje er kjønnsnøytralt skal måtte vike unna no, ja då veit eg ikkje om eg likar det samfunnet vi held på og skape. Menn og kvinner er ulike!! Vi har alltid vore det!! Eg ser ikkje problemet med det. 
Om eg ikkje kan kjøpe "adm.dir." til tantebornet mitt (som er jente), ja så er eg ikkje redd for at det betyr at ho aldri kan bli det. 
"Hjerteknuser"? Ein treng ikkje den teksten på seg for at folk skal forstå at ein er det. ALLE små born er hjarteknusarar!! Så det så! 

Eit slikt plagg insuerer ingenting om "pikk eller ikkje". Det er berre ein "artig" tekst på eit plagg. Om du ser i ein annan butikk, kan det hende du finn same teksten på motsatt kjønn. 
Det er krig i verda……..Då gjer eg meg vel katta i eit slikt luksusproblem som dette. 
Supermann, Batmann, Spidermann…….Alle superheltar……..og MENN!! La oss for all del få lov til å halde på oppfatninga vår om at menn er "store og sterke" og skal ta vare på oss. Dei skal gjere at vi føler oss trygg. I alle fall syns eg det, og mi meining har akkurat like mykje å seie som dei som er ueinige. 
Eg vil ikkje vere kjønnsnøytral, sjølv om eg ikkje er den som går oftast i kjolar, oversminkar meg og kjem i høge stilletthelar. That´s just me……. For meg så vil alltid mannen vere det "sterke" kjønn. Ferdig med det! (Og deileg å få det sagt!!!!) Eg vil bli tatt vare på! 
Rosa eller blå…….hjarteknusar eller adm.dir…………. What a problem?!! 
Nei, kva butikk eg skal handle dei nye gardinene mine i, er eit mykje større og viktigare proble for meg. Eg berre seier det! 

Nei, etter å ha lest noko så tåpeleg (synes eg), å er det vel på tide å tlogge av. Så ha ein fantastisk avslutning på kvelden og sov godt til natta! 
Hasta luego!! 

IWALY!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar