torsdag 26. desember 2013

Første juledag (eller kanskje aller helst andre…….) 2013. Dagen er over og det er ikkje lenge før senga skal få besøk av denne unge jomfrua. Det har vore ein roleg dag, noko som denne dagen som oftast brukar å vere.
Gårdagen var vellukka, alle var nøgd med gåvene og det var god mat. Med andre ord var det ikkje noko å klage på.
Minstemann lurte grueleg mykje på kor gåva frå oss var, av den enkle grunn at eg hadde innbilt han at den svære gåva som stod ved sida av juletreet var til meg. I og med at han er likenysgjerrig som eg var i den alderen, fann eg ut at det ville vere ein smart ting å seie.
Lykken var stor då vi innrømte at den var til han.


Ikkje vanskeleg å sjå at gåva falt i smak. No går dagane garantert med til "fotball". Bordet tar nok alt for stor plass i stua, så det er nok ingen tvil om at et skal ein etasje ned om få straksar. Foreløpig er heile familien med i kamp, så då er det kanskje like greit at det står der det står no ei lita stund. 
(Bak gutungen ligg eska som var utanpå pakken til meg! Viss du ser på forma til eska, så kan det kanskje hende at du klarer å tippe på kva som var inni. Viss eg seier at det var eit "etui" med noko inni, noko som kjem under den kategorien som kan kallast min hobby, blir det hakket lettare…….og har du ikkje skjønna det enno, ja så er svaret ein fiolin! :=))))))  Så spørs det om det er nokon som kjem til å angre på at den er komen i hus. (Då tenker eg ikkje på meg sjølv.) Thihihi………

Det beste var når nissen skulle kome. I lang tid har vi høyrt at nissen ikkje finnes og at det berre er nokon som kler seg ut. 
Likevel ville nok skuffelsen ha blitt stor om det ikkje hadde dukka opp noko nisse. 
"Onkel, æ veit at det e du som kommer tell å vær nisse i dag. Du lura kje mæ!" Eg veit ikkje kor mange gonger eg høyrte den setninga i løpet av dagen. 
Då middagen var ferdig, byrja han å bli utolmodig og lure på om nissen ikkje kom til å kome likevel. Dessutan sat vi jo alle rundt bordet, og det passa jo ikkje inn med at onkelen var nissen. 

Plutseleg høyrtes det kraftige dunk i veggen. Minstemann, som heile tida prøvde å overbevise oss andre om at nissen ikkje finst, blei med eitt litt skeptisk. "Mamma, æ trur du må åpn døra………." Eg nekta sjølvsagt og han mått epent gjere det sjølv. 
Så då opna han døra…….og kven andre enn nissen stod der?! "Hei, nisse. Bærre kom inn." 
Nissen entra døra og etter litt sa han at han hadde vondt i ryggen etter å ha reist så langt, så om ikkje guten kunne hjelpe han med skorne. Hahahaha…… Det er det beste eg har sett. Eg lo så eg grein.
Kva nisse er det som ber eit born om å ta av han skorne?? Thihihihihi…..

Kven er det som gøymer seg bak maska????????? Det er om å sjekke når nissen ser ein annan veg…….. Kvar gong nissen snudde hodet mot han, var det om å skjule at han prøvde å avsløre han. 
Nissen var god i rolla si og då han gjekk lurte poden på korleis "nissen" kunne vite at han trengte "skøyteskistavar". 
Så sjølv om han er fullstendig klar over at nissen ikkje fins, har han samtidig lyst at det skal vere slik likevel. 

Julaften rann no ganske kjapt, eigentleg. Heldigvis hugsa eg på å få foreviga poden ilag med meg sjølv før kvelden var over. Det er lett å ta bilete og gløyme at du sjølv må vere med. 


No er både julaften og første dag over. I morgon blir det nok ein litt meir aktiv dag. EIn kan jo ikkje sitte inne og sløve og stappe i seg heile jula, så i morgon har vi leid trenetid. Då blir det ingen "kjære mor". Så spørs det om ein er så "lykkeleg" når ein skal prøve å løfte seg sjølv opp ribbeveggen. Det er stor fare for anger………

Heldigvis er det ikkje parkeringsautomat ve dkyrkja her. Då kunne det blitt dyrt for mange, inkludert meg sjølv. Det er ikkje kvar dag at behovet for parkering er like prekært, og av og til må ein ty til alternative plasseringar (som sjølvsagt er heilt trygge). 
Verre er det om du bur i Stavanger og deltok under gudstenesten i domkyrkja der i går. I stavanger har tydlegvis parkeringsvakter gått beserk under gudstenesten og mange fekk seg ei "unødvendig" julegåve. 
Eg må seie meg einig med dei som blei råka…… Dette var spekulativt og dårleg gjort. Å gjere seg klar på julaftenen, heilt bevisst, for å gjere pengar på dei som skal få med seg juleevangeliet før dei startar julefeiringa si for fullt. 

Dei som ikkje fekk plass ved kyrkja, stilte seg opp på parkeringa ved Fisketorget. Normalt er det ikkje avgift på parkeringer i byar utanom opningstida til butikkane, så eg reknar med at det er mange som parkerte i god tru i går. 
Kanskje det er det dei må gjere her? Ta parkeringsavgift…… Då er det vel ingen som kjem til å bruke bilen sin meir og tru kva det kan gjere mes sjukefråveret?! Spørs om det er så mange som er einige med meg der……..Kanskje ikkje eg sjølv heller! :=)))

Vil ha bensinpris på 42 kr literen. Jaha? Det er ikkje her heime det er snakk om, men i det landet vi "alle" påstår er så mykje billegare å handle i enn her heime. Sverige……søta bror. 
Spørsom det blir så mykje nordmenn som drar dit på ferie om det slår til med bensinprisen. 

Viss det skulle slå til…….trur eg beint fram at eg er glad eg ikkje sit i noko maktposisjon der, for eg vil tru at det er mange som kjem til å rase frå seg i denne saka. 

Kom sammen til julegudstjeneste. Märtha og Ari……… Sjokk!! Hallo?? Er det noko å slå stort opp i ei avis? Hjelpe meg…….. Eit ektepar kjem ilag til kyrkja! Fysj!! Ikkje heilt normalt, eller…….

Slik unngår du vektøkning i jula. Vel, det er ikkje i jula du skal tenke på det. Skal vi tru på det presten sa i går, ja då er det tida mellom nyttår og jul som er den tida du skal tenke på det. Så berre spis med godt samvit heile jula. 

No tar denne knetta kveld og satsar på at det er masse (!) snø ute når eg vaknar i morgon tidleg. HAhhaha……Det var det med å tru på nissen. 
I alle fall……Sov godt! 

Hasta luego!

IWALY!!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar