søndag 5. mai 2013

Dagens ord: audmjuka!! Hahahaha......... Ikkje det at det er noko spesielt med dette ordet. Ikkje annna enn at ho som leia sportsending som nett blei avslutta, sa at Brann blei audmjuka av Sogndal. Noko som gjorde at eg blei litt flirfull. Audmjuka!!
Det er berre å smake litt på ordet så skjønner du kvifor eg ler. Like nynorsk som åtgaum , kverrsetja og skalkeherming.

No tippar eg at om du ikkje er vestlending (eller liknande vesen), ja så kan det vere vanskeleg å forstå kva desse orda betyr.
For å seie det enkelt. Det er ikkje berre å tenke logisk og tolke orda, for dei betyr noko som ikkje liknar på desse orda i det heile.
Åtgaum har ingenting med å ete å gjere. (Åt). Åtgaum betyr å vekke oppsikt........ Noko eg trur du vil klare å gjere om du bruker ordet, av den enkle grunn at folk vil sjå rart på deg av di dei ikkje forstår kva du bablar om!!
Så var det ordet kverrsetja. Det betyr rett og slett å beslagleggje.
Til slutt var det skalkeherming..........parodi. (Jaja, denne kan vel i ytterste tilfelle, om personen er særs smart, løysast ut frå logisk tenkning. But I have my doubts!)

Audmjuka......... Det var det som starta det heile. :=)

Kjøp og salg av sex. Ille eller ikkje?
I det siste har det vore mykje fokus i media når det kjem til temaet sex. Då med tanke på ei verksemd som seier kjøp og salg av denne sorten. Med andre ord sex utan kjærleik. Ufrivillig eller ikkje. Det er det berre den som utfører handlinga som veit.

Burde kjøp og salg av sex vere lovleg? Eit spørsmål som i første sekund, for meg, har eit svar som er ganske openlyst. I sekunda etterpå derimot........
Det første eg tenker er at det heilt klart burde vere ulovleg. Utan den minste tvil. Eg kan ikkje sjå kva godt det skal føre med seg om vi har ein legalisert form for kjøp og salg av sex.
Så var det dei sekunda som kom etter det første.....
Saka er så mykje meir komplisert enn det vi først vil vere i stand til å tenke. I alle fall kva eg sjølv kan klare å tenke, eller rett og slett forstå.
For korleis skal eg skal klare å ta stilling til ei slik problemstilling når eg ikkje veit kva som ligg bak kvart einaste knull som skjer, lovleg eller ikkje?
Hverken eg eller dei fleste andre kjenner noko som helst til skjebnen til desse damene som sleger sex. Vi veit lite om kvifor dei tilbyr desse tenestene.
BUT........ Vi veit sjølvsagt litt! Vi veit nok til at vi kan meine at det burde vore ulovleg i enkelte (mange) tilfeller. Tilfeller der det er ein hallik som står bak. Ein hallik som krever at dei skal selge sex og gje pengane til han. Så skal liksom han ta vare på dei.
Tilfeller der halliken verkeleg burde bli satt bak lås og slå.
Likevel, vi veit ikkje kva som ville ha vore kvardagen for desse damene om dei ikkje hadde vore "under" denne halliken. Vi veit ikkje om livet deira ville vore betre utan han. For alt vi veit, kan det hende at det hadde vore hakket verre.

Eg trur ikkje (for eg er ganske naiv) at det fins nokon som gjer dette for eiga glede. Selger kroppen sin for pengar. Likevel er det lett å skjønne at enkelte kjem frå kår som gjer at dei har det veldig vanskeleg. Såpass vanskeleg at dei ikkje ser noko anna alternativ enn å ty til "gata".

Vel, no er eg ikkje så naiv at eg ikkje skjønner at det er nokon som gjer det frivillig. Vi har jo dei som er luksusprostituerte. Eg tenker meir på desse du finn langs gatene i byen osv...... Dei som kven som helst kan plukke opp og betale for å få seg eit ligg (eller anna for den saks skuld).
Eg veit jo at det fins luksusprostituerte i god jobb som selger sex. Fleire av dei seier at dei elsker livsstilen.
Forskjellen er vel at dei har sine faste kundar som dei kan stole på. Det er ikkje kven som helst om slepp til og det skjer ikkje under tvang.

Sjølv meiner eg at kjøp og salg av sex ikkje bør vere lovleg, men eg ser problemet med at vi ikkje veit korleis livet til enkelte av dei prostituerte vil bli om dei ikkje har sjansen til å selge sex.
Kanskje teit å tru at dersom dei blir bedt om å slutte, så gjer dei det. Det er ikkje slik det fungerer.
Det hjelper ikkje kor mykje ulovleg det er. Dei berre forflyttar seg. Finn nye område....... Dei finn berre meir skjulte metodar.
Vi vil berre få bort den synlege delen av problemet. Den delen som påverkar oss andre av di vi openlyst kan sjå at det skjer.

"Jeg får det jeg vil ha og hun får det hun vil ha". Eit sitat som i utgongspunktet stemmer. Han får sexen som han ønsker. Ho får pengar.
Joda....... Det er nok det ho ønsker. Pengar. Berre det at det slett ikkje er sikkert at det er den måten ho ønsker å tene pengane sine på. Det er rett og slett ikkje sikkert at pengane "smakar så godt".
Ho gjer det ho må for å kunne leve.............. Han gjer det for å få seg ei kroppsristning. Orgasme for dei som heller brukar det ordet.

Prostitusjon er ei vanskeleg problemstilling. Det er lett å ta avstand frå det, men samtidig veit vi så lite.
For alt eg veit, kjenner eg kvinnfolk som selger sex.
Eg trur ikkje dei det gjeld går rundt og sprer at dei gjer det. Difor kan ein heller aldri seie aldri.
Ein ting er sikkert. Eg er glad eg ikkje veit.

Derfor er du en premenstruell møkkakjærring. Oioioioioi......... Her det snakk om å sette damene i bås! (Sikkert med rette......hahahaha....). Premenstruelle møkkakjerringer! Er det nett det vi er?
Eg veit ikkje heilt.... Eg føler meg ikkje heilt truffen, men kan vel aldri seie aldri.
Kven veit vel kva ein mann tenker på?
Menn er faktisk vansklegare å forstå enn kva vi trur.

PMS kjem alltid attende. Det er ikkje noko vi har berre eit par gonger og så forsvinn det. Er du PMS, er det komen for å bli. Då erobrar det rett og slett kroppen din resten av di menstruelle tid. (Enkelte opplever vel kanskje også at ikkje PMS´n forsvinn sjølv om mensen blir borte. Den følger rett og slett med kvinna inn i overgongsalderen. Uheldige menn.... Hahahaha...... Sure kjerringer er digg, liksom.

Symptomar startar som regel rett etter eggløysing og varar til mensen er ferdig. Altså rundt omkring ein to ukers tid.
Halve samlivet, med andre og enklare ord!!

PMS kan samanliknast med narkomane som får abstinensar!
Så spørs det kvifor vi blir så "bitchy" i desse periodane våres.........
No måtte eg no berre sjekke litt fakta her heime og spørre om eg er/har PMS. Svaret var jo då ganske oppløftande. "Neida, du e kje nåkka premenstruell".
Då er eg kanskje ikkje så "bitchy" likevel då! (Sjølvsagt fint å vite det......... For då kan eg jo bli litt meir "bitchy, slik at det blir litt meir rettferdigheit i samfunnet. Kvifor skal enkelte ha det betre enn andre kanskje?? Hahahaha........)

Det er sundags kveld og i morgon er det ny arbeidsuke. Ei kort ei sådan. Så ha ein fortsatt fin kveld og ei fin ny uke!!
Hasta mañana!

IWALY!!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar