lørdag 7. august 2010

Ukas tabu: "Åpne forhold" - polyamorøse.

Som vanleg har KK med sitt tabuemne. Denne gongen er det snakk om åpne forhold, eller polyamorøse som mange kallar dei. Eg skal ikkje kommentere kva eg eigentleg syns om temaet, men eg kan seie så mangt som at det virker som at det må vere eit litt slitsomt liv........I alle høve definert ut frå erfaringane til dei som stiller opp i bladet.
Hovudlina seier: "Sigrid er samboer med Svein, kjæreste med Truls og John og tidvis elskerinne til to, tre andre." Jaja...... Det er der eg syns det høyres forferdeleg slitsamt ut. Om eg skulle forholdt meg til heile fem stykker.....Joda:=)

Forskjellen på polyamorøse forhold og utroskap ligger i at utroskap skjer i det skjulte, medan polyamorøse mennesker er åpne om det. Følgeleg veit både Svein, Truls, John og dei andre om kvarandre og alle syns det er heilt greit.
Vi snakker Norge og vi snakker heilt vanlege folk!!!
Kanskje vi kjenner slike rundt oss utan å vite det.

I følge artikkelen er det snakk om kjærleik. Sigrid seier: "Det sies at du skal spre kjærlighet, men hvorfor skal det kun gjøres til èn om gangen?"
Veit ikkje om eg heilt klarar å sjå for meg at det er kjærleik når så mange blir involvert!?! Men, men....... Eg er tilbøyeleg til å seie at det sikkert går en å elske fleire enn ein, men fem??
Personleg trur eg det er snakk om kjærliek-wannabe.

Årsaka til at ho meiner det er kjærleik, er av di det ikkje berre er snakk om sex. Hos ein type er det humor som tiltrekker. Hos ein annan er det dei gode samtalene. Slik fortsetter det...... I monogame forhold må du finne eigenskapane hos ein og samme person. Det slipper du å tenke på om det er fleire personar.

Sigrid trur at alle er født, frå naturens side, polyamorøse. Det er samfunnet som former oss som monogame. Det er berre den forma som er den akseptable samlivsforma.
Sgrid drøymer om ei verd der ein kan gifte seg med fleire.........

Eg ser for meg at hovudbaugen må vere sjalusi. I dette tilfellet er vsst ikkje det noko problem. Så lenge ein er ærleg og åpen om alt, går alt heilt greit. Sigrid tar til og med nye typar heim til seg sjølv om Svein ligger og sover der. Akkurat det er jo litt "Harry".
Dei tar berre ei madrass og koser seg på eit anna rom......

Veit ikkje heilt, eg........ Om vi er polyamorøse eller ikkje så trur eg ikkje samfunnet er heilt klar for det enno. Veit eigentlig ikkje heilt kva eg sjølv meiner om temaet. Akkurat det betyr ikkje at det er nokon sjanse for at eg vil sjå på det som normalt, men likevel manglar eg erfaring for å uttale meg om i kva grad det kan vere snakk om kjærleik.

Det heiter at kjærleiken kan komme og gå..... Det kan det nok vere noko sanning i. Det er berre det at det er langt mellom dei orda og det at ein kan føle kjærleik til ein heil hurv på ei og samme tid.
Trur ikkje eg har nok energi til å fordele meg slik........ Slitsomt?? Tja, det høyres i alle høve slik ut.

Du er forbuden frukt......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar