onsdag 17. november 2010

Sover elgen nattestid??

Eit litt paranoid emne kvinnfolk (les: meg) lurer på dette.....eller i alle høve lurte ho på det. Jaja......

Måndagskveld (seint), det er mørkt og kaldt ute, litt snø i lufta og småglatt på vegen. Trøtt er eg også! Sjølvsagt er eg advart opptil fleire gonger om alle farane som kan oppstå og kor forsiktig eg må vere på turen heim (Eg er visstnok litt verdifull for nokon.....Tenke seg til det?? Hehe...)
Slike åtvarningar kan vere bra å få, men dei kan og ha motsatt verknad. I alle høve når det kjem til rare meg. Eg trur ikkje eg nokon gong har vore så sliten i armane som etter denne bilturen.
Heile vegen sat eg og tenkte på elg! Kva om den plutseleg hoppar fram på vegen? Då slit eg!! Difor er det jo særs viktig å ha på langlysa til einkvar tid. Noko som ikkje lar seg gjere om det kjem motgåande trafikk. Det kan jo skje sjølv om det er seint på kvelden. (Og det hendte seg at ein og anna bil dukka opp). Stressa?? Jepp, eller kanskje meir engsteleg og paranoid.
Kjempeskøy er det når trailere kjem i mot deg og du må dimme ned lysa. Det hjelper veldig på ei som allereie i tidleg alder var overnervøs for slike bilar. (Har sett nokre av dei velte som born). Det er ikkje mange åra sidan sist nokon hadde blåe lår av å sitte ved sida av meg i ein bil..... Eg er redd dei enno, men det tar seg vel ikkje heilt ut om eg kniper augene att medan eg har hendene mine på rattet. Det vil vel seie sånn sirka 50-50 % sjanse for heldig /uheldig utfall. Ikkje å trakte etter, nei! Eg tvinger meg sjølv, men pulsen er vel nærmare 130 i desse augneblikka. Det er berre slik det er....... Jaja. Dimme ned må ein uansett, og dei metrane frå ein dimmar ned til ein kan skru langlysa på att er jaggu meg lange!
Det er vel heller ikkje uvanleg at dei av og til er litt langt over i feil køyrebane. Gøy!!! (Nope..).

Så var det denne elgen då....... Eg var så elgkonsentrert heile turen. Såg eg nokon elg?? Niks!
Eller....no lyg eg. Eg såg ein. I Ballangsmarka! (Sjokk). Den stod ved nokre høyballar, men eg trur kanskje den aldri var i røyrsle. Uansett, eg blei ikkje mindre redd. Så eg spør: Sover elgen om natta??? Det vil jo vere ei gledeleg overrasking å gje meg om det stemmer. Det vil spare meg for bra mykje resten av livet mitt...:=)

Det er greit nok at ein må vere forsiktig om det er glatt på vegen. Eg lå heile tida under fartsgrensa, berre for å vere sikker. Det er ikkje populært om det kjem bilar bak......så difor var eg veldig flink til å blinke dei forbi meg. Kjempelurt!!!!!!!!! Då fekk jo dei lysa mine i speila, så jaggu meg måtte eg dimme ned då også. Det er altså ikkje særleg lurt å ligge bak andre i mørkret. Så då blei eg ikkje mindre stressa av det. . Med elgen liggande på lur i eine hjernehalvdelen og kort sikt............
Enno godt at det fins radio og cd-spelar i dagens bilar. Trur eg hadde blitt tøven om eg ikkje hadde det til å slappe litt av til. Altså.........Det skal visst ikkje så mykje til for å gjere ei skrullete dame nervøs. Sukk!
Eg er like heil enno og eg rakk heldigvis ikkje å bli schizofren på turen. Eg kan i alle fall ikkje huske at eg storprata så mykje med meg sjølv. Kven veit?? Etter å ha lese "Si meg hva du drømmer" er det stor sjanse for at eg ikkje veit om det sjølv dersom eg hadde små glimt av det.

Vel heime er alt berre velstand og eg kan puste letta ut, riste laust med armane og gle meg til ei innhaldsrik uke.

I miss you now tonight.
I miss you more than ever.
And if you only hold me tight.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar