torsdag 24. april 2014

I dag har det rett og slett vore ein strålande dag. Sol og stille på havet…….. Det første eg gjorde etter at eg var ferdig på arbeid for dagen, var at eg dro rett ned i båten og tok turen innover fjorden.
Som du kan sjå på biletet under, var det fantastisk fint på havet i dag!








Då vi skulle ut att, hadde eg ikkje mykje lyst til det, men det er trass alt berre ein heilt vanleg torsdag. Det blir nok ikkje lenge til eg drar inn att for å ta graset.

Eg sat akkurat og las litt på VG sine nettsider.  Eg skulle eigentleg ikkje skrive noko frå den verda der, men så såg eg plutseleg dette biletet og fekk "dyrisk" vondt inni meg. Dette biletet dukka opp med teksten: Hunder angrep ettåring for ett år siden. Han har fortsatt vondt i hodet og sover dårlig om natten. 

                                                                                     Foto: Erik Hagen.
Om du ser på biletet, skjønner du fort kvifor eg fekk den kjensla som eg umiddelbart fekk. Sjå berre på det bakhovudet!! Sukk……….. Det vrir seg i magen. 
At det i det heile tatt kunne skje, er rett og slett uverkeleg. Det fins klare reglar i Noreg for hundeeigarar når det kjem til å halde dei forsvarleg. Viss ein hundeeigar held seg til reglane, vil slikt som dette ikkje skje. Å la rotweilere gå laus i hagen sin er ikkje forsvarleg. Sjølv om dei er innanfor gjerdet, er det ikkje forsvarleg om gjerdet ikkje er høgare enn at dei klarar å hoppe over det. (Noko som var tilfelle i denne saka.) 

Viss eg hadde hatt ein eittåring og to svære hundar hadde kasta han opp i lufta som ei filledukke……… 
Sjå hovudet!! Viss ikkje han får varige mén etter det, på eitt eller anna vis, skjønner ikkje eg.
Det verste er at slikt kan skje og dei skuldige får ei ussel lita straff som seier litt pengar og nokre få dagar i fengsel. 
Kva skal guten med dei 163.000 kronene som erstatninga var på? Joda, det er flott at han får pengane, men kva beløp er det snakk om etter ein sånn skade? Er ikkje det han taper på handlinga verdt meir enn det? 

Brot på hovudskallen…….. Det er alvorlege greier, det. Det verste er at dei to hundane har kvar sin eigar. Den eine tar ansvaret, medan den andre berre fråskriv seg det heile. Han nektar å få skulda for noko hunden hans har gjort. At han ikkje har holdt dei forsvarleg nok, bryr han seg visstnok døyten om. 
Då seier eg at han ikkje burde få lov til å vere hundeeigar. 

Berre eit par uker før dette skjedde, beit dei også ein niåring. Såvidt eg veit, skal alle hundar som skader menneske ved å bite avlivast. Likevel fekk dei sjansen på ny etter to uker. Denne gongen var dei heldig at det ikkje blei snakk om rovmord! Hadde det ikkje vore for at mora og vennen hennar kjempa mot hundane for å få fatt i gutungen, hadde han garantert ikkje levd i dag. 
Triste greier………

No skal denne knetta ta kveld. Eg skal opp tidleg i morgon, og då kan det vere greit å vere kvil. (Tidleg og tidleg………….I alle fall tidleg i mitt hovud!! HAhaha….) 
Så ha ei strålande natt! Sov godt! 

Hasta luego!

IWALY!!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar