tirsdag 16. august 2011

Tysdag 16.august i Herrens år 2011!!

`Till death do us part.......... Det er med sorg å meddele at Harry Hole og Beathe har gått kvar til sitt. Sorgen er til å ta og føle på. Harry er daud og Beathe må gå videre. Sukk..... Jaja, det var kanskje på tide. Trur kanskje det vil bli stor lettelse her i gården når ho ikkje lenger er så oppslukt av desse bøkene. I forrige uke gjekk det med tre romanar, den eine på heile 650 sider. Likevel, det er jo meininga at ein skal slappe av når ein har fri. Kva er vel då betre enn ei god bok og masse deileg sol på kroppen?? Eg berre spør....

Eg har gjort lite eller ingenting i sommar. Eg har vel aldri vore så god på akkurat det som i år. Om ikkje eg er kvil, ja, då veit ikkje eg. Eg har utnytta kvar ein solstråle heile sommaren. 35 dagar har eg tilbringt på hytta. Det må vere ny rekord. Veranda, strand, sol, romanar.......alt har vore lagt til rette for meg i år. Takksam? JA!! Men no er det attende ti kvardagen. Den byrja delvis i går. Då gjekk det i brødbaking heile dagen. Frysaren må jo fyllast opp til skulestart. I dag er det eigentleg husvask osv...........men lysta sit så langt inne at det vil bli strevsamt å leite ho fram. Stakkars hus:=)

Så fantastisk lenge borte frå sivilisasjonen. Det freistar til å bli tradisjon! Det har sikkert vore mykje, både spanande og trasig, som har skjedd i sommar...... eg er ikkje i tvil om det. MEN, eg veit berre ikkje kva. Då ser eg sjølvsagt bort frå Utøya og finansmarkedet.
Eg skal vere den første til å innrømme noko: Det er faktisk kjempedeileg å ikkje vite!!! Det er så avslappa forhold oppi den lille skrotten i desse dagar at det er ein fryd. Det er liksom ikkje så mykje å ha meiniger om. Eg er stygt redd for at akkurat det vil endre seg fort no:=) No er det attende til sivilisasjonen og kvardagslivet. No er det ikkje berre å pleie seg sjølv lenger som gjeld. No må det egosentriske vike..... Det er like greit det.

 At eg kjem til å sakne han Harry, er ikkje berre "jåss"........ Sjølvsagt mest "jåss", men eg har vore så mykje innom verda hans dei siste ukene (eller litt lengre) at det er blitt eindel av kvardagen min. Det måtte jo sjølvsagt ta slutt ein gong, og det passar jo godt at eg blei ferdig før skulestart. No er det anna lesestoff som gjeld.
Dersom det sit nokon å les dette no, som ikkje har lest Jo Nesbø sine Harry Hole-bøker, vil eg påstå at det er vel verdt å lese bøkene. Det vil kanskje vere ein fordel å lese dei kronologisk! Det gjorde ikkje eg. Eg starta med "Snømannen". Det var den som ga meg lyst til å lese fleire. Så har eg hoppa litt att og fram.
Det bør kanskje nemnast at enkelte detaljar blir litt for heftige (sjølv for meg), men det er vel sikkert med på å gjere bøkene ekstra spanande. Sørg også for at dei siste 100 sidene hamnar i nærleiken av ei helg. Du klarar garantert ikkje leggje frå deg lesestoffet når du nærmar deg slutten. Kanskje til og med dei siste 150 sidene. Eg har lege i senga og lest både til klokka fire og fem på morgonkvisten, så det er ikkje berre, berre:=)
Eg kan til dels forstå lettelsen til dei andre no då.........

Eg må nok ta meg sjølv i nakken no!! (Og det hardt)........ Det nyttar ikkje å sitje her og tru at alt ordnar seg av seg sjølv. Husmora i meg må nok slå inn, i alle høve for nokre timar. Alle monner drar, heiter det så fint. Hehe....... Så fram med vaskebøtta og slå til!!

Hasta luego!!!!!!

Why have you stopped sending me songs?................

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar