fredag 27. november 2009

Helg!!

Ja, så var det helg på nytt. Det er ganske deilig det:=) I huset er det stort sett stille. Ein ligg og søv og ein ser på barnetv. Sjølv slapper eg av med litt rydding og vasking. Ja, eg kaller det å slappe av! Det går ikkje i noko hurtigtempo. Eg går no rundt her og tar litt etter litt. Akkurat no har eg tatt meg ein liten pause. (På nytt.....).
Ein er vant til å ha mange mennesker rundt seg store deler av uka, og plutseleg blir det helg og så stille. Ikkje at eg klager på det, men det er rart med det. I mitt yrke må ein forhalde seg til andre heile tida. Sånn sett er det deilig å berre sitte her i godstolen og sløve.
Eg er forresten ferdig med "verdas" dårlegaste bok. Ho var ikkje verre enn at eg følte eg måtte lese h0 ut, men akk ja, elendig. Det var kanskje ein underliggandes moral i boka om ein leitar godt, for den var ikkje så gjennomsyra av logikk.
Det er ein familie som skal på hytta og vere i nokre veker i løpet av sommaren. Kvinna skylder på arbeid og lover å komme etter neste dag. Sanninga er at ho skal ligge og knulle på ein ho såvidt har møtt før. Då neste dagen kom, dro ho ikkje til hytta. Ho skyldte på migrene og tok ei ekstra natt med heftige rørsler. Familien hennar bestod av ein heil bunsj av små born, og stakkaren ho hadde til mann måtte klare å ta seg av dei alle heilt åleine. Nesten 400 sider med stakkarslig slit hos ein og heftig sex hos den andre.
Ho røpa seg sjølvsagt over telefonen. Mannen ringte hustelefonen som ho aldri svara på sidan ho ikkje var heime. Smart!!!
Hadde innhaldet vore av ein litt anna karakter, kunne eg ha latt elevane korrekturlest boka. Ingen adverbial i heile boka. Det skal ikkje gå an. 14--åringane i Kjøpsvik kan betre enn det!
Nokon må ha likt boka......for ellers ville den vel ikkje ha blitt utgjeven?? Av og til var den skriven i første person. Så var det plutselig skriven i tredjeperson. Det tok si tid å komme inn i det og skjønne sammenhengen mellom dei to variasjonane, men når eg først forstod det gjekk det greit å henge med i svingane. Likevel.....ingen bok å anbefale. (Ingenting å angre).

Det er fredag, helga er såvidt starta. Så attstår det å sjå kva helga bringer med seg............

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar