mandag 10. februar 2014

Denne arbeidsdagen har vore "gøy"! Eg skal ikkje avsløre innhaldet i den, for det kjem seinare, men eg kan trygt seie at den har vore litt utanom det uvanlege. Uvanleg på ein positiv måte, og det trur eg både små og store er einige i. (Dei "små" det gjeld…..)
Det er herleg når ein dag startar slik!

Vi kan alle bli drapsmenn. Skarsgård har uttalt seg om dette og eg tenker at det har han vel heilt rett i.
Eg har ikkje tenkt å sette meg inn i saka han er omtalt i, men eg tenker som så at overskrifta "funker" Vi kan alle bli drapsmenn…………

Eg trur ikkje at det fins noko menneske som er fødd utan evne til å drepe. Det er vel heller meir slik at vi lærer oss ulike regler og normer for korleis vi skal leve i det samfunnet vi har og så skjer det ting som kan vere med på å velte heile den grunnmuren av moral i har bygd rundt oss.
Som oftast dreier det seg om hemn. Hemn………Eit ord som dekker ganske mykje. Hemn er ikkje til å spøke med. I alle fall ikkje om det triggar til drap. Då er sikkert ugjerninga som er begått i forkant rimeleg fæl.

Om vi mistar nokon som står oss svært nær, er det ein ganske stor prosentvis sjanse for at verda fell i grus. Kjem det heile av at det har vore utført ei ugjerning, er det ikkje sikkert at "fornuften" klarar å styre oss lenger og då kan mykje skje. Sinne………..
Blir vi pressa hardt nok, ja då er leidninga til den sunne moralen lett å kutte over. Plutseleg har ein blitt drapsmann/kvinne utan at ein klarte å sjå opp underveis og tenkte tanken "er det verdt det?".

Kor mange fedre er det ikkje som har sagt at dersom nokon krummer eit hår på bornet deira, ja då skal dei slå gjerningsmannen i hel?
Fonuften rømmer hinsides alt anna. For det er det som skjer! Det fins ikkje noko fornuftig bak det å hemne seg på ein slik måte. Hemne ved bruk av vald. Kor blir det då av rettferda? Rettferda for det bornet det gjeld……
Om ein far skulle finne på å banke livskiten ut av ein gjerningsmann, risikerer han å hamne i fengsel. Då er det ikkje berre gjerningsmannen som blir straffa. I verste fall går han fri………
Korleis kan ein klare å vere tilstades og hjelpe bornet sitt dersom ein sit bak lås og slå i ein murbygning ein eller annan stad? Korleis skal ein klare å få bornet til å føle seg trygg?
Hmne er ikkje alltid svaret. Uansett kor grusom årsaka bak er……. …..Hemn er stort sett aldri bra, men likevel kan ein forstå den (somme gonger). Ein kan forstå at enkelte tørner "gal" for ei stakket lita stund. Forstå det, men ikkje støtte det……..

Ikke glem kamera når du reiser hit! (Etterfulgt av eit flott bilete..) Kva by det er snakk om, veit eg faktisk ikkje. Ikkje har eg tenkt å finne det ut heller. Eg hengte meg berre opp i overskrifta.
Hallo???? Kven er det som er blitt menneskets beste ven? Kva er det ein ikkje reiser på ferie utan?
Svaret er ganske enkelt………mobiltelefonen!
Då kan eg jo følgje opp med eit spørsmål som seier "Kven er det, i dag, som har ein mobiltelefon som ein ikkje kan ta bilete med?". Når ein veit at blant nordmenn, så har sikkert 99,5% av den vaksne folkemassen mobiltelefon (i alle fall av dei som er rik nok til å reise). Dei færraste gløymer den heime…… Den er alt for god kompis til det…..Ergo gløymer ein aldri "kameraet" heime når ein reiser.

Fem ting vi lærte om kvinnen denne uken. Visste du at penisen din kan holdes som gissel?
Wow…… Dette trur eg at eg må lese meir om… Det står jo "lærte om kvinnen"……….. Kvinner har ikkje penis! I alle fall ikkje som eg veit om. (Viss ikkje alle andre har noko heilt anna enn eg sjølv.)

Det er greit nok at det ikkje er lett å forstå seg på kvinner, men……….. av og til kan du faktisk lære noko av dei. Kor fornuftig det er, eller ikkje, skal vere usagt.
Det er no ikkje alltid så lett å forstå menn heller…….

Uansett……Kva har vi lært om kvinner denne uka? (No er "vi" ganske relativt.) Jo, blant anna at kvinner ikkje drøymer om det same som menn. Då snakkar vi litt "på kanten". Det er vel ikkje ein så sjokkarta beskjed at det gjer noko når eg seier at menn drøymer om sex. Ulike partnarar - fiktive…….. Er det mangelen på hypppigheit som har skulda, eller er det berre slik det er å vere mann? (Eg berre spør…..)
No trudde du vel at vi kvinner er nokre dydsmønster som drøymer om små lam på beitet, fisketurar og blomar!??! Hahahahaha…….. Neida, vi drøymer nok mykje det same som menn…..berre det at vi faktisk drøymer om bekjente. Vi treng ikkje å lage oss fiktive personar for å få det til. Thihihi……
Når det kjem til mareritt, er nok menna hakket betre enn oss til å finne tema. Naturkatastrofer som tsunamiar og orkanar. Joda…..Vi kvinner drøymer konfliktane vi har med ektemannen. Skikkeleg spanande! (Som om tsunamiar er det……..)

Kvinner bruker meir sminke enn du trur! Ei kvinne bruker større del av livet sitt med sminke enn utan sminke. (Sånn alle saman bortsett frå meg!! Hahaha….) Mange maktar eingong ikkje å opneytterdøra, om det ringer på, dersom dei ikkje har sminke på seg. Creepy……..(men sikkert heilt normalt. Det er sikkert berre denne jomfrua som ikkje er på normalen.)

Hmmmm…. Det stod noko om FEM ting vi lærte om kvinna…… Eg har dotte ut for lenge sidan. Eg er i alle fall ikkje komen til fem, men det er no ikkje så nøye. Tre og fem er to av det same i kveld!
Om eg lærte så mykje av informasjone kan jo diskuterast.

Nei, ikkje skjønner eg at denne klokka ikkje kan spele litt meir på lag. Ho er allereie halv tolv og då er det vel like før støvet blir dryssa over augene mine. Jon Blund har mange han skal besøke i kveld, så då må ein berre ta til takke med litt støv. Tjohooo…..
Uansett, ha ein fortsatt fin kveld og god natt!!

Hasta luego!

IWALY!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar