fredag 14. februar 2014



Kjøkkenet mitt idag. :=)

Det er vel ikkje vanskeleg å skjønne kva som tar stor plass på nettsidene til avisene denne fredagen. Det veit ein utan å opne nettsidene. Det er sikkert 78 % med kjærleik og atter kjærleik. Let´s give it a try. 

"Godt vi har hverandre", Fire date-antrekk til valentinsdagen", "13 gode råd for et bedre kjærlighetsliv" (hahaha……..13!!!), "Han får meg til å føle meg vakker og verdifull", "Rørt til tårer", "Se Craigs utrolige frieri", "Kjæresten din vil elske deg for dette", "Utrolig frieri på T-banen", "20 romantiske gavetips til valentinsdagen", "Kjærlighetsgaver til spillere"………..osv osv osv i det uendelege. (Kanskje eg må revurdere det med 78 %? Det er meir sånn der 79 %!
Og dette er berre øvredelen av EI nettside. Då har eg ikkje eingong vore innom andre aviser og sjekka. 

Kva betyr eigentleg dette? Jo……Det betyr at i dag blir det ikkje noko særleg mykje avislesing på denne knetta. Det fins då vitterleg grenser for kor romantisk ein er….. Greit med litt romantikk, men å vie heile livet, denne dagen, til det…….Tja, det er nok ikkje førsteprioritet her.
(Vel, det kan hende det er ein liten kar som kjem til å protestere nett der, for han skal på valentinsdiskotek og då er det dusjing, hårvoks og finklede som gjeld. For ikkje å snakke om rolegdansen som arrangeres utpå kvelden!!)

Hjelpes…….. Berre i løpet av dei få sekunda eg ikkje var inne på nettsida ti VG, har det ploppa opp ein drøss med andre artiklar……"Folk kjøper buketter til 2000 kr", "138 par sa ja samtidig" (Hallo??? Er det kult? Kven vil vel dele ein sånn happening med mange andre? Jaja….), "Romantisk bamsemumskake"(!! Og så bamsemums!!) og så viser dei sjølvsagt eit "naken overkroppsbilete" av hockeygutta som er i OL (sånn berre for å få dei single til å ha noko å sjå på.) 
Det er mange fleire sakerom temaet, men ……….

Blir det feil å seie at det er vår i februar?? Finn ein feil, liksom…….. Det er visst ikkje noko å seie på det om enkelte plutseleg skulle finne på og føle seg litt sånn der våryr. (Dessutan er jo det urpittelitt sunt også!)
Eg sit her i vindaugssofaen og gløttar litt mot Nestinden. Joda, eit par snøflak ser eg nok, men det er jaggu meg lite. Nordland, februar, høyden………snømangel……. That´s our life this year. 
Synd for dei som er glad i å stå på ski og bra for dei som hatar snøen. 

Sjølv syns eg det er trasig med så lite snø. Det er noko som ikkje stemmer. Ikkje det at eg ikkje er vant med lite snø, for eg er jo trass alt vakse opp på Vestlandet, men assosiasjonane til desse to vidt forskjellige landssdelane nord og sør er jo alt anna enn like. Eg bur jo i vinterland. (Trudde eg i alle fall ein eller annan gong.) 
Eg har ein gut her som skal gå minst 200 km på ski denne sesongen. Er det rart han er rimeleg utolmodig og masar og lurar på kor det blir av snøen? 

Vår i februar…….Det føles slik. I dag er det bra mange plussgrader og lite som vitnat på at det er snø i sikte. Jaja….Berre det ikkje går ut over sommaren. (At "varmen" blir brukt opp før vi treng han mest….) 
Vår, vår, vår…… 

Kvifor blir vi eigentleg våryr? Det er jo ikkje berre vi menneske som blir det. Dyra også! Sjå berre dette biletet……Her er det snakk om å vere våryr. 
Foto: Colourbox

Å vere våryr er relatert til det å få betre humør, meir energi og auka sexlyst. Alt saman kan klassfiserast som biologi. Med andre ord hormonar!! Enkelt og greitt hormonar!
Lyset som kjem med våren set følelsane (hormonane) i sving. Serotoninivået i kroppen blir stimulert, og då blir det lykke på jord. Hahaha……
Serotonin (håper eg skriv det riktig!) er det som regulerer blant anna kroppstemperaturen, humøret, svevnen, seksualiteten og apetitten. Så ei god blanding av alt dette må jo berre bli digg.
(Får vi for lite av stoffet, blir vi deprimerte……..)

Sollyset aukar testosteronnivået. (Det blir vel som ei ny forelskelse?! Stakkars menn…..må dei gjennom det kvart år? Hahahaa……. Bli våryr og ikkje få slippe til, er neppe særleg kult. )
Sanninga er at kvinner blir kåte om våren, så om kjerringa di seier noko anna, ja då lyg ho!! (For all del…. Ikkje avslør at eg har påstått det, for då risikerer eg å få mange kvinnfolk på nakken, og akkurat det er jo ikkje å trakte etter. Crazy women!!)

Nei, det er ikkje greit når ein blir årstidsforvirra. Ikkje heilt lett å skjønne om ein skal vere yr eller ikkje. Thihihi………MEN det er i alle fall lett å forstå at det er fredags kveld og no skulle eg skrive at då kan eg legge meg i kveld og vite at det er leeeenge til eg treng å stå opp att………Så feil kan eg ta. 
Det er ikkje kult å bli itt for ivrig, for så plutseleg kome på at ein har vore nett det. 
Ikkje snakk om at det blir noko langsoving på meg. Seinast sju må eg opp att. Eg skal jo på turnering i måro. Jaja, det blir no skøy. :=)
Kvelden skal uansett nytast. Litt baking og god mat…..Ikkje lov til å klage då. 
Så då attstår det berre å seie "ha ein fin fredags kveld". 

Hasta mañana! 

IWALY!!









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar