onsdag 9. januar 2013

Etter nokre dagar i dvale, er ei viss jomfru vakna til liv att. Utan å vite korleis denne teksten skal ende, er det berre å hive seg rundt.

Ikke la livet fare forbi,
mens du jager etter mere tid.
Ingen vet hvor mye tid vi vil få,
så start med å leve livet ditt NÅ!

No kan det virke som om at dette diktet skal vere utgongspuink for kveldens tema. Det er det nok ikkje. Eg kom over det i stad og så syns eg det er så fint og ikkje minst riktig at eg berre måtte ta det med her.
Det er trass alt ord til ettertanke!! Vi får aldri tida attende og ein dag er det plutseleg for seint av........ Ein må leve medan ein kan.

Milliardærfrue Marte Krogh til norske mødre: Ta dere sammen og tren mer!
Så langt kan eg vere einig med denne rikmannsfrua. Det er vel ikkje nokon som helst tvil om det er for mange som er i for dårleg form. Eller??
Og der stoppa det visst opp for meg............ Å vere einig kan vere så mangt, men eg må ærleg innrømme at eg av og til syns ting fort kan bli litt for teit. Dette er ei slik sak. Les berre denne setningen: Har personlig trener, vaskehjelp og au pair.

Marte seier at mange gjer alt for lett opp når dei får born. Hmm....... Tja, gjer dei det?? Er det av di dei får born at dei plutseleg sluttar å trene? Eller kan det hende at dei faktisk ikkje trena før dei blei gravid heller? Sånn bortsett frå "lage born-trim".
Det er jo kvardagskost for alle å berre få seg ein personleg trenar, vaskehjelp og ein au pair.
Kanskje greit å vere finansfrue då!
Kanskje burde ho som er finansfrue sjekke opp litt i statistikken for korleis den gjennomsnittlege nordmannen har det økonomisk. Ein er ikkje mykje smart om ein trur at alle har råd til desse føremonene som ho har. Viss det kan kallast føremon då?!
Å gå glipp av kvalitetstid med eit lite born som er under året av egoistiske årsaker......Så er det nett det. Egoistisk!!
Eg ville ikkje ha bytta bort tida i lag med Steffen som baby om eg så skulle få fleire millionar for det. Det er jo den herlagaste delen av livet!! (?)

For ei som ikkje treng å arbeide, kan det vere lett å kome med ei slik ytring om at alle burde gjere det same. Eg vil tru dei fleste har behov for å vere i yrke med mindre dei har ein luksusmann som før på seg. Til og med det kan vere riktig risikofylt av fleire årsaker (som eg ikkje skal kome innpå her).

Mange begynner i jobb igjen når permisjonen er over. Det er jeg glad jeg slipper. Jeg hadde ikke vært klar i det hele tatt.
Eg ser ikkje heilt logikken. Eg kan skjønne at ho ikkje vil i arbeid, for det er mange slike......Men eg kan då vitterleg ikkje skjønne at ho ikkje skal vere klar for det pga mammarollen. Ho vel jo å la ein au pair ta seg av bornet av di ho sjølv skal gjere det ho ønsker.
Om ho byrjer å arbeide, er det treningen det vil gå utover, slik eg ser det. Kanskje tar eg heilt feil.....

Med ein mann som ikkje liker å sjå menn som triller bornevogn........ Eg byrjer nesten å flire her eg sit.
Det er kanskje litt frekt av meg å "kritisere" eit anna menneske på denne måten. Vi har alle rett til å vere slik vi sjølv ønsker og vi har rett til å ha eigne meininger. Likevel, det er vanskeleg å ikkje bry seg.
Det er ikkje heilt slik at eg blir provosert, men det er i alle fall nokre antenner ute og går som seier at eg ikkje liker det eg les.
Så Marte Krogh.......... Beklagar om eg trør deg på tærne her, men eg syns du har ein total skivebom!!
Og kva haldning er det i 2013 når ein meiner at menn ikkje skal trille bornet sitt?? Det har jo ingenting med mandigheit å gjere. Ein mann er vel ikkje ein tøffelhelt om han tar vare på sitt eige born på andre måtar enn berre å bidra med pengar.
Godeste Jan, som han heiter - mannen til Marte, tar aldri og skifter bleier eller triller vogna.
Jaja........Det er forsåvidt hans tap!

Å ha vaskehjelp er ikkje noko unikt. Det er mange som har det. Eg har sjølv vore inne på tanken, men så vinn tanken som seier "Hallo, snask deg å vask sjølv!". Behovet er liksom ikkje heilt tilstades. Kvardagen min er ikkje så stressa at eg ikkje har tid til å vaske.

Ho seier at ho er privilegiert som får vere så mykje med dottera si nesten heile tida. Kva skal ho då med ein au pair?
Har ho ansatt ein au pair som berre skal jobbe ein time eller to om dagen? Det er vel ingen som seier ja til det, med mindre dei får betaling for full tid. Åja....... Eg gløymte jo det. Ho er jo styrtrik!!

All den tid eg har hatt ønske om å trene etter at blei mamma, så er det ikkje tida som ikkje har strukke til. Marte treng rett og slett berre ein mann som kan trø til og sjå etter bornet når ho trener. Det er vel ikkje så mykje forlanga? (Berre dersom bornet skiter på seg medan ho trenar.....Det kan jo by på problem!!)

Jaja, så lenge det er krig i verda, er det alltids noko viktigare å la seg provosere av enn at ei rikmannsfrue meiner alle skal gjere som ho.
Del litt av millionane dine med dei som treng det så skal du sjå....... Fleire i trening!!! :=)

Om eg no plutseleg skulle hamne midt i ein storby, med arbeid halve døgeret og mangel på bornehageplass medan eg arbeider, så skal eg vel alltids vurdere å få ein au pair. Det er ikkje det. Berre ikkje når eg er i mammapermisjon!

Hjelpes........ Kva er det jomfrua skriv??? Denne unge jomfrua har visst ikkje skjønna at det må ein baby til i biletet for at det skal vere nødvendig med ein au pair. Evig jomfru blir det ikkje born av, så ................
Nei, ingen born her i garden hverken i morgon eller dei neste 50 åra, så då er eg vel heldig då?? Som slepp å tenke på om eg treng au pair..........

Ha ein fortsatt fin kveld og sov godt når den tid innhentar dykk alle saman!

Hasta luego :=)

SDHT

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar