torsdag 26. desember 2013

Tegn på at du er mamma. Eg har akkurat lest ein artikkel med 30 punkter som definerer teikn på at ein er ei mamma. Så er det opp til kvar enkelt å avgjere kva av punktene som eigentleg passar inn i livet  sitt. Eg las alle 30 og hamna på 14 "rette".
No skal det sjølvsagt poengterast at eindel av punktene forutsetter at du faktisk er småbornsmanmma. Sånn der gulpeklut-mamma og legoklossar-mamma……….. Gulpekluten har eg vore borti, men det er såpass lenge tida at alle slike ting er rett og slett gått i gløymeboka. (Kven vil vel frivillig gå rundt og hugse gulping og liknande?)
Lego trur eg nesten at han ikkje har vore særleg interssert i. Kanskje ein urpiteliten periode, men den må ha vore urpitteliten!

Uansett……Enkelte av punktee passar ikkje inn i jomfru Knutsens mammaliv. Defifitivt ikkje……
Døme på det er "Du innser at du fortsatt ser på NRK Super selv om barnet sovnet for en halvtime siden". NRK Super har eg aldri sett på, og er blei straks litt usikker på om poden sjølv har gjort det eller ikkje. Eg trur mest det gjekk i "Young Einsteins", "Mikkes klubbhus" og "Tom & Jerry" det gjekk i. "Tom & Jerry" som avla til råfliring og som garantert er like "in" i dag som for 30 år sidan!! 

Du vet intuitivt at lua dere ikke finner enten er i dusjen, i barnets lekekasse eller i kjøkkenskuffen. Nope….. Det har ok aldri skjedd, så den kjenner eg oss i ikkje att i. Ergo er det berre å luke punktet bort. 
Du vet at ingenting er vondere enn å trø på en legokloss. Det stemmer ikkje overeins med det som svirrar blant dei små grå, så vekk med det. 

NRK Super og legoklossar…… Viss det er det som definerer mammarollen, ja då slit eg grasalt. 
Du har alltid en smokk, våtservietter, en banan, en leke og noe som kan fungere som en bestikkelse i veska. Hahahahaha…….. Det er meg det er snakk om. Såååååååå smart er eg ikkje!! Hallo…!!?!! Eg som klarer å gå til Svartvannet med ein femåring utan å ta med meg skifteklede……… Då er det jo ingen tvil om at noko må skje, og det var akkurat det det gjorde. Han datt uti elvemuningen heilt oppe ved vannet. 
Resultatet var at eg måtte av med shortsen min og sokkane mine, slik at han kunne slipp eå fryse på heile nedturen. Sjølv måtte eg då gå ned i tursko utan sokkar! Alle veit vel kva det betyr?! Gnagsår de luxe!
Så å tru at eg garderer meg med naudløysinger når eg er oppover ein tur, eller liknande, ja det er verkeleg å tru for mykje!! Det skjer rett og slett ikkje. 

Du innser at du har hørt på Kardemomme by hele veien til jobb, også etter at barnet er levert i barnehagen. Hjelpes…..Eg trur artikkelen er mynta på søringar! (Hmmm………. Den kan vel kanskje ikkje EG slå i bordet med…..jaja…)
Kardemommeby?? Tja, han veit vel kva det er, men ikkje av di eg har spelt det for han. Kaptein Sabeltann er nok komen til han via bornehagen og liknande. 
Stakkars gut…….. Viss ein skal sjå på kva musikk som er lytta til med han i same rom, ja så er det "lovesongs" og andre sjangrar som eg lyttar til. Det har nok ikkje vore overflod av bornesongar. 
"Når jeg blir 66" går vel under kategorien "både ung og gammal", så noko har han vel høyrt på. Og så Kaptei Sortebill, då! Kulingen sjølv! 

Du innser at du kommer til å ha den samme bilen lenge – i hvert fall til noen finner ut hvordan du får bort de stygge flekkene og alt glitteret. Glitter, ja…..Då hadde eg mildt sagt blitt bekymra. 
Kva er eigentleg definisjonen på lenge? Hadde eg vore mann, hadde vel bilen blitt bytta annakvart år. 

Er det eigentleg rart at eg ikkje treff blink på alle punktene dei ramsar opp? Kardemommeby, våtserviettar, NRK Super (eg trur dei har fått solstikk), banan og lue i dusjen. Det kan nok ikkje vere heilt normalt?? 
Hahahaha……. Då er det snakk om ganske mange unormale i dette ganske land! Thihihi….

Likevel……sjølv om det er eit hav av punkter som treff langt under midjen (kanskje under tærne også), er det no i alle fall enkelte av dei som stemmer godt. 
At ein heller vil ha 40 i feber sjølv enn å ha sjukt born……. Vel, det er no eg burde seie at det stemmer, men å prøve å innbille andre at eg heller skulle vore sjuk sjølv for å unngå det, er å dra den litt for langt. Eg trur heller eg går for at vi held oss frisk heile gjengen. Definitivt! 

 I stedet for å flykte bort fra oppkast, løper du nå mot det. Joda, sånn bortsett frå at eg aldri har "løpt" i frå det før heller. Det er jo berre snakk om litt spy. Det er vel ingen som har tatt skade av det nokon gong?!
Eg er berre lykkeleg av di min aller beste pode alltid er flink til å seie ifrå om det er noko som er på tur opp halsen Eg får alltid tid til å førebu meg ved å hente bøtte før det kjem noko som helst. Inegn golvvask og liknande, med andre ord. :=)

Hver gang du skal handle klær til deg selv, kommer du hjem med to bæreposer med klær til barna i stedet. Der kom det plutseleg (sånn heilt ut av det blå) eit punkt som faktisk stemmer med 99,9%. DET er nært, det. 
No er det ikkje antalet bæreposar som stemmer, for det har eg null peiling på……., men at når planen er å kjøpe klede til seg sjølv, så kjem ein aller helst heim med klede til andre enn seg sjølv og då gjerne ein liten pode. 
Det er rart med det, men eigentleg er det ikkje det heller. Det er jo så mykje fine borneklede og då blir ein vel berre freista. 

Du ser på andre foreldre med barn som hyler med et medfølende blikk. Vel, akkurat det stemmer ikkje. Ingen medkjensle her i garden. Hyler eit born, så hyler det…..ig det utan at eg ofrar dei andre foreldra ein einaste tanke. Det er sikkert synd i dei, men det er vel ikkje nødvendig at eg skal bruke tankeenergi på det? Alt tll si tid, seier eg berre. 

Du kan høre barnet hoste gjennom tre vegger, fire dører og en mann som snorker. Hallo? Vis meg den mora som ikkje kan det. Det er juks å bruke sikkerstikk som punkt. Alle mødre har denne kvalisikasjonen!! 
Ikkje berre gjennom dører og veggar…..golv også, for den saks skuld. Av betong!!
(Du treng ikkje høyre det, heller….Du berre føler det på deg.)

Du vil heller sove enn å ha sex. Hahahahaha…… den ser eg helst at eg slepp å kommentere. Du får leve i den trua du vil, og uansett kva du ender opp med som svar, så er det sikkert rett.

Du begynner å gjøre deg klar til å gå en time før avtalen – fordi du bare vet at noe uforutsett kommer til å skje. Ikkje eg, nei, men eg kjenner fleire andre som hamnar under den kategorien. I stor grad. At det kanskje kjem av at dei har eindel fleire born eg enn eg, seier eg ingenting om. 
Kva uforutsett kan eigentleg skje? Eg ler jo berre om mjøldunken dett i golvet og melet strør seg utover "heile" golvet. Ler nok mykje så eg ikkje evnar å ta det opp etter meg, og då må andre trø til. (Som bannes!!) Eg blir sjølvsagt stornøgd med det og så er det heilt andre enn eg som blir stressa. 
"Andre" er ikkje folk i fleirtal, men det høyrtes så mykje betre ut med det ordet. Det går sjølvsagt ut over den same heile tida. 
Så når eg kan miste mjøldunken i golvet og le, kan ein jo ikkje ta på veg om minstegullet skulle vere så "uheldig" med noko. Det går jo forsåvidt berre bra, uansett??!!
Ein time før avtalen……… Hahahahaha……. Sei no heller ein halvtime. Ein halvtme til å dusje og stelle meg. (Eg bør vel ikkje nemne at det ofte kan dreie seg om eit kvarter?) Å ha god tid, gjeld berre fram til at du skjønner at du ikkje har det lenger. (Kor blei tida av?) 
Det einaste som er sikkert, er at eg ikkje kan skulde på poden for det. Eg klarer godt å sørge for det sjølv. Skal berre…..skal berre……… 

Du kan lage middag, amme, ta oppvasken og kjefte på barna – samtidig! Hahahaha…… Særleg! Kven kan ikkje det? Viss vi tar menna ut av biletet sjølvsagt. Dei har jo då nok med å gjere ein einaste ting i gongen, medan vi kvinner faktisk kan gjere fleire ting samtidig. 
Om amming og middagslaging er så god kombinasjon, veit eg no ikkje heilt. Likevel…..Om nokon skulle ta meg i å amme, uansett tidspunkt, så sørg for å sende meg dit det fins kvitkledde menneske. Då er det om å redde meg! Eg kan ikkje i min villaste fantasi sjå for meg at det fins noko som helst melk i puppene mine, så då vil det vel bli klassifisert som bornemishandling på høgt plan. 
Kven veit? Det kan jo hende eg får tendensar til å bli gal ein eller annan gong, men seriøst…..eg håpar du då oppdagar det på eit anna vis enn at eg ammar eit stakkars lite born. 

Du skjønner betydningen av at det ikke er langt fra latter til gråt. Berre så det er sagt…..Krokodilletårer fungerer ikkje på meg. Skal du skrike, ja så gjer det ordentleg. Slå deg sånn at du faktisk kjenner det…..då skal du trøyst få. Pjalt og dalt?? Nei, tørk tårene!

Huff, det er visst ikkje berre, berre å vere mamma. Det kan sjå ut som om at kravlista er litt lang. Eg har berre kommentert halvparten (kanskje, for eg har ikkje telt) og enno skal dei prakke på fleire "krav". 
Nei, vi er vel alle som vi er. OG takk gud for at vi ikkje er likeeins heile hurven. Tru kor kjedeleg det ville vore. (Då trur eg ikkje at eg hadde overlevd.)
Alle får vere den mora dei sjølv ønsker å vere. Sannsynlegheita for at du uansett har den største stjerna i bornet sitt auge er stor "no matter what". 
Det heiter så fint…"Få er som far og ingen som mor." 

Ha ein fortsatt fin kveld! 
Hasta luego!

IWALY!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar