tirsdag 23. februar 2010

Sulis....

Ja, så satt eg her på eit hotell i Sulis...... Vi skulle jo eigentleg vere med bror min og resten av familien til Arjeplog. Lukka var ikkje på vår side så vi var akkurat for seint ute til å få hytte. Blei litt skuffa sidan vi blei så gira på å dra. Heilt fram til i går kveld håpa vi at telefonen skulle ringe og seie at nokon hadde tinga av reisa si og at vi kunne kome. Slik blei det ikkje.......

Det einaste som var sikkert var at ein eller annan stad ville vi dra!!!



Vi kunne sjølvsagt ha vore på hytta ei heil veke, men lysta var rett og slett ikkje til stades. Når det heiter vinterferie, så skal det minnast om vinterferie!!! Trur ikkje at det hadde blitt store vinteraktivitetane på oss der. I beste fall ville det blitt maks to turer på Ulvsvågsskaret.... Jaja, no sit vi no her i Sulis.

Vi var redd det skulle vere vanskeleg å få ledig overnatting sidan vi var ute i siste liten. Min betre halvdel ringte til Sulis i går, og joda, det var ledig. Endeleg ein plan!! :=) Det var berre å hive seg rundt i pakkinga. Trur kanskje vi skulle ha hatt eit kurs i pakking...... Tysdag til fredag blir etter mitt hovud tre overnattinger. Trur kanskje eg har pakka for åtte!! Men, men...betre med for mykje enn for lite.

Oppe blant dei små grå, som eg i alle høve trur eg har, har det av ein eller annan grunn satt seg ei førestiling om korleis Sulitjelma ser ut. Vel, eg var ikkje i nærleiken. Både høgdeforskjellen til havet og utsjånaden er heilt anna enn eg trudde før eg kom hit. Veit ikkje heilt kor eg har fått ideane mine frå!??!
Her er ikkje så mange alternativ til overnatting, men hotell har dei. Vi bur faktisk i etasje minus 2!!! Jepp, riktig. Her går alle etasjane nedover. Minus to, minus tre...... Det er kun ein etasje over oss, og det er konferanseavdelinga. Litt merkeleg, men eigentleg ganske "up to date" når ein tenker på kor vi er. Det er jo trass alt eit gammalt gruvesamfunn vi har komen til.

Om eg ikkje tar heilt feil er det Skagen hotell som eig dette hotellet også. Hotellet er i og for seg ganske bra, men det trengs kanskje eindel oppussing for å nå standaren til dei nyaste hotella. Det er litt småplukk her og der, men alt i alt blir nok dette eit flott opphald som kan rekomanderast vidare.
Romma har eige bad, tv, Internett, arbeidsplass osv.... Stort sett alt som dei fleste krever. Ellers er det mogleg å få spa-behandlinger i tillegg til basseng og utendørs badestampar.
Det som er spesielt for akkurat dette hotellet er at sikkert minst 80% av dei som overnattar her er på konferanse. Av den grunn har dei vel ikkje alle tilbod på blant anna matsida som i ein by for eksempel av den enkle grunn at det som regel er bestilt "ein heil pakke" av dei som er på konferanse. Det gjer i utganspunktet ingenting for oss. Vi liker godt (til no) den maten som er blitt servert. Ein et også ubegrensa....

No vises det fotballkamp i baren til stor glede for ein av oss tre. Det er eigentleg ein liten kar til som har veldig lyst til å sjå, men klokka er nok for mykje.
Eg skal ikkje gjere så mykje meir enn å sjå "Frustrerte fruer" før eg kryper under ei (forhåpentlegvis) varm og god dyne. Eg gler meg til morgondagen....

Frokost klokka åtte, sånn sirka....... Kjenner eg meg sjølv rett blir ho nok halv ni:=) Så er det å kose seg ei lita stund før vi skal sjekke ut alpinanlegget og skiløypene. Det blir gøy!!! Kvikklunsj, appelsin og kakao ligger klart for avgang. Deilig:=) Etter ein laaaang dag i løypene blir det godt med middagsbufèt og ein liten tur i stampen! Eg skal alt anna enn klage.

Eg har eit sterkt ønske om at dei neste dagane skal bli fine. Akkurat no er det langt over minus 20 grader ut. Litt i overkant av kor kaldt eg vil ha det. Regner med at det er varmare på dagtid.

Så god natt og god vinterferie!!! Heime om ikkje så lenge.....

There will never be anybody......

Hasta luego!! :=)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar