søndag 8. september 2013


Selfie!



Kva er selfie? Joda, selfie er definert som at ein tar bilete av seg sjølv der ein planlegg at det skal leggast ut på Facebook, Myspace eller anna sosiale nettverk på nettet. 
Så no har eg gjort nett det. Tatt bilete av meg sjølv og lagt det ut her! 
Eit bilere frå fjellturen tidlegare i dag i eit fantastisk herleg vèr. 

No fins det ulike grader av selfiar. Det er stor forskjell på at ta bilete av seg sjølv for å stadfeste at ein har vore ein stad (slik eg har gjort her) og det å dagleg ta bilete av andletet sitt for å skifte profilbilete kvar einaste dag på Facebook. 

Det er narsissistisk, men alle gjør det jo......... Alt er relativt . 
Det er i alle fall populært blant kjendisar. Blant anna på Instagram. Instagram blei oppretta i 2010. Sidan då har det rukke å bli ei av verdas største (mest populære) app´ar. Det er faktisk over 100 millionar aktive brukarar kvar månad. 

Ein trend som har gjort seg gjeldande der, er selfies. Gjerne med trutmunn, hovudet endt mot sida og gjerne lite klede. 
(Hahahahaha.......Når eg ser nærare på mitt eige bilete......Til sides og "lite klede"! Sjølvsagt heeeeeeilt planlagt. 
Neida.....Det er vel aller helst vèret som har skulda der. At hovudet går litt på skakka, joda, men det gjer det naturlegvis av seg sjølv. Ellers vil jo du måtte vere nøydd til å halde armen rett fram og då kjem den jo berre tydeleg med på biletet. 

Om eg går på nettet og ser kva dei skriv om temaet der, finn eg ut at dei har ei forklaring på kvifor så mange ønsker å ta bilete av seg sjølv. 
Blant anna på Dagbladet sine nettsider står det følgjande: Jeg fanger personlighet. Alle har sine ting de vil at folk skal se og ikke se. Det har du i hodet. Det er derfor folk tar bildene sine selv, fordi det er vanskelig å få noen andre til å skape det uttrykket du ønsker.
OK! Det må jo då med andre ord bety at bilete som det eg tok i dag eigentleg ikkje er eit 100% selfie-bilete. Eg har såvisst ikkje prøvd å skape eit uttrykk. Eg har berre tatt det av di eg vil ha eit bilete av meg sjølv frå turen eg var på. Det var så fint eit vèr og slikt.......
Hadde eg villa hatt eit best mogleg bilete, ser eg for meg at andre måtta ha tatt det. For eg vil aldri klare å ta noko bilete av meg sjølv i rett vinkel (slik at det skal sjå normalt ut). Då må eg jo ta hundrevis av bilete og DET gidd eg ikkje!
Eg vil tru at for å bli ein ekte selfiar, må ein ta bilete av seg sjølv litt oftare. (Eg kjenner dei som tar heilt av på det området!) 

Duckface! I dag har eg for første gong høyrt ordet "duckface". I alle fall i den meining som i det temaet eg skal skrive om her. Duckface er jo eit engelsk ord og eg ser jo då for meg nett det. Eit duckface. 
Så difor er det kanskje best at eg slår opp ordet på nettet og sjekkar kva det eigentleg er, dette nymotens ordet. 
Eg er ganske sikker på at det må ha med rare fjes å gjere. Kanskje grimasar, trutmunnar eller liknande. 
Eg veit ikkje, men er rett og slett på tur inn no for å finne ut av det. 

Hahaha...... dei har faktsik klassifisert det som eigen generasjon. "Møt duckface-generasjonen". Jaja......
Presset opp leppa og tatt bilete for så å legge det ut på nettet. Javel, då var eg vel ikkje så langt unna då? 
Eit selfie-bilete med oppressa munn kanskje?

Ei av årsakene til at dei pressar leppene opp er at kinnbeina ser finare ut då! Wow.....Det kunne ikkje denne jomfrua klart å kome på sånn heilt av seg sjølv. På det området er ho nok ikkje smart nok......
Kanskje eg skal lage duckface heile dagen på arbeid i morgon....Sånn berre for å sjå om elevane legg merke til det og om dei brukar begrepet duckface.

Det er visst ikkje uvanleg at unge mennesker tar over hundre bilete av seg sjølv DAGLEG! Så legg dei ut nokre av dei av di dei ønsker at folk skal trykke liker. Jaja.....
Det handlar i stor grad om få god sjølvtillit. Om eit bilete får over 200 "likes", ja då stig sjølvbiletet betrakteleg. 
Jaja....Då er det vel berre å leite fram sminken og stasje seg opp og ta eit tonn bilete. Skal ein få hundrevis med "likes" må ein vel skjule den "nakne sanninga". Hahahahaha.......... Det er heldigvis ikkje berre eg som ser ut som eg gjer.
Om alle andre tar av seg det tonnet med sminke dei har på seg og vi får sjå det ekte andletet som er bak, så får vi vel heller sjå fleire som er av normalen. 
Jomfru Knutsen går heller for normal enn oversminka. Då veit du i alle fall kva du ser. Då får du ikkje sjokk om du vaknar opp med ho på morgonen og sminken er fjerna. Thihihihi..... Som om du nokon gong blir så heldig. Vaknar opp med jomfrua i eigen person. (Jaja, det kan jo hende ho får solstikk ein gong og kven veit då kva ho kan vere i stand til?)  What is love?.......liksom........

Følelsene ligner de man finner ved avhengighet til kokain, heroin og andre narkotiske stoffer. Oh, my God!! Her er det berre å kutte alle linjer, leidningar osv osv....... Internett tar meir og meir over kvardagen til folk. Og skal ein tru Wasim Zahid, så er det på godt og vondt. Mest vondt vil eg påstå om ein kan samanlikne internett med narkotiske stoffer. 

Joda, det skjer vel at det fins folk som får heilt hetta når dei vaknar på morgonen og skal sjekke nettet og oppdagar at det er borte. Internett dukkar ikkje opp på pc eller mobil. Full krise! Panikk! 
Eg trur det gjeld mange. 

Det er sikkert ikkje så kult å vere avsondra frå resten av verda når ein er vant til å vere i ho heile tida. Tenk det. Avsondra frå resten av verda........? Ein er jo ikkje det. Ein har jo framleis kollegaene sine, sambygdingane.........you name it. Og sikkert heile telefonkatalogen du har på mobilen. 
Det er jo berre å ta ein telefon. I dagens samfunn har du jo inkluderte ringeminuttar i abbonementet og då gjerne ubegrensa. 
Avsondra frå verda. Alt er relativt.

I dag bruker du nettet om du lurer på noko. Det er berre å google det der og då. Easy..........
Informasjonsteknologien er særs viktig for samfunnet vårt. Likevel vil eg påstå a vi mistar noko viktig om vi lar den verda ta over styringa av livet vårt. 
Kva gjer det om ein må klare seg ei helg på hytta utan nett av di dekninga er så dårleg? Er ikkje det berre sunt?
Kunnskapsnivået aukar nok pga  tilgongen vi har til nettet, men også uroen i oss. Når ein eigentleg skulle vere mentalt tilstades, går ein rundt i eigne tankar og bekymrar seg for ein e-post som må lesast. Det er krise om ein ikkje kan få sjekke e-postkontoen sin rimeleg ofte. Slikt blir det stress av. 

Abstinenssymptomar er nok tilstades hos mange. Dei som har skapt seg eit problem ved at dei er blitt avhengige av å bruke nettet konstant, har hjerneforandringar i områder for merksemd og følelsar som ein finn ved avhengigheit til narkotika. Difor overskrifta.........

Tenk om ein berre kan sette seg i ein hegestol og nyte sola, ei god bok, kanskje høyre på radioen (men slå den av når nyheitene startar). Rett og slett berre slappe av og ikkje la tankane stresse av garde.
Det er den biten av livet vi mistar når vi blir nettavhengige. 

I dag var eg på fjellet. Det var ein fantastisk fin tur der vèret viste seg frå si beste side også temperaturmessig. Heilt herleg. 
Først var det om å kome seg opp. Så var det om å halde seg der, nyte utsikta, slappe av med litt god frukt, nyte stillheita osv...... Tilslutt var det om å berre nyte tida og bruke lang tid på vegen ned. Bruke alle sansane og kjenne naturens underverker i kroppen. 
Det var rein lykke å sette seg i bilen og tenke "For ein herleg dag og tur det har vore." Berre så synd det ikkje er sundag i morgon. For hadde ein fått to slike dagar etter kvarandre...........Då kunne ein snakka underverker mentalt!! 

Til dette landet får du ikke ta med mobilen. Hahahaha.... Så har ein det gåande att. Mobilen, a mans best friend! 
Nord-Korea. Når du landar på flyplassen, står dei klare til å ta frå deg telefonen din. Kult.......neppe. 
Dette er nok ikkje det største turistlandet. Kanskje ikkje så rart, for å bli overvåka til eikvar tid er vel ikkje akkurat å trakte etter. 

Jaja, eg har ikkje tenkt meg dit, så då blir det ei bekymring mindre!

USA - 107-åring skutt og drept av politiet. Oi, det var ein høg alder. Tippar at han ikkje var særleg store trusselen for politiet. Kjipt å leve så lenge og så bli fratatt sjansen til å slå alle rekordar!

Hahahaha.........Det er kanskje ikkje noko å flire av, men han er skutt av di han nekta å overgi seg. Dei rykka ut pga ei melding om valdsbruk i heimen. 
Berre det at han var i stand til å ha våpen og klare å true andre med det i ein alder av 107 år. 
Kul fyr!! Thihihihi...........
(Eg meiner sjølvsagt ikkje det, men misforstå meg no rett!)

Grov legemsbeskadigelse. Korleis i alle dagar er han (var) i stand til å utføre det? Han skaut til og med mot politiet. 
Jaja.....og jula varar heilt til påske! 

Ha ein fortsatt fin kveld!
Hasta luego! 

IWALY!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar