mandag 14. april 2014

Der var ein heime att etter ei langhelg i "Walters paradis". Det var deileg, som alltid, og eg satsar på at det ikkje er lenge til neste gong. No er båten sjøsatt for sesongen og då er det ikkje noko grunn til å ikkje dra inn både titt og ofte.

Her har vi akkurat kommen oss til og tatt turen ut for å få frisk luft. Ein kan ikkje sitte inne når det er så fint ute. Som du ser er det ikkje så ille på havet heller. 
Fleire sa i forkant at det kom til å vere "hardt" på havet, men eg svarte berre at han Walter kjem til å sørge for at det er stille på havet når eg skal inn. Så alle bølgene som var i forkant av turen inn, tja….dei var der i all efall ikkje då vi dro inn. 


Sundagen var det verkeleg fint!! Då var det sol mesteparten av dagen (eigentleg heile) og det var skikkeleg fint å vere i fjæra på kvelden. Temperaturmessig var det ganske bra, så med eit par ekstra lag jumprar, kunne vi la dei tjukke jakkene vere att inne. 
Så er det eingong slik at det er mykje rart å finne i fjæra, og denne turen var ikkje noko unntak. Berre så synd at mobilen gjekk tom for straum like etterpå at dette biletet blei tatt. Ergo blei det ikkje tatt bilete av noko fjærafunn………, men sjå kor fine fargar som er i fjæra…..

Tidlegare på dagen blei kake og brus inntatt på kaia. Det var rett og slett herleg avslappande. Stille på havet, sol og godsaker……..Det fins ikkje noko betre. 

Når ein først bur rett ved matfatet, kan ein ikkje la vere å fiske. Steik seifilèet blei servert, fiska av ein super gutunge som ikkje hadde noko imot å gjere mora det ærendet og fiske ho mat då ho ba om det. 
No skal det innrømmast at hverken mora eller sonen er dei som er mest glad i å ta fisken av kroken, men……… 
Å sløye fisk då eg var ti år, gjorde meg slett ingenting, men no…….


Her er det berre eg som har kommandert minstemann slik at eg kunne få meg eit fint motiv. Når vi har så fine omgjevnadar rundt oss……..

Å rydde høyrer jo også ofte til i dette livet. Denne helga var ikkje noko unntak på det området. Det brenn i alle høve veldig godt!! 

Å kome inn i fjorden er verkeleg bra for sjela. Eg får rett og slett slik ei ro i kroppen og det gagnar sikkert alle rundt meg. Det blir nesten som om at sjølv om ein arbeider eindel der inne, så føles det som ein berre har slappa av. Det er medisin i det arbeidet ein gjer også. 

Om kveldane gjekk det gjerne i kortspeling. Korspeling er faktisk gøy!! Vri åtter, femkamp og gris (og så skal eg slett ikkje nemne at eg blei gris minst èin gong). Heiter det ikkje "tap og vinn med same sinn"?! :=)

Så er det såklart ein som trur at mora er kjempesprek (det er ho jo sjølvsagt, men……….) "Mamma, kan ikkje du vær med og hopp strekk ilamme mæ?" Sukk……..Strikkhopping var kjempedigg, det, den gongen ein var tolv år og kunne hoppe høgare enn høgast. No er motivasjonen heller laber. Joda….. Eg var no med sånn urpitelitt, men det var andre enn eg som måtte stille opp meir enn eg. (Zikk zakk solo sukk……var slett ikkje overkommeleg, men der trengte ein heller ikkje vere så altfor spretten.) JAja…….

No er det straks midnatt og denne frøkena har tenkt å tilte seg under dyna. Kan jo vere greit å vakne kvil i morgon. Eg har tenkt å gjere litt rettearbeid og då kan det vere greit å ha hovudet med seg. 
Så då attstår det berre å seie god natt og sov godt! 

Hasta luego! 

IWALY!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar