søndag 26. mai 2013

Innimellom prøver eg å leite etter dårleg journalistikk. Av og til finn eg det, medan andre gonger er det litt meir skjult. (Sånn eigentleg er det ganske humørbestemt frå mi side.......)
Så spørs det.....Har det dukka opp noko i det siste?

Denne ukas KK kom i posten på torsdag. Eg tok det ed meg ned i kjkellaren då eg skulle øve litt på saksofonen min.
KK blei lagt på bordet og der blei det visst liggande. Til i dag.....
Eg hadde gløymt av heile bladet inntil det var ei i kjellaren som ropte opp om det var greit at ho tok KK som låg der og las det.
Ho las det og etterpå gjorde ho det som eg ikkje hadde gjort. Ho tok det opp! Så då blei det jo liggande som eit blikkfang........
No har eg lest det og der er faktisk fleire ting i bladet som er mistenkeleg dårleg journalistikk.
Den eine saka som eg skal nemne her, er det fleire som har registrert som dårleg, ganske forståeleg.

Overskrifta på side 12 er som følgande: Isen du aldri glemmer! Ordet "du" har ganske stor skrift.

I og for seg er det ikkje noko galt med innhaldet på sida...... Det er overskrifta som feilar.
Sjølve "storyen" handlar om kjøpis og born. Med born meiner eg to born på 6 og 7 år som var i frysaren og henta seg is av di dei meinte dei fortente det.
I dag er dei vaksne og denne fortellinga er liksom då eit hyggeleg minne frå borneåra.
Minner som seier at isen smelta på tunga og var full av smak. Isen som gjer forventningar om ein lang og deileg sommar.

Så lurer du sikkert på kva det er ved dette som gjer at eg heng meg opp i nett denne saka?!
Jo, det har seg slik at overskrifta er dårleg journalistikk. Overskrifta gjer meg forventningar om eit bilete av isen det er snakk om og aller helst ei oppskrift på korleis eg kan lage den.

Det er ordet DU som gjer det heilt teit, i mine auge. Isen DU aldri glemmer........... Eg vil påstå at overskrifta peiker på meg som lesar når det står DU.
Den skaper forventningar om at dette er ein is eg bør prøve. Dette er ein is som eg etter å ha spist den aldri vil kome til å gløyme. ENkelt og greit av di den er så god at den må klassifiserast som den beste.

Det er INGENTING i teksten som viser til at eg kan ete denne isen. EG vil aldri få sjansen til å teste ut om eg nokon gong kan glyme denne isen.
Det er berre ei lita fortelling om ein liten gut og ei lita jente som tok seg is ifrå frysaren utan å ha lov til det. Spaninga ved å gjere noko galt, gjorde isen ekstra god. Den beste "ever".

Så ergo syns eg at dette er ei elendig overskrift. Den viser ikkje til teksten og for å sette det litt på spissen, ja så vil eg påstå at den faktisk lyg. Overskrifta lyg. Den har ingentig med meg å gjere!

Kven vil tru at Åse Kleveland faktisk er litt rå?? Hahahaha......... Kul, synes eg! :=)
Eg har personleg hatt denne kvinna til sidemann under middag på tidleg nittital. Eg har høyrt ho tale og eg har vage minner om korleis ho var som kulturminister.
Eg har alltid hatt sans for dama, men ho har på ein måte alltid virka så "ordentleg". (Ho er nok det, men eg fann ikkje noko betre ord å bruke).

Åse Kleveland elsker fart!! Ho har faktisk køyrt billøp! (Også på alvor).
Målet som 18-åring var å skaffe seg ein heftig bil. Tenk det.....Heftig!!! Thihihi.....
Ho fekk det!
Så hang ho med datidas beste køyrere både på trening og løp. Brølande motorar var eindel av kvardagen hennar. Fart, spaning, bulkete bilar og (sist, men ikkje minst) bekymra foresatte. (Forståeleg nok).
Følelsen av fridom var det største. Hadde ho pengar til bensin, kunne ingen stoppe henne.

Då Kleveland var 19 år, kjøpte ho seg ein Saab Sonett. No har ho hatt bilen i 45 år!
Slå den!!
Kven i alle dagar er det som har same bilen heile livet sitt? Ingen her i bygda i alle fall.
Blir bilen fem år, er den gamal og må byttast ut.
Kleveland har hatt sin i 45 år!!
Er det rart eg syns dama er digg??

Ellers så syns eg det var litt kult å lese sidene som har overskrifta "Ikke døm meg, men jeg har aldri....".
KK har spurt lesarane sine om kva dei er flaue over ikkje å ha gjort. Eg må ærleg innrømme at eg syns det heile er litt kult! Kult av di det er komen svar som eg ikkje kunne ha sett for meg på førehand.
Joda.......Hadde halvparten av lesarane vore menn, så hadde eg vel kunna det. (Orsak, alle menn, men eg klarar ikkje dy meg. Hahaha......)

Det er snakk om "vaksne" kvinner og då kan ein jo forvente ein viss standard over kva dei har gjort i livet til no. (På enkelte områder sjølvsagt).
For høyr berre på dette.......
1) Jeg har aldri laget søndagssteik. Dama er 47 år!
2) Jeg har aldri ryddet etter meg i prøverommet. Jaja.......Ikkje store tingen. Det vitnar berre om latskap eller "gje blaffen-metalitet". Likevel, det er ikkje berre prøverommet som viser kven denne dama er. Ho har aldri tatt i eit strykejern, aldri brukt ein symaskin, aldri brukt nål og trå, aldri strikket, leser ikkje ferdig det ho byrjer på..........osv...... Hahaha......Skikkeleg kjerringemne!!
3) Jeg har aldri tatt av sminken om kvelden. (Hmm........Tyder ikkje det på at ho aldri vaskar andletet sitt kveldstid?? I så fall er det jo litt "grumsy").
At ein kan kome seint heim og stuper i seng ein sjeldan gong, er sikkert normalt, men kveld etter kveld?
4) Jeg har aldri bakt en eneste kake. Tja.........
5) Jeg har aldi hatt lyst til å dra på venninnetur. Sikkert ganske uvanleg, men likevel ikkje unormalt. Ho seier ho får eksem av tanken pådet, så då er det vel best å berre halde seg heime!
6) Jeg har aldri vært i Stockholm. Hallo.......? Viss det liksom er det i livet som gjer deg flau?? Kva skal eg seie då?? (Ops, eg har visst vore i Stockholm...... Jaja, det er uansett maaaange som ikkje har det. Kva er så flaut med det?) Jeg har hatt kjæreste i åtte år, men aldri vært i Stockholm. Wow..... Eg trur det er mange som må skunde seg og hive seg rundt og dra til Stockholm før det er for sein. Pinlig!!!

Ja, det viser berre kor ulike vi er som menneske. Kor ulikt vi ser på kva som er flaut eller ikkje.
I mine auge er det flaut om ein er vaksen og aldri har baka kake, strikka, sydd eller stryka klede.
I alle høve om du er passert 30, noko eg trur alle desse damene det er snakk om her er.

Eg har no prøvd å tenke så det knaker for å kome på kva det kan vere som gjer MEG flau. Kva ville eg ha svart KK om eg hadde sendt inn svar på denne undersøkinga??
Eg veit ikkje........ Eg trur eigentleg at eg skulle klart å kome med masse, men her eg sit akkurat no, står det berre heilt stille.
Er det ikkje slik det er? At ein ikkje kjem på det når ein skal.......
(Berre det at det skal liksom litt til for at denne knetta blir flau (for noko ho sjølv har prestert å gjere eller ikkje).
Eg trur kanskje eg har blitt mest flau på andres vegne i løpet av livet enn meg sjølv. Om det er ei fornuftig fordeling eller ikkje, skal eg ikkje uttale meg om. Eg veit vel ikkje betre..... Hahahaha.........

Nei, plutseleg ser eg at det nærmar seg midnatt. Då skal vitterleg eg i seng. Eg er trøytt i dag etter å ha vore lenge ute i guds frie natur. Ein herleg tur i fjellet med ei anna herleg "dame" som trass sin lave alder har rukke både å bake, sydd, strikka og strykt klede. (Jaggu meg trur eg ho kanskje har vore i Stockholm også.............. Steike ta, då må ho vere eit bra kjerringemne!! Hahahaha............)

Ha ei fortreffeleg natt! Sov godt og draum søtt!
Hasta mañana!

IWALY!!

1 kommentar:

  1. Fornøyelig lesning, jomfruen! Det var jo sikkert norsklæreren som slo ut i deg når du så den overskrifta i KK, det var jo ingen sammenheng der overhodet! Jeg elsker å lese sånne oppramsinger av ting folk skjemmer seg over å ikke ha gjort o.l.På min liste ville jeg sagt:flau over alle de strikkeemnene som ligger nedpakka i skap og skuffer i huset og som er gitt opp på sett og vis. Når skal de komme fram i lyset og bli ferdigstilt,stakkars? mange flotte ting ligger der og bare eldes helt til ingen nytte...Jeg som elsker å strikke. Men det er mye mer interessant å sitte på face og chatte med folk enn å strikke. Helt til jeg ser en nydelig genser i butikken og hvor lett det er å strikke den selv! Men når finner en tid til alt? Sov søtt og godt. Natti natt :)

    SvarSlett