mandag 21. april 2014

Påska mi!

Tysdag kveld entra vi dørstokken på hytta. I og med at det var såpass seint, blei det ikkje tid til anna enn å få "prekevert" alt "stasjet". Minstemann for sjølvsagt rett til nabohytta. Han syns ikkje at det å pakke ut er så altfor viktig, så det måtte no vel dei vaksne klare. Joda……..
Pakke ut og pynte litt.

Sjølv om det eigentleg er kvit og lilla som er påskefargane, er det nok gult dei fleste pyntar med. Eg var visst ikkje noko unntak der i år.


Desse tulipanane holdt seg utroleg flott heile påska. Dei er like fin i dag som for ei uke sidan. 


Påskeduk høyrer jo også med. Denne er laga av ei venninne av meg for eit par år sidan. Eg syns den er litt "artig" og fin. Sjølv er eg ikkje så flink med lappeteknikk, så denne er eg forsiktig med. Så kan ein heller behandle dei andre dukane sånn der "så som så". :=)    Det er rart med det når små og store samles………. 
     
Med born "i hus", dukkar det til tider opp litt påskepynt. Det er klart ein tar vare på slikt etterkvart som tida går. Her er eit lite utvalg av kva minstemann har laga anten på skule eller bornehage. (Han der store  og lyse er nok ikkje med i den klubben.) 
Så lenge dei ikkje på eitt eller anna vis vaknar til liv, får dei no stå der i fred gjennom denne høgtida. 

Då eg var på Grunnvoll sist helg, kom eg med eit lite "hjartesukk"……… Eg såg på nettet at det var enkelte av dei eg kjenner som hadde fått påskeegg (allereie då!!!), og då sa eg "Alle andre får påskeegg, berre ikkje eg……….". (Med påfølgande dådyrauge.) Alle kjenner vel til uttrykket "alle andre". 
Tysdagen kom og eg skulle legge meg. Sjølvsagt hadde eg gløymt av heile ytringa mi om påskeegg….. Eg åt kvelds, stella meg og gjekk på soverommet fo å legge meg. I halvørska dro eg dyna til sides, og kva anna enn eit egg låg der og venta på meg????!!!!! Hahahaha……. Lykke på jord! Eg fekk egg, eg også! Flaxlodd, truser, mini-Baileys, 4 sjokoladar, to pakkar tyggis og eit blad. (Bladet har visst sneke seg litt unna, ser eg……….) 
Flaxloddet vann eg ingenting på, men eg hadde jo håpet heilt fram til at eg skrapa det. 
(Eg trur eg skal byrje å seie at "alle andre får………" ofte frå no av. For visst påskeharen fekk det med seg, fins det sikkert andre harar resten av året!!


                             

Det fins ikkje dårleg vær, berre dårlege klær. (God blanding av målformene for å få det til å rime..) 
Så då var det berre å kle seg då! Hyttenaboen og eg tok oss ein tur utover mot Tysnes. Det regna, så det var alt anna enn optimalt, men det skeit så rett i. 
Det er så utroleg mange flotte strender utover (eller innover…….alt etter som). Den eine finare enn den andre……Her har vi funne oss ein stein på strand nummer fire. Bølgjane slår mot land, men det er ikkje akkurat surfe-djubde her, så vi traff ikkje på nokre surfarar. Så heldige var vi nok ikkje……. 
Ikkje det at eg trur at eventuelle surfarar hadde surfa i bar overkropp i denne temperaturen. 


Vi trimma oss ferdig og tusla oss heim att. Då vi såg at menna arbeidde med vegen, sneik vi oss berre stille forbi…….og håpa at dei ikkje skulle legge merke til oss og sette oss også i arbeid. (Likestilling bryr i oss ikkje om i slike situajonar.) 

Etter å ha vore "flink" og trimma…..kunne ein jo grille deileg god mat med godt samvit. Det som blei gått av, kom raskt attende……. 

Sjølv om det regna onsdagen, betyr det jo ikkje at det var slik heile tida. (Eller……joda, i alle fall mesteparten av tida.) 
Så torsdagen såg vi vårt snitt til å grille på sletta. Pølser på bål. Pølser og marsmalllows! Ein må jo lade opp til hovudretten. Denne dagen var det lammelår. 

Det blei med den eine båldagen. Pølser hadde vi nok av, men når ein aldri kunne vite kva årstid det faktisk var utfor dørene…………
Fredagen opplevde vi faktisk alle fire årstidene i løpet av fem minuttar. (Og det er ikkje tull eingong!)

Det blei trim fredagen også. Då var det Herøyfjellet som stod for tur. Det er ikkje så langt å gå til gapahuken der, men det er likevel fin trim. Det var berre så synd at det blåste og snødde sånn der oppe at vi kun var der eit lite kvarter. 

Såååååå……..kom sola. Sånn litt, i alle høve. Nok til at blomar kunne settast fram utan frykt for at dei ikkje skulle vere der om ein tok seg ein tur inn i/på sofaen. Det var berre å leite fram godstolen og sette seg i sola og lese krim. (Eg er straks ferdig med tredje boka i Wallander-serien………så der er nok fleire att enn det eg har lest til no.) Om eg ikkje tar heilt feil, heiter boka"Silkeridderne". 
Wallander er heilt greit å lese, men Wallander blir nok aldri like kjekk som Harry Hole. Det til trass for at det er mange like trekk ved dei begge to. Begge er politi, begge er glad i sorten (både kvinner og alkohol) ……….jaja………. 


Eg har sjølv vore born eingong, og såvidt eg hugser (og har blitt fortalt), var eg veldig glad i å klatre i tre. Det er det ein som har arva. Her er han i "hyttetreet" sitt. 



Det har vore mykje kos heile påska og litt arbeid. Det var eindel prøvar som måtte rettast, men det har blitt tatt litt etter litt. Noko av det har nok blitt utsatt til i dag, då motivasjonen for å gjere det sjølve påskedagane ikkje var heilt tilstades. Eg leita etter den, men den var visst betre enn eg i gøymsel. 

Neste gong eg kjem på hytta, kjem eg til ei rein og fin hytte. Ein bør vel ikkje bruke 1.påskedag til å arbeide, men med meg er det slik at dersom eg kjenner eg vil gjere noko, ja då må eg berre gjere det der og då. Eg har ikkje tolmod til å vente til seinare. Ergo blei det vaska både tak og vegger. Det er lite som slår lukta av nyvaska "hus". I tillegg er det supert å kome til ei strøken hytte. 

Noko av det beste med å vere på hytta, er at ein er fri for internett. Ein går ikkje og sjekkar mobilen for å sjå om nokon har skrive til deg. Ein tar pause frå resten av verda og berre slappar av. Einaste kommunikasjon med omverda er og anna sjeldan telefonsamtale…….men det er ganske sjeldan, det også. 

Vi var ikkje så heldig at vi såg nokre dyr denne påska. Som regel ser vi eitt eller anna dyr. Ekorn, hare, elg, rev osv…… No når det ikkje er snø, kan vi heller ikkje sjå spor som vanleg. 
Når det gjeld snø, skulle faktisk gutungen gå skirenn i går, men det blei nok avlyst. Den snøen som var for ei uke sidan, var nok borte lenge før gårdagen. 

Laurdags ettermiddag/kveld hadde vi den årlege påskequizen. I år var det vår hytte som vann, så det var lykke for ei stakket lita stund. 15 stykk samla på hytta. (Er det ikkje slik at der det er hjarterom er det husrom?? Hahahaha……. Så lende det er sitteplass til alle så går det meste bra.) 
Borna hadde sin eigen skattejakt like før hovudquizen. Der er det sjølvsagt premie til alle. (Viss dei finn skatten, vel å merke….) Det beste med det er at alle borna får fin trim. Dei blir så ivrige at dei spring mesteparten av vegen for å finne neste post. Æ veit kor det e!!!! Æ veit kor det e!!! Det er ingenting å seie på iveren. 

No er det måndag og eg skal straks på musikkøving. Eg håper dåke alle har hatt ei fin påskefeiring. Eg har i alle fall kosa meg. 
Ha ein fortsatt fin kveld! 

Hasta luego! 

IWALY!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar