lørdag 21. desember 2013

Fredagskveld…… Jaggu meg går tida fort. Eg er akkurat ferdig med kveldens bakst, så no er det total avslapping resten av kvelden.

Dagen verste setning. Over femti brukere av hjemmetjenesten i Nannestad må gå opptil en måned uten å få dusje i jula.
Hahaha……Dei er nok ikkje som alle andre dei som bur i Nannestad. Der varar jula i ein heil månad. Viss det betyr at folk har juleferie ein heil månad, ja då må det jo vere lykke for enkelte, til trass for at det då går ut over dei det gjeld i nett denne saka.
Snakk om dårlege norskkunnskapar! To moment er satt saman til eitt og blir berre då direkte feil.

Det er jo sjølvsagt snakk om at det går ein heil månad utan at dei får dusje. Det som gjer det enno meir trist, er at dei til og med ikkje får dusje i jula……Jula der ein pyntar seg og skal kose seg riktig så mykje. Feire, med andre ord.
Likevel, jula varar ikkje ein heil månad. "En måned uten å få dusje i jula…" Dagens journalistversting!

Jaja, når det er sagt, skal det også seiast at det er ei skam at det skal vere slik. Ikkje det med formuleringa (sjølv om den er ille nok), men at enkelte menneske skal ha det slik. Det er ikkje eit verdig liv, og ei heller verdig gjort av den kommunen den gjeld. Trist som faen……som han Ari Behn så fint seier det.

Hjelpsomme gjester ga 9000 euro i bot. Kva du enn gjer, ta ikkje og rydd ditt eiga glas når du er på kafè. La glaset ditt bli ståande på bordet ditt, for elles kan du faktisk sørge for at kafèen får ei megabot. I alle fall om du er i eit galskapsland som Frankrike. Heilt utroleg!

For ikkje så lenge sidan var det ei dame som måtte på do. For å kome seg dit, måtte ho passere bardisken. I og med at ho hadde drukke opp innhaldet i glaset sitt, tok ho det med seg og satte det på bardisken (i lag med nokre andre glas). Ho gjorde det av di ho meinte det var vanleg høflegheit………men denne gesten sørga for at kafèen fekk ei megabot.
URSAFF var i lokalet og då dei såg kva ho gjorde, sa dei til kafèeigaren at han hadde brukt "uavklart arbeidskraft".
Slå den, du! Du er visst "arbeidskraft" dersom du gjer slikt, berre at du ikkje blir lønna.

I denne saka blei bota satt til 7900 euro. I tillegg blei eigarane satt i varetekt! (Hallo!!) Denne kunden, blant anna, gjekk god for versjonen eigarane ga og difor slapp dei straff.
No er URSAFF snurt for at dei ikkje fekk desse pengane likevel og går til sak imot kafèen. Denne gongen er beløpet heva til 9000 euro. Det er straffa for at dei slapp unna første bota.

Frankrike……… Det beste er vel berre å halde seg unna heile landet. Er dei gal nok til slikt der, tør eg ikkje eingong tenke på kva anna galskap dei kan finne på der.
Det er jo nesten hakket verre enn Amerika, og akkurat det skal det no noko til for å klare å vere.

Hver tredje nordmann føler at det går skeis på julebordet. Oi, det var eit høgt tal. Kam det stemme, då? Det spørs jo kva dei definerer som "skeis"…….

Etter å han lest artikkelen om dette temaet, skjønner eg at det ikkje er snakk om at dei sjølv har gjort noko galt, eller liknande…. Det går meir på det at dei meiner at folk bør bli flinkare til å beherske seg. Ergo er dei vitne til at andre ikkje alltid oppfører seg.
Akkurat det er vel ikkje akkurat ei bombe. At enkelte trøblar litt, er nok ikkje noko som er synonymt med julebord. Det skjer heile året det.
No er det kanskje fleire som går ut i julebordsesongen enn ellers i året, men eg vil tru dei som trøblar då ville ha trøbla om det hadde vore ein annan fest også.

Store deler av dei som går på julebord meiner at alkohol er ein naturleg del av eit vellykka julebord. I tillegg er det mange som har den haldninga at det er greit at ein blir litt meir full enn vanleg på eit julebord. Akkurat det siste samsvarar nok ikkje heilt med det at dei meiner at ein bør blir flinkare å behreske seg. Mest vil eg påstå at dei to punktene faktisk talar kvarandre midt imot. Så korleis dei har lagt opp denne undersøkinga og korleis dei går fram når dei tolkar…….ja, det kan virke litt tilfeldig. Ikkje heilt kvalitetssikra vil eg påstå.
I bunn og grunn trur eg det, i stor grad, dreiar seg om kven det er som svarar. Kvinner svarer ofte litt ulikt menn.
I denne saka er det nok mest kvinner som reagerer på inntaket av alkohol, medan menna er meir tolerante for det å å i seg litt for mykje.

Kven er det ikkje som har sotte på ferga over fjorden med "dagenderpåjulebordsdeltakarar" som enno ikkje har rukke å bli edru? Det er vel eindel, både born og vaksne, som har flira eller himla med augene fleire gonger. Enkelte episodar har vel blitt lagt seg sterkt på minne.
Det går nok eindel gjetord om dei tidlegare juleborda og det lages vel nye i år. Eg er rimeleg sikker på det.
Men kva gjer vel litt dans på bordet og "oi-ing" om ein veit å "berre" ha det gøy? Viss ein kan flire av det etterpå, er det vel ikkje så ille.
Ille er det om du vaknar på feil rom eller med blått auge. Då skulle vel aller helst kvelden ha vore unngått. Då blir det dyrt for pengeboka som skal veie opp for det dårlege samvitet i form av gåve.
Det er vel ikkje til å stikke under ein stol at det fins eindel menn som har måtta krøpe på sine kner og bedt om nåde. Og då er ikkje kjerringa nådig. Nådig med nåden!!
Og kven har ikkje høyrt uttrykket "Æ ska aldri meir drekk!!" før?
Det er då ein kan spørre "Kor lenge var Adam og Eva i paradis?". Å ikkje drikke meir, tja…..det heldt vel ei uke eller to (på enkelte). Andre er litt meir fornuftig og så fins det jo ei gruppe snusfornuftige i tillegg til dei som berre ikkje får lov. (Kjerringa kan ha makt til mykje rart ho.)
Seier kjerringa at det ikkje er aktuelt å drikke, ja då er det vel ikkje det. Akkurat slik det bør vere. Enkelte treng å bli holdt litt hardt i øyrene.
Det er ikkje for ingenting at mange seier at "No er det nok. No går vi heim." Og så er det berre å dilte etter om ein veit sitt eiga beste. Thihihihihi……….

Viss ein endrar seg på julebord av di ein ikkje er vant til å feste ellers i året……..Betyr det då at ein må gjere noko med nett det og sørge for å bli full oftare?
Det beste er vel kanskje berre å la vere å drikke i det heile!
Eg ser for meg eit julebord der samtlege er edru. Eg trur enkelte ville få spasmar i tolvfingertarmen i løpet av kvelden. Eg trur til og med eg veit kven eg ville ha plassert der. :=)

Nei, det er godt vi alle er ulike som personar. Behova blir vel dekka på forskjellige vis og det går som regel bra (med dei fleste).
Viss eg passar mi ræv, så klarar vel alle andre å passe sine. Jupp! :=)

No er det straks natta her i garden. Sofalivet er urpittelitt digg no, så først må eg mote meg opp til å løfte ræva utav den. Om eg får ein halvtime på meg, skal eg vel klare utfordringa.
Uansett……..Ha ei god natt! Sov godt!

Hasta luego!

IWALY!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar