onsdag 5. februar 2014

Studie: Menn glemmer mest. Hahahah….. Skjønte eg det ikkje? Det er nemleg slik at menn gløymer soleklart meir enn kvinner. (Med tanke på alle dei gongene eg skriv til alt anna enn føremon for menna, skulle ein nesten tru at eg har manne-fobi……Thihihihihi……….Det har eg nok ikkje. Langt ifrå!!)
Om ein er ung eller gamal, har det ikkje så veldig mykje å seie. Det er ikkje alderen som avgjer. (No meiner eg sjølvsagt at vi utelet dei over 70 år….. Då speler nok alderen ei stor rolle.)

Ein stor studie viser heilt klart at menn gløymer meir enn oss kvinnfolk. Kvifor? Tja, det er det ingen som kan svare oss på. I alle fall ikkje menna!
Det kan jo hende at det er av di dei vil spare hjernen litt. Sånn for å hindre at hjernen blir brukt for mykje…… For det er jo litt synd om hjernefunksjonen plutseleg skulle stoppe opp og rett og slett ikkje virke meir.

Så spørs det kva det er dei gløymer…….Datoar og navn er jo to sikre alternativ til svar. Kor mange kjerringer er det ikkje som har vore lynings eller lei seg av di mannen har gløymt av at det er bryllaupsdag, geburtsdag osv………
Det verste er vel om dei seier feil namn når dei er midt under ei akt som kalles hyrdestund.
Ellers så er det vel ganske kjent at menn som gløymer dagen til kjerringa eit år, neppe gjer det året etter. Eg treng vel ikkje kommentere kvifor?! Det er vel ingen som tviler på den årsaka…….
I tillegg er det ikkje til å stikke under ein stol at enkelte menn er ganske einspora og då gløymer dei lett alt som ikkje er av særleg interesse. (Kjerringa sin dag bør vere av interesse!!)

Kynisk spill med bruk av barn. På ny er det å frata foreldre ansvaret for eigne born. Det er jo akkurat slik det er blitt i samfunnet i dag. Skulda legges alltid på andre enn dei foresatte, også denne gongen.
Norske talenter…………..Det er TV2 som blir "slakta", dei foresatte "går fri".

Det er laga eit konsept som slett ikkje er nytt for det norske folk med tanke på at det har gått nokre sesongar. "Alle" veit kva det dreiar seg om og "alle" veit at faren for å bli x-a ut er tilstades. Likevel får kanalen kritikk når born blir x-a ut.
Det er jo det som er poenget. Er du ikkje god nok, blir du x-a. Og ja, det er hjarterått enkelte gonger, men spelereglane ligg der og deltakarane er klar over kva reglar som gjeld.
Ikkje berre deltakarane, men også dei foresatte til dei minste.

Kva er det eigentleg som driv dei som melder seg på? Ønsket om å bli stjerne? Det fins mange av dei som ønsker seg nett det og enkelte ser på dette programmet som deira sjanse til å nå opp.
Vel, der bør dei foresatte vere litt vakne. Dei veit at det skal konkurrerast med mange dyktige menneske og difor bør ein samstundes vere klar over at sjansen for å ryke ut er særs stor.
Difor må også dei foresatte tenke seg nøye om før dei melder på borna sine.
Viss ikkje, blir det slik at ingen kan lage noko som helst program………… Det må jo tas hensyn til alt.

Realityprogram der du skal vise deg fram, er noko vi har hatt her til lands i mange år. Dette er noko som berre aukar og aukar i popularitet. Eg trur nok også at dette er med på å skape mange "popstar-wannabe"-ar rundt om i landet. Altfor mange kjenner ikkje si eiga begrensing og trur faktisk at dei kan bli stjerner.
Joda…… Det er viktig å ha draumar, men dei vaksne må i alle fall ha beina planta på jorda.
Ein kan ikkje la borna sine tru at dei er blant dei beste i landet når dei syng heilt greit. Og det er jo nett det dette programmet går ut på. Å finne de/den beste i landet……..
Ergo må dei foresatte(!) ta stilling til om dei trur at deira born vil takle den påkjenninga det er å vere med i eit  slikt program. At dei minste ikkje skjønner det sjølv, er heilt forståeleg, men vi vaksne skjønner meir.

Det kan kanskje virke litt kynisk å skrive dette, men det er no eingong slik at det er dei foresatte som tar avgjerdsla om at dei minste får lov til å delta. Ein 10-åring kan ikkje berre melde seg på sånn utan vidare utan foreldra sitt samtykke. I det augeblikket foreldra seier ja og melder bornet på, har dei samtidig samtykka til at bornet kan utsetjast for dei "tinga" som dei faktisk blir utsatt for gjennom eit slikt program.
Likevel er det TV-kanalen som får kulene mot seg………. Joda, ein kan sikkert diskutere i det uendelege om moralen kanalen har som vel å legge opp til slikt, men til sjuande og sist peiker det meste attende på foreldra.

Eg er ganske sikker på at desse meiningane som eg har i denne saka vil bli slakta av fleire. Eg veit det er fleire som er einige med at det er kynisk bruk av born frå TV2 si side. Javel, så ære være dei for at dei har den meininga. Det er det ytringsfridomen handlar om. Eg syns likevel berre at det blir heilt feil å legge all skulda på ein kanal som ønsker å skape god uderhaldning (noko eg antar mange syns dette programmet er, med tanke på seertal osv…).
Vel, foreldra har valgt å melde dei på, valgt at dei skal stå foran heile Noreg å synge, valgt at dei skal kunne x-ast ut eller ikkje, …………lista kan bli lang.

Joda, eg syns det var teit av TV2 å vise det lange innslaget med den 11 år gamle jenta som stod bak scena og gret. Ho kunne ha blitt spart for det. Dei kunne vist at ho gjekk av scena og så kunne dei ha stoppa filminga av ho der.
Det er fleire områder TV-kanalen kan skjerpe seg på…….heilt klart, men rett for all del like stor kritikk til dei foresatte. For det er ofte dei vaksne som har ambisjonar på bornas vegne. Synd, men sant.
Etter heile åtte sesongar med programmet, burde ei fleste kjenne til konseptet og dei fleste har sett korleis TV-kanalen jobbar i forhold til nett dette.

For all del…….Eg tar i utgongspunktet ikkje TV-2 i forsvar og seier at eg syns at reglane er greie. Eg vil berre få fram poenget med at hovudansvaret ligg på dei foresatte.
Hadde eg fått bestemt, vill eg nok ha satt ei nedre aldersgrense på rundt 15-16 år. I den alderen har ein fått eit meir realistisk syn på kva ein er god til og ikkje sjølv. (Dog ikkje alle….)
Så sjølve konseptet er nødvendigvis ikkje supert. Det er ikkje det eg har sagt. Eg har berre sagt at ansvaret ligg på forledra og hovudtyngda av kritikken må rettast mot dei.

Ha ein fortsatt fin kveld!
Hasta luego!

IWALY!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar