lørdag 26. oktober 2013

Komplimenter på toalettet. Dette må vere det kleineste som fins!
Eg har lest litt på nettavisene sine sider etter noko å skrive om. Det er ganske ille når det beste ein klarar å hoste opp er ei sak som dette.
Alex og Fridtjof skal gje komplimentar til andre som står og pisser på toalettet. Dei er "kundar" på ein kafè (som dei sjølvsagt etterkvart blir kasta ut ifrå) og stiller seg opp for å gjere sitt fornødne ved sida av andre som er der i eiga ærend.

Eg vil tru at det ikkje er normalt å spørre den ukjente mannen du pisser "saman med" om det er meininga at ein må prate med kvarandre medan ein utfører det ein skal. Som regel teier en nok berre still.
Alex spør han! Svaret er "det kommer helt an på". Alex stirrer då på mannnen og seier "kul pikk".
Joda....... Det seier seg sjølv at denne mannen blei stille og ikkje turte å seie eit einaste ord etterpå. Han snudde seg litt bort også.
Så eg lurar eigentleg på kva han tenkte då?! Det kan jo vere at han tenkte at det var ein skrulling (som det jo i utgongspunktet ikkje kan nektast for at det faktisk var) og at han blei bekymra for evetuell valdtekt. Kven veit....... Det blei i alle høve stille.

Saka er nok mest berre teit, men ho blei litt komisk også.

Mangler lik, åsted og tilståelse. Hmmm....... Kan ein etterforske ei sak utan ei einaste av desse opplysningane? Inga lik eller åstad. Korleis veit dei då at det er føregått ei kriminell handling?
No blei i alle fall eg nysgjerrig!

Det er visst ein som er forsvunnen og ikkje komen til svars det siste året. Jaja......... Då kan det jo vere......
Eg vil likevel tru at det er ei håplaus oppgåve når ikkje politiet har snøring på kor dei skal leite etter mannen.
Om han er tatt av dage, ja då kan det jo i utgongspunktet ha skjedd kor som helst. Landet er langt, så då må det eindel ressursar inn i systemet om dei skal kunne følge det opp utover sittt eiga distrikt. Jaja.......

Jeg vet det er natta. Men hor skal jeg sove i natt? Når det går fleire år utan at dei ansatte i ein bornehage klarar å fange opp at eit av borna ikkje har fast bopel......Det seier litt!

Det er ettermiddag og det er stengetid. Eitt born blir ikkje henta. Ei handling som kanskje berga nett dette bornet, men som også gjer oss den vitskapen om at det kanskje fins fleire slike born. Born som ikkje har fast tak over hovudet. Born som vekslar på å bu hos kjenningar eller rett og slett berre sover i bilen ei natt.
Korleis går det an at det ikkje blir oppdaga?

For meg er det heilt uforståeleg. Likevel kan dei i ettertid kome med at ja dei fekk ikkje sjokk, for dei har vel eigentleg trudd at det var noko med akkurat det bornet.
Viss dei kan seie det, skulle dei jo ha rapportert det for lenge sidan.

Denne saka er ikkje eineståande på nokre vis. Det fins sikkert mange av dei. Det er berre det at det må skje slikt som dette for at nokon skal fange det opp og faktisk melde ifrå om galskapen.
Og kva rørte seg oppi hovudet til den lille guten som spurte kor han skulle sove denne natta? Han trudde det var natt av di det byrja å bli mørkt ute.
Litt etter litt kommer han med detaljar som viser seg stemme. Detaljar som sørger for at dei er nødt til å varsle ifrå om forholda.

Er det for lett å teie stille? Vergrar vi oss for mykje?  Det er nok ikkje berre, berre å seie ifrå, men det er no eingong slik at ein må. Det er bornets beste som er viktigast. Det er for seint å angre i ettertid.
Det er eit borns framtid som står på spill. Det er ikkje så lite, akkurat det!
Det er ikkje særleg kult å lese ei slik overskrift. For den treff deg midt i blinken. Hjartet.

Nei, det er fotballturnering i morgon og då er det vel best om ein er sånn høveleg kvil. Vi satsar på ein fin fotballaurdag! Så då er det berre å tilte seg i seng. Det tar vel ikkje mange sekundane før augene er lukka og jomfrua borte i draumeland.
Akkurat no fryktar eg at eg kjem til å drøyme om smalahovud. Ekle greier, men eg har sjølvsagt nettopp sett enkelte kjendisar kappspise mat, deriblant sauehovud, og det sa sitt! Mildt sagt. ..... Det er nok ikkje berre eg som ikkje likar smalahovud. (Ikkje det at eg har smakt det så mange gonger. Det er berre å tenke på kva det er. Sauskolt! Fisj........)
Eg håpar eg slipp å telle sauskoltar i natt!

Uansett, ha ein fin slutt på kvelden og ei god natt!
Hasta luego.

IWALY!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar