tirsdag 22. oktober 2013

"Kvinner bør gå uten truser" og "Kvinner kan ikke politikk". Jaja, det kan jo vere at det er mange som er einige i det. "Kvinner bør være hjemme", "Kvinner burde være slaver", "Kvinner burde være på kjøkkenet", "Kvinner burde ikke snakke i kirken"......You name it..........og framleis er det sikkert fleire som er einige. Mannssjåvinistar finnes overalt. Slik er det berre.

No er det ikkje ein mannssjåvinist som har ytra seg i dette tilfellet. Det er så enkelt som at dersom du søker på Google etter "Woman should......", er dette nokre av eksempla Google hostar opp som alternativ, eller forslag som andre vil kalle det.
Ergo har FN kritisert Google for å vere sexistisk.

Då dei fann ut dette, blei dei sjokka og har no starta ein kampanje. Ein kampanje som viser kor langt vi eigentleg har att før vi kan påstå at vi har oppnådd likestilling i samfunnet.

Google på si side går tvert i forsvar. (Noko anna var vel ikkje å vente?!) Spørsmålet er berre om Google kan lastast?
Google lagar ikkje alle alternativa sjølv. Det er nødvendigvis ikkje deira haldning som blir attspegla her.   Forslaga avspeglar berre kva det blir mest søkt på.
Det er likevel ein liten tankevekker når følgande dukkar opp i søkefelta.
 Skriv du «kvinner bør...», blir svaret «... gå uten truse, ... ikke få barn, og ... drikke mer kakao» alternativa.
Skriv du «kvinner kan ikke...», blir svaret «... politikk, ... kjøre, ... lese kart og ... få alt». 
Skriv du «kvinner burde ikke...», ble svaret «... få barn og ... tale i forsamlinger». 
Skriv du  «kvinner trenger...», ble svaret «Forsvaret trenger flere kvinner»,«... mer jern», «hvorfor menn trenger kvinner» og «hvor mange kalorier trenger kvinner».  
Så alt i alt seier jo dette litt. 

Likestilling? I mitt hovud betyr det lik løn for likt arbeid. For andre betyr det visst ganske mykje meir. 
Det komiske er også då at vi jobbar mot likestilling innan det meste, men i mange heimar går det motsatt veg. (På bekostning av menna.) Hahahah......... I og med at det er slik at veldig mange kvinner er "sjef" i heimane, så burde kanskje også menna jobbe for likestilling der. 
Menn må vere ettergjevande og la kjerringa få viljen sin dersom han ønsker husfred. Ergo lar han få bestemme utan at ho eigentleg tenker over at ho heile tida får viljen sin. (Altså......Ikkej alle heimar er slik,men fleire enn det vi trur.) 
Det er sikkert og visst at det er avla opp mange fleire tøffelheltar dei siste tiåra enn tidlegare. No er det meir vanleg å høyre utsagn som "Joda, æ må nu bærre høyr med kjærringa først" , eller "Joda, æ må nu bærre høyr med sjefen først". 
Menn lar seg nok lettare "dikkedares" med lettare enn tidlegare. 
Med likestillinga og det at kvinnfolka blei meir sjølvstendige kom også sjølvtilliten som gjorde at kvinnene i større grad turte og bli sur og tverr. Ergo blei det ikkje lettare å vere mann. 
Mannen som skal forstå at vi meiner nei når vi seier ja og mannen som skal forstå oss til trass for at vi ikkje seier eit einaste ord om kva som plagar oss. 
Er det rart dei kan bli frustrerte? 

Eg veit ikkje kva eg syns om forslaga som dukkar opp på Google........ Sjølvsagt kan dei virke provoserande, men eg ler no mest av dei. Det er jo eigentleg litt komisk! 
Ein kan sjølvsagt gå rundt og ta seg sjølv superhøgtideleg, men det må jo vere mykje lettare å leve eit liv der ein klarar å sjå det komiske i ting?! 
Det heiter jo at ein god latter forlenger livet.......... :=)

Nei, at ein maskin skal fullføre tankane våre........Hahaha.....

Neil glemte sitt eget bryllup og sendte inn bombetrussel. Hahahaha...... Tragikomisk! Likevel, det viser berre at det eg skreiv om menn og kvinner her overfor stemmer! 
Han klarte å gløyme å bestille lokale til sjølve seremonien. Utan lokale, ingen bryllaup. "Shit happens all the time". 
Hadde eg vore mann, trur eg kanskje at ikkje eg heller hadde turt å sagt ifrå om det til brura. Litt seint å oppdage det same dagen som du skal gifte deg. 
Likevel.....Han var jo supersmart! Å ringe inn ein bombetrussel ville jo sjølvsagt sette ein stoppar for all aktivitet der den dagen og då ville han slippe unna. Ho ville liksom aldri få vite det....... Hahahahaha og i stadecnfor så veit "heile verda" det! Snakk om "shit happens"! 
I tillegg er jo det beste at han må i fengsel i eitt år. Så det spørs om det blir noko bryllaup i det heile. Det spørs kor stor evne kvinna har til å tilgje, men eg vil tippe at ho er bra sint, skuffa og frustrert akkurat no.
Så er det også slik at dersom du får ei kvinne sint nok, er det vanskeleg å få henne til å svelgje stoltheita si. Slik er det berre. Så stakkars mann, seier eg berre!

Du kan nekte naboen å bruke søppelkassen din! Ja, for det er jo det største problemet eg har......
Det er vel ikkje så mange hundar som går på tur rett forbi huset mitt og finn ut at dei skal skite nett der. For det er vel aller helst det som er hovudproblemet. At hundeeigarar ikkje gidd å ta med seg skitposen heim for å kaste den. 
Eg syns no eigentleg berre at det er supert at dei i det heile har med seg pose og tar opp driten så vi slepp å trø rett i den. 
Skulle det vere ein stakkar som ikkje klarar å bære driten heilt heim, ja så skal eg no vere så grei å la han få putte den i "kassa" mi! Hahaha......... 
Spørs om det då hamnar i vanleg avfall eller matavfall?! Det er jo god gjødsel i hundedrit. 
Vis  ein humdeeigar samlar opp driten eit heilt år, er det sikkert nok til eit heilt blomabed, og tenk berre då på kor fine blomane vil kome til å halde seg. Ekte gjødsel, liksom.

Nei, det er tid for Farmen (som eg ser ein sjeldan gong), så då er det å pakke bort dete vesenet eg har foran meg og plassere augene i retning av tv´n. Det kan jo bli hyggeleg det. 
Det kan jo bli ein liten time med både konfliktar og greier. Ikkje akkurat kriml, men det fungerer vel det også. 

Ha ein strålande tysdags kveld! 
Hasta luego!

Part of me......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar