mandag 28. oktober 2013

Broren til ei klassevenninne av meg frå oppveksten jobbar i Nordsjøen. I går kveld tok han seg tid til å fundere litt. Tenke..... Det har akkurat vore ein repotasje som omhandla "Stopp islamifiseringa av Noreg" på nyheitskanalen. 
I den samanhengen gjer han seg nokre tankar som i alle høve eg føler at eg er einig i.

Han stiller spørsmålet kvifor bruke så mykje energi på ei slik sak? 
Viss vi tenker oss litt om, er det ikkje vanskeleg å skjønne kvifor spørsmålet stilles. Det må jo finne viktigare saker å kjempe mot i desse dagar. Eg kan ikkje tru anna. 
John Arne, som han heiter, peiker på ein del poeng i denne samanhengen. 
Ein slik aksjon er like effektiv som å skuggebokse i blinde, for vi bur jo i eit land der vi har kasta vår eiga tru og etikk ut av både skule, stat, oppdragelse og lovverk.

Ein treng ikkje vere noko tilhengjar av det kyrkjelege styresettet og ein treng heller ikkje vere filosof for å sjå at der kyrkja ein gong stod, er det inga frodig blomstereng, men heller eit sort hull.
Vi har fått "velstand" og ein innbilt individuell fridom som liksom gjer oss så mykje lykkelegare, tryggare, ærlegare, mindre overflatiske og ellers "you name it". I alle fall er det nett det vi sjølv trur. 
Så kan vi sjå på statistikken opp mot desse tankane om kor godt vi meiner vi har det. 
Kva er det statistikken seier om antal psykisk sjuke? Kva seier den om forbruk av alkohol, narkotika og diverse lovlege eller ulovlege medikamenter? Kva med ran, valdtekter, svindel, drap, vald og andre negative temaer? Lista kan jo forsåvidt bli riktig så lang. 

Hverken John Arne eller eg har sett tala eller grafane på nett dette, men eg reknar med at dei aller fleste har ein intuiasjon om svaret (om kva veg pilene peiker). 
Dette er borna og ungdommens oppvekstvilkår. Ganske komplekse samtidsmessige problem og det kastar dei mørkaste skuggane over ramtidsvisjonane våre. 

Å tru at fleire politi og fengselsplassar skal gjere livet så mykje betre i denne verda......... Joda.......
Då seier eg som John Arne at Europa banker på så det ljomer og snart faller døra ned.

Med desse orda skal eg sette meg attende og sjå kveldens episode av "Farmen". Ha ein fortsatt fin kveld! :=)


Hasta luego!

IWALY!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar