mandag 25. november 2013

Joda, den følelsen……..når minstemann venter spent på mora der ho entrar dørstokken etter endt arbeidsdag. "Mamma, i år vil æ ikkje bære ha et sånn dær vanlig pepperkakehus. I år vil ha meir sånn dærrane slott, og så må det gjærne vær med sånn derrane balkong og greier." 
Joda, den følelsen……… Du berre ser forventningane og iveren i augene. "Åsså lurte æ litt på om vi kunne lage sånn togstasjon med nån tog også. Og så nån vanlige hus sjølsagt." Piuuuuh……… Svetteperlene lot vente på seg, men eg trur søren klype meg at dei ikkje var langt unna.
(Kor mykje deig treng ein til dette?? Til no er vi halvferdig med slottet og det er allereie gått med 1,5 kg…….)
Det skal visst gå nokre grisar og tusle litt i snøen, men akkurat den biten skal vel aller helst gå greit. Griseform har eg fleire av i skuffa!

Setter NAVs dårlige rykte i fare. Hahahaha…. Kva betyr det liksom? Dårleg rykte i fare kan vel berre bety at eit godt rykte er på veg…. Kjempefarleg! Plutseleg skal NAV få på seg at dei "funker". (No har ikkje eg noko dårleg erfaring med den etaten, så kva veit vel eg?)

Når det til og med kan refererast til Facebook, i denne saka, ja då kan ein lure……. :=)

Strikkhoppet som sjokkerer verden. Ja, inkludert meg! Idioti på høgt plan.
Kven er det som er så tullete at dei hoppar i strikk med kjæresten klamrande rundt seg? For det skjer jo i aller høgste grad.

Eg skjønte jo raskt at det ikkje kunne vere snakk om nordmenn. Greit nok, vi er eit folkeslag som gjer mykje dumt, men hallo? Ein eller annan stad må det gå ei eller anna form for grense.
Så når det ikkje var nordmenn, så må det jo då vere eit anna folkeslag. Russere! Russere på jakt etter adrenalinkick. Enorme sådan.
At "guten" ikkje er noko gentleman, er noko som glatt kan stadfestas utan problem.

At det kan virke spanande å kaste seg frå eit eller anna høgt oppe i lufta er ikkje vanskeleg å forstå. Det hadde eg sjølv gjort om det ikkje hadde vore for mor mi, som stoppa meg då eg var i 16-årsaderen.
Likevel, det er stor forskjell på nett det og det å stole så blindt på kjøresten din at du tør å hoppe utan sikring. Berre armane dine rundt halsen hans og føtene rundt midjen.
Det hjelper ikkje noko på at han, idet han hoppar, legg armane rundt midja hennar.

Eg har sett klippet frå stuntet og det var ikkje kult i det heile. OG når denne jomfrua syns det er for teit, ja då er det nett det!
Det er ikkje til å stikke under ein stol at eg er glad i adrenalinkick og tidlegare tok eg alle utfordringane eg fekk. But, this……… It´s just to much!

Sukker gjør IKKE barn hyperaktive. Dette er noko som er stadfesta gjennom studie etter studie. Likevel, det er denne myten som er vansklegast å overbevise det moderne vaksne mennesket om. Likevel, deter slik det er.
Så kan ein heller stille seg spørsmålet om kvifor det er slik at vi faktisk kan sjå effekten sjølv med vårt blotte auge?!
Vel, det er der vi tar feil. Vi ser det av di vi forventar at ein skal ha den effekten. Foreldre har sett effekten gong på gong, men det er likevel fullt ut feil.

Årsaka til at eit born blir meir hyper etter å ha vore i eit bursdagsparty er så enkel som at dei er aktive av di det naturlegvis er meir leik og moro i selskapet enn det ville vore om ein ikkje var i selskap. At det er kaker og andre godsaker representert i desse selskapa, er berre ein tilfeldig variabel. Så det er nok omstendigheitene som gjer utslaget.

Mykje handlar om forventningar. Ein ser og opplev som regel det ein vil sjå og oppleve.
I denne samnahengen er det mange som vil stå steilt på sitt. Mange vil faktisk nekte å gå med på at desse studiene faktisk er sanne.

Eit anna eksempel kan vere at eit born sit roleg i sofaen, med vaksne rundt seg, og koser seg med brus og kaker. Plutseleg byrjer bornet og vere uroleg i sofaen og kanskje til og med starter med å klatre fram og tilbake i sofaen.
Mange tenker då at no byrjer sukkeret å gjere seg gjeldande. Slik er det altså ikkje! Det er jo ikkje akkurat meininga at eit born skal sitte pent og pynteleg med dei andre i sofaen i ukueleg lang tid. Det er klart bornet blir rastlaus. Det er jo eit born, og born likar å halde på med noko.
Å sitte rundt eit bord med andre og ikkje gjere noko spesielt, er direkte kjedeleg. Bornet blir utolmodig og dei andre skuldar på sukkeret og ber bornet om å roe seg.
That´s life!

No er det "Farmen-tid", så då skal eg flytte augene eit lite hakk høgare opp. Ha ein fortsatt fin kveld!
Hasta luego!

IWALY!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar