søndag 4. juli 2010

Dårleg med "haill"!!!!!

I går kveld grilla vi ilag med gode vener. Både store og små kosa seg. Trur nok at det som gjorde mest inntrykk var dyrehagen til familien Remme. Gleda var stor hos ein liten gut då han fekk med seg heile sju vaktelegg som han skal ha til delikatessefrokost i morgon!!! Det er ikkje kvar dag han får halde ein kanin heller........ Har ikkje heilt talet på kor mange dyr heimen inneheld, men det er mange!! Sjølv syns eg det var kulast med ålen Otto:=) Så lenge den er i akvariet så er det kult å sjå på. Hadde nok slitt litt om den hadde kommet krypande mot meg........ Huff!

I dag vakna vi til bra vèr og følgeleg fann vi ut at havet var neste aktivitet. (Baroniet utsatt ein dag..). Vi drog med båten til ei vik på utsida av Onuglo. Det var i ly for det meste og Steffen og mamma våga seg ut i sjøen! Det var verkeleg deilig å vere der. Vi slappa skikkeleg av. Null stress.
Lengre ut såg vi drøssevis av oppdrettsanlegg. Då meiner eg mange. Hardangerfjorden er full av oppdrettsanlegg. Trur det er eindel laks det går i..!??!
Uansett.....Ingen båttur utan fisking! Steffen har kjøpt seg ei harpe som han valgte å dorge med og ellers gjekk det i stang. Problemet var at det fantes ikkje "haill" i det heile blant alle oss i båten. Fisketuren kommer glatt innunder uttrykket "skitt fiske". Kunne ikkje passa betre..... Dårlege greier. Så dei som hadde sett for seg at det skulle vere fisk til middag i dag, måtte fint gå i frysaren og finne kjøpfisk og steike!

Ellers skal det godt gjerast at ein må reise heilt hit for å treffe slekta som bur på Ulsvåg!! Der gjekk vi og tusla på senteret, og kven andre enn familien Knutsen/Grunnvoll var det som stod der rett foran oss....:=) Jaja.....Kult det.

Bortsatt frå eit gammalt "Hamondorgel" fins det ikkje eit einaste instrument her i huset. Eg merker godt at eg har vore utan utøvande musikk ei stund no, og derfor skal det bli godt å kome heim att snart. Håper det blir lii øvinger i løpet av sommaren:=)

Sjølv om det er tre år sidan eg var her sist, har eg lagt merke til at det er mykje som er akkurat på det samme som før. Han som sit kvar einaste dag på konditoriet og stirrrar..:.Han veit vel kva dei fleste handlar og lev av. Litt ekkelt å føle at augene hans fylgjer deg uansett kor du går!! "Damo" med regnkepen som til einkvar tid er fullt oppdatert om kva, kor, korleis og kven osv.... Ho var til og med oppdatert på meg..... Eg som knapt nok hugsar namnet hennar. Ho som eig Stefani held enno ut. Er ho rundt 80 år kanskje?? Ganske sprekt å drive sin eigen butikk enno. Ho har vel vore der så lenge eg kan hugse. Ho har "alltid" vore der. Det er heile tida utskiftingar av butikkar som ikkje klarar dei store leigeutgiftane, men ho er der. Ganske bra!!
Ungdomsleiaren som har vore i samme jobb no i 20 år, og som ungdommen aldri blir lei av.......
Tørreshaugen 1 har alltid eit prosjekt på gong når eg er heime..... (Nytt av året er at eg ikkje treng hjelpe til med det).
Alle blikka som stirrar og etterkvart endar opp med eit "Er det du???? Det er du, ikkje sant??? Du har ikkje endra deg mykje med åra!! Eg såg at det var du med eingong!" Neida, eg ser nett lik ut som for 15 år sidan. Like tynn og fager som ei ung jomfru på jakt etter meininga med livet...... Joda, det er meg det!! Hehe......

Ellers så er det ut som om at dei som eg trudde skulle bli evig heimeverande har gjort det bra i denne verda. Butikksjefar og greier......Ikkje ille det. Lurar på kor tida blei av då eg ikkje fekk med meg mykje av utviklinga?? Kanskje på tide å få opp augene for alt som skjer rundt seg og ikkje leve i sitt lille skall!!? Nei, eg må nok bli flinkare på å halde meg oppdatert.
Uansett er det veldig gøy å møte folk og få høyre korleis verda har fart med dei. Koplingar mellom menneske som var heilt usannsynleg før, antall barn og med kor mange ("up to date" i dagens samfunn), korleis ser dei ut etter så lang tid osv..... (Sa eg gøy????? Trur kanskje triveleg passar betre!).

No er det tid for å lese om Terje Vigen og moralen hans. Kanskje eg blir litt klokare av det?? Kven veit...........?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar