onsdag 16. oktober 2013

Erotikkforfatter: Pappa klarer ikke å lese bøkene mine. Vel, det er no vel eigentleg ganske forståeleg. Kva far er det som ikkje berre ser på dottera si som den søte, yndige og uskuldige dukka? At ho skal ha skitne tankar........Det går rett og slett ikkje an! I alle fall vil han nok ikkje vite om det!  (På lik linje med at ungdom aller helst ser at dei slepp å få den kunnsakpen som seier at foreldra enno har sex. Det syns dei berre er ekkelt å tenke på.)

Ti ting du ikke sier til gravide. Det er jo alltids eindel ting ein ikkje bør seie til ulike grupper folk. Ting som blir klassifisert som tabbar. Gravide er inga unntak.

Hovudtabben! Det kan bli ganske så pinleg om du stiller spørsmålet "Er du gravid?" og det viser seg at vedkommande ikkje er det.
Nokon vil sjølvsagt berre le av det, men eg trur nok mange vil reagere heilt annleis enn det. Kven syns det er kult å få eit slikt spørsmål om det ikkje er berettiga? Få følelsen av å vere feit, til dømes.........
For det er vel difor dei som spør, spør. Dei ser at ho har lagt på seg litt og tenker at ho kanskje har hatt seg ei hyrdestund i halmen med eit "heldig" utfall.

Å spørre  "Har de begynt å sjekke deg nedentil?" to uker før fødsel, og det foran ein skokk med andre menneske (til dømes 17.mai.....). Tja, det er kanskje ikkje det intime spørsmålet dei ønsker å få.

Er du svigerfar, spør du IKKJE "Nå som du er gravid, er du mer lysten på sex?" Hahahahaha...... Det er jo berre kleint!
Kun venninner kan spørre om det!

"Svangerskap er ingen sykdom!" Prøv å seie det til meg....... Svangerskap var ikkje anna enn sjukdom. Korleis kan ein eller klare å gå ned 12 kilo på under ein månad, anna enn å henge over bøtta og spy? (Eg vil tru at dei som får omgangssjuka med spye, ringer arbeidgjevaren sin og seier at dei er sjuk.)
Vel, å spy i fire og ein halv månad, 24 timar i døgeret....... Viss ikkje det kalles å vere sjuk?! Ja, då veit ikkje eg.
(Svangerskap treng ikkje vere ein sjukdom, men i visse tilfeller er det faktisk det.)

Å vere "dramaquen". Det kjenner vi vel alle tilfeller av?! Dramaqueener. Dei fins overalt og dei legg ut i det vide og breie om det verste og mest grufulle ved fødslar.
Det er skikkeleg digg å høyre på ei som fortel at å fø føles som om at ein traktor har parkert med hjulet mellom føtene dine og at den står der og spinner oppi XXXXX di.
Hahahahaha.......  Det er også berre kleint. Slikt er vel ikkje allment greit å seie?

Å fortelje ei gravid dame om den grufulle fødselen din, ja det er å klassifiserast som at du er eit grusomt menneske som berre vil andre vondt. I alle fall er det ikkje å vere medmenneske når ein overdriv på den måten. Bom basta!

Så stor du er! Hahahahaha...... Ikkje det smartaste du seier til eit kvinnfolk. Du risikerer faktisk at ho klappar til deg. Eg er ganske sikker på at akkurat det må ha skjedd ein eller annan gong. Verda er full av spesielle kvinner og ei og anna må vel reagere på den måten.
"Jeg syns du er blitt litt feit i det siste" er kanskje ikkje det smartaste du seier.

Enn denne? Du er kompis og ergo kan du stille litt meir nære spørsmål. Men...............
"Er det sant at det ser ut som sprengt roastbiff  med hår og majones etter fødselen?"
Ungen blir klassifisert som "det" og samalikninga er jo berre ekkel.
Dette spørsmålet er rett og slett stygt!

Er du sikker på at det ikke er tvillinger? Thihihi....... Der er på gyngande grunn! Det er jo det same som å seie at ein syns den gravide er stor og kanskje litt feit. Farleg......
Når det gjelder denne, trur eg mest at den gravide berre vil sjå dumt på deg å seie "Er du så lite smart at du trur du er den einaste som kan kome på at DET kan vere årsaka til at eg er så stor? At eg har gått gravid i 9 månadar utan å vite at eg har tvillingar i magen? Fjott!!!!!"
Det handlar om å ha filter! (Eg går ut ifrå at du som lesar forstår kva filter betyr.)

Du håper vel på en gutt denne gangen? Vis meg det kvinnfolket som svarer ja til det.
Dei fleste meiner det er akkurat det same kva kjønn som kjem ut, men dei håpar nok alle at bornet som kjem ut skal vere frisk.

Akkurat det siste eg skreiv om å vere frisk, kan også vere sårande. Viss ein seier til ei gravid at det ikkje er så nøye kva kjønn det blir, berre det blir friskt, så kan det provosere ein god del. Spesielt er det sårande overfor dei som faktisk føder eit born med spesielle behov.
Er liksom ikkje bornet velkommen då (om det ikkje er friskt)?

Det stemmer nok at dersom du seier at magen er for liten, er det feil. Seier du at den er stor, er du rett og slett ein dust.
Seier du at ho ser bra ut, ja då blir du tatt for å lyge. (Altså ikkje særleg enkelt.)

Kva med dei som seier til den gravide at ho ser sliten ut? Eg trur dei berre må rømme.
Så konklusjonen må jo då berre bli at ein teier stilt. Ein lar vere å seie noko som helst og så kan den gravide få følelsesmessige nedturar og låse seg inn på do fordi ho meiner det er mangel på interesse.
(For gravide er jo trass alt overfølsomme!)

Å publisere ei slik sak som omtalar i alle fall deler av det eg har kommentert her, er jo å be om haugevis av kommentarar. Eit hav av menneske skal sjølvsagt få fram meininga si om temaet og alle er nok neppe like saklege.
Eller...... Neppe er feil ord å bruke, for eg har sjølv sett nokre få av kommentarane folk har lagt ut og dei er alt anna enn saklege.

Sjølv om ein skal ha respekt for enkeltmenneset osv osv....., er det vanskeleg å ta alle kommentatorane seriøst.
Alle har rett på eiga meining, men av og til blir det berre teit. Men, men...Så lenge media opnar for at folk skal kommentere, ja då må ein jo også berre godta at usaklege og ufine menneske fins og dei vil la resten  av omverda få vite at dei er der.

Når enkelte meiner at dersom ein kan bli sjukemeldt når ein går gravid, ja då burde ein hoven fot, litt vondt i ryggen o.l gjelde vel så mykje som gyldig grunn.
Dei skjønner rett og slett ikkje det at det er umogleg å gå på arbeid, med mindre du kan henge over bøtta foran alle andre, noko eg tvilar nokon ville gått med på.
Å spy foran alle andre vil vere uakseptabelt både av den som spyr og dei som må vere tilstades medan vedkommande spyr. Lykke på jord............

Nei, lista over kva ein ikkje bør seie til gravide kan nok vere lang. Kanskje uendeleg lang, for den del.
Eg vil tru at om ein la ut spørsmålet om kva det verste ein kan seie til ei gravid kvinne vil vere, så ville ein fått ganske så mange harrysvar attende. Det er eg ikkje i tvil om.
Det er nok av gravide rundt omkring som har mange gode dømer på tabbar rundt graviditeten.

Heldigvis skal ikkje denne knetta bli gravid dei neste 10 åra, så då slepp eg no lett unna desse fine kommentarane/spørsmåla.

Jaja, klokka er ikkje min ven i dag, så no er det nattatid. Ha ei god natt og sov godt!
Hasta luego!

IWALY!!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar