onsdag 13. juli 2011

Toback at home:=) Inglish is better than sverdfish.

Jada, jada....... I'm back at home! Ei heil miniuke har eg no gått og tenkt "Ja, det må eg hugse å skrive om." Du kan tru eg har gleda meg til å kome heim til min eiga kåk så eg får skrive alle desse tinga eg har lagra i hjernen. (Vel, no har eg ikkje gleda meg til å dra heim. Eg ville jo aller helst vere der eg var, men det var berre ein talemåte). Når denne hjernen eg snakkar om som vanleg er på sin eiga stasjon, skaper det litt småproblem for meg. Eiga stasjon OG sommarferie. Dårleg kombinasjon......men slik er det berre.
"Ka e det ho NO vrøvlar om???" Vrøvle, vrøvle...... Ein heilt vanleg tilstand her i heimen:=)
Denne hjernekapasiteten som skulle hugse så mykje bra å skrive, har visst ein av-og på-knapp, med lagringskapasitet om ein hugsar å trykke lagre. Eg trur kanskje eg har bomma eindel på denne knappen. Det er meste er sila ut av hovudet og eg står att med nokre få ting. Suuuupert!!!!
(No sit det ein borti Luleå og seier "Fjotthau!"......... Eg høyrer det nok:=)

Eg har altså vore på rek ei lita uke. Ro i ræva eksisterer visst ikkje her. (At yr.no berre viser skyar med regn i, har ikkje vore delaktig i denne uroen. Den kjem heilt naturleg av seg sjølv..........).
Vi køyrde torsdags ettermiddag og satsa på å køyre heilt fram. (Det tok berre sju timar, så det skulle vel berre mangle). Torsdag og til no når det har bekka over til onsdag utan internett. Det har eigentleg vore deileg!! (Sjølv om det ikkje tok lange tida etter kom heim til dataen kom på).
Likevel, ingen aviser, ikkje internett, tv'n konstant av...........Snakk om å kople heilt av frå "det norske". Her har det berre gått på "takk så mycket, ursjekta, nei tyverr, snella du"....bla. bla, bla..... Dei er litt meir høflege der på den andre sida av fjellet. Trur det heiter Sverige der. "Jettebra tenkt!"

Eg er litt usikker på kva Einar har meint kvar gong han har sagt "Du e et råskinn tell å kjør bil!" Det var eg som køyrte heile ruta ned til Luleå. Eg trur eg skal spørre han. Kanskje det vart tempoet han hadde i bakhovudet. Tja, ikkje var eg klar over at campingvogner ikkje har lov til å køyre i over 80 km i timen. Så då var det jo lett å irritere seg over desse sinkene. Det blei nokre forbikøyringer...... (Berre safe, sjølvsagt). Vi kom i alle høve fram i kjempegod tid til å få utnytta store delar av kvelden.
Vegane i Sverige er nok litt betre enn her heime (mange stader). No er terrenget eingong bygd slik at det er litt lettare å lage veg i Sverige. Det var likevel ikkje alle stader at det var så bra, men så lenge fartsgrensene var høge, var eg nøgd.
Nokre reinsdyr ville sjølvsagt seie hei til oss innimellom, men vi var ikkje så snakkesalege, så vi måtte skuffe fleire av dei. Eg fekk forresten eit kjempeflott bilete av ein i dag på heimturen. Det er berre at når eg ser på biletet som blei tatt, finne eg EIN feil. Mon tru kva det kan vere? Kanskje eg skal utlyse ein konkurranse for å sjå kor smarte folk rundt meg eigentleg er?? Hahaha.....Det ville gjort seg!! Sidan eg no er så grei, skal eg heller avsløre svaret. Feiler er: REINEN MANGLAR! Slå den. Ta bilete av eit reinsdyr utan at reinsdyret er med på biletet. Fjottfotograf!! Vi var tre stykk ibilen og eg skal la vere å seie kven som tok biletet. (I frykt for at alle vil skjøne at det var eg sjølv!). Sånn går no dagane.

Vage minner om ein fiskemann, sit sterkt i bakhovudet. Han plaga meg faktisk litt på dagtid eine dagen. Det var ho Dagros borti camingvogna som sørga for at han tok initiativet fleire kveldar. Hemnen er søøøøøt! Ho skal no få hyle litt på verandaen når ho kjem heim!
Fiskemann til trass, eg fekk opphalde meg på eit spahotell fleire timar den dagen har var mest plagsom. Nokre kjenningar av meg fra Bardufoss kom til Haparanda laurdagskvelden. Vi møttes der og dei budde på spahotell som kunne by på fleire ting eg fort kunne bli vant med. Eg trur eg kunne vore god på bestillingar ein slik plass.
Om det var Enigma som kom ut av høgtalarane skal vere usagt, men den veldig avslappande musikken som kom, var eit par hakk for høg. Likevel trur eg at eg kunne like å ligge der på ei herleg god solseng og sjå på alle mannerompene som gjekk forbi mellom meg og baren.......Eeeeehh......Det var ikkje så mangen av dei akkurat då eg låg der, men i løpet av ei heil helg? Tja, det ser eg heilt klart for meg! (For å tru at eg ikkje ser på slikt.......JA, det er å tru på nissen).

Haparanda! Vi måtte jo sjølvsagt køyre over grensa for å fylle diese. Mest for å skryte av at vi har vore i Finland i sommar. Uansett, det var vel aller helst Ikea vi såg for oss då vi var der.
Eg har vore på Ikea ein gong tidlegare (i Trondheim). Då hadde eg gleda meg i laaaaaang tid til endeleg å gå (i alle høve litt) beserk i butikken. Den gongen kom eg ut av butikken med varer for såvidt over 2000 kr. Hallo??? Ikea og 2000 kr?? Alle den ventinga og gleden for skarve 2000? Jaja.... Så difor trudde eg at denne gongen skulle bli betre. No måtte eg vel klare å fylle handlevogna med noko fornuftig til heimen. Neida...... 1700 norske kroner ser eg av utskrifta mi at eg har brukt. Lite teit, då!! Så såååååååååååååå supert syns eg det var på Ikea. Det var jo bra, men det blei så altfor stort OG det er vel ikkje det smartaste ein gjer når ein drassar med seg eit born i ein så stor butikk. Nei, det er nok meininga at vi kvinnfolk skal komme dit heilt åleine!! Då ville nok glatt ein heil dag ha forsvunne med eit heilt anna resultat enn denne gongen. Så eg har funne ut det geniale i at vi samles 5-6 kvinnfolk på spahotell i Haparanda og tar Ikea i same slengen. (Langhelg vel og merke). Mykje raudvin........ og så kan ho Dagros få lov til å ta telefonen frå meg ei heil helg.
Ei helg helg med meg og raudvin.......Huff, eg trur telefonrekninga ville bli stor! (Eg har eit ganske ferskt helgeminne lagra........Men det skylder vi på Torunn!!)

Jaja......Det var fullt på campingen og vi fekk ikkje vere lengre enn til i dag. Eg skulle ønske eg kunne seie det var avdi vi blei kasta ut på grunn av bråk, men så heldig var eg ikkje. Neida.....eg tulla no berre. (I tilfelle ikkje alle såg ironien).
Ingen biltur heim utan shopping først. Halv tre kom vi oss avgarde. Eg hadde eitt mål. Kiruna før kl seks. Eller eigentleg Abisko før kl sju. Ergo måtte eg vere sjåfør sjølv. Eg måtte jo vere sikker på å nå fram i tide. (Nei........eg er ikkje eit fartsvin sjølv om det kan høyres slik ut. Sorry). Eg rakk det og eg kom meg heim på rettsida av døgeret. Det spørs om eg er ute av senga før ti i morgon tidleg. Viss eg tippar på nei, men vaken, så kanskje. Eg treng seriøst å få snudd døgeret attende! Tru kan flytte fjell, men i dette tilfelle trur eg at eg har tapt før eg har fått vedda mot meg sjølv.
Det verste er at eg har lova Steffen at vi skal spele sjakk når vi står opp. Enno godt at han har snudd døgeret han også. Som sagt......Hverken han eller eg er oppe før tidlegast ti.

Eg skal køye no, men kjem snart sterkt attende. Kven veit, kanskje den venstre hjernehalvdelen er i drift att i morgon og slepp fram desse bortgøymte eller fortrengte minnane frå ei alt anna enn hektisk uke i sola.
Så for denne gong: God natt! Sov godt.........

Hasta luego:=)

Long time, no see.............

1 kommentar:

  1. Vi mener fortsatt at det er grov barnemishandling og ikke ta Steffen med på DEN STORE GODISBUTIKKEN...

    SvarSlett