lørdag 20. mars 2010

Laurdag:=)

Så heng kvelden over oss att.... Det er laurdag og dagen har vore innhaldsrik:=) Det einaste som er sikkert er ar byturer aldri er bra for lommeboka!! Say no more....

Hadde eigentleg store planar for morgontimane i dag, men som vanleg slo det veldig feil til. Eg har vel kanskje eit problem med å skjønne at slike ting aldri slår til. Ei god og varm dyne i halvslumringa vil aldri bli bytta ut med noko anna. Det er berre å sjå det i augene.
For å seie det enkelt....Klokka var akkurat litt meir enn stress då eg fauk ut døra for å nå konserten vi skulle spele på i Narvik. Sjølvsagt rakk eg det!! (Med heile fem minutter) :=)

I fjor var det fleire så klaga på at det var for lite bruk av rallarhattar blant innbyggjarane i byen og dei som jobba på sentra.
I dag var det ein som utbraut "Herregud kor sjølvopptatt desse Narvikingane er som kjem spradande med desse rallarhattane"........ Kva ventar han eigentleg?? Det er vinterfestuke og rallarhatten er ein del av den! I fjor for lite, i år for mykje.....Kva er akkurat passe då?? Eg syns det er gøy å sjå kor "alle" stiller opp for å setje sitt preg på uka.
Akkurat no er det nok fleire Kjøpsvikfolk som har på seg nettopp rallarklede. Det er fest på lokalet til Jernbanemusikken. Vi er godt representert der, berre ikkje eg...... Fann det likast å køyre heim att. Vel å merke ikkje før kortet blei bra svidd. Det er gøy, det!!

I år har eg nok ikkje vore den ivrigaste Farmen-tilskodaren. Eg, som dei fleste andre, får likevel med meg litt av det som skjer........ (Skal innrømme at eg med kvert ser det på laurdagar...Då får ein vel med seg det meste??). Nytt av året er at dei må ha vore ganske langt ute på gjordet då dei valde ut deltakarane. Aldri før har vel så mange trekt seg, og det i løpet av berre tre uker! Kva venta dei seg eigentleg då dei meldte seg på? Eg går sterkt ut frå at dei har fulgt med på Farmen tidlegare. Nei.....

Det er berre å innsjå at det å vere pr-kåt har sine baksider. Å utlevere seg på ein slik måte..... Jaja, det er dei sjølve som må stå for det!
Det er sikkert vanskeleg å vere der inne, men eg syns ikkje akkurat det tok så veldig lang tid før fleire blei satt ut psykisk. Det er ikkje måte på kor lite enkelte tåler.
Er det nokon som tåler det meste, er det nok til at andre blir irritert over nettopp det! Folk er rare...... Men det er vel då eg skal seie "Takk for det!!". Eg er rar eg og:=)

Snart er det påske og snart kommer Påskeharen! Det er ein liten kar som er oppsatt på akkurat det. Veit ikkje heilt kva tid eg skal seie at det er eit oppdikta dyr!?!? Vil han oppdage det på eigenhand, eller vil han bli ledd av hos andre born for at han ikkje har skjønt det.... Kanskje han då blir sur på meg for å ha lura han. Hehe.... Han har enno ikkje gjennomskua sjørøveren og heksa på Sankthansaftenen. Skjønnt der "ser" han jo dei begge, om enn på litt avstand. Heksa var vel den som turde å kome nærast forrige gong før ho tok turen attende til Blokksberg.
Tradisjonen tru kjem ho vel med brev i påska....... Folk må tru vi er galen når han prater om at han har sett heksa, men han lyg faktisk ikkje når han seier det. Kven det er som er Hekselurva held vi for oss sjølv, men ho bur ikkje langt unna:=)

Uansett...... Påskeharen må vel kome i år og som alle andre påsker. I tillegg så må han som før ha noko med seg. Eg har funne ut at påskeharer jobbar best om kvelden medan born søv. Så no har eg nettopp vore Påskeharen, og om eg skal seie det sjølv så syns eg at eg har vore kreativ i år. Eg er stygt redd at Påskeharen har vore litt for snill, så eg får håpe at ikkje all enegien i innholdet gjer seg gjeldande i utfoldandes born i større grad enn vanleg!! Time will show......

Det som eigntleg er det mest spanande med påska er kven som går av med sigeren i den årlege akekonkurransen blant dei vaksne!! Forrige gong møttes Åshild og eg i den store gullfinalen. Utan å skulde på alderen så hugsar eg rett og slett ikkje kven det var som vann, men eg held eit kort på meg sjølv.
Mannfolka juksar berre så mykje, så kven som er den rette vinnar der er alltid vanskeleg å fastslå!
Borna går skirenn og overlet den barnlige delen til oss vaksne. Det er skøy, det!!!!!!

I fjor var det nesten ikkje snø i Herøyvika, så då måtte vi trå til med ei alternativ løysing. Orientering i skogen, familie mot familie......... Spørsmål i både lette og utfordrande sjangrar. Familien Setså gjekk av med sigeren! Eitt poeng foran Snekkarbua. Eg laga oppgåvene, så eg fekk gleda av å vere dommar.
Sjølv om slike konkurransar er gøy syns eg definitivt det er gøyast med akekonkurranse. Då slår konkurranseinstinktet til. Eg er stygt redd for at eg er ein litt dårleg tapar.......Hmm. Kanskje derfor eg gjer alt eg kan for å vinne.....

Påska skal berre kome. Eg har handla inn mykje gult, sjølv om det er lilla og kvit som eigentleg er påskas farger. Koselig blir det uansett!! :=)

Vær så snill skjenk meg full og forfør meg.......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar