onsdag 18. juni 2014

Det er onsdag og i dag har vi gjennomført den tradisjonelle aktivitetsdagen med poster rundt på bygda, tinestafett og fotballkamper både mellom små og store. Vèret var greit nok, men det kunne nok ha vore hakket varmare.

Her er frå posten vår nede i "støa". ajøen er i og for seg i ro, men innimelloom ser vi at det regner. Heldigvis ikkje der vi står……...

Det er fint innover fjorden. Eg ønska eigentleg at det skulle bli sol i dag, for då hadde eg tatt turen på havet. 
I utgongspunktet var det meldt sol med sky frå i elleve-tolv-tida i dag og resten av døgeret.  Joda…… Det er få minuttar sidan regnet tok heilt av utanfor døra der, så akkurat det slo ikkje heilt til. 

Aktivitetsdag………Fotball……. Det betyr sjølvsagt lærarkamp. Av ulike årsaker var det einbetydande med at vi hadde ein mann mellom stengene, og resten av laget var kvinnfolk!! Oss mot ungdomskulen…. Joda, vi stod han av. Ingen blei skada og resultatet blei heilt greitt.
Etterkvart blei vi lit avhjulpne av ein mannleg kollega som var komen heim att, og tilslutt heiv jaggu meg rektoren seg med i kampen. 
Vi leda lenge 2-0 (!!!), men i slutten klarte dei å snike seg eit par mål. 2-2 får stå som eit greit resultat. Eg reknar med at det er enkelte vaksne som er lite gongfør i morgon. Når det går eit heilt år mellom kvar gong ein spring etter ein ball, går det gjerne slik. Det var i alle høve gøy! 

Eg har tidlegare fortalt om at eg må dele kontor med naturforskarar og at det av og til kan vere litt "skummelt". Under her ser du eitt eksempel på kvifor…..

Som om det er så herleg å sitte der og arbeide og samtidig vite at du har denne bak ryggen. Fisj……. Og det verste er jo at dei elevane som får sjå den berre elskar den. (Eit stygt monster!) Nok til at eg blir lettare stressa. :=)

Eg ligg her henslengt på sofaen (ikkje tv-sofaen). Alle andre er benkra foran skjermen og heiar på Australia. Eg trur det er Nederland dei speler imot og det er tydlegvis glede over at Australia har netta og leier. Eg har nok med at eg høyrer kommentatorane i bakgrunnen. Fotabllkvota mi blei brukt i føremiddag. Heller praktisk fotball enn på tv. 

Eigentleg har eg lyst å ta meg ein joggetur i skrivande stund, men eg trur glatt eg står over. Eg har ikkje noko ønske om å bli pissblaut no på kvelden. Sååå artig har eg ikkje tenkt å ha det. Då trur eg nesten heller at eg skal hive meg rundt og bake brød. 

Det er onsdag og midtuke, det er ikkje lenge til helg. I morgon skal eg hente to små tantenurk som skal på ferie. Det blir koseleg! Vi skal storkose oss og finne på masse gøy i fleire dagar, så difor ønsker eg verkeleg at vèret skal slå positivt ut for vår del. Opplevinga deira blir då så mykje betre og det er så mykje meir vi kan finne på å gjere då. Så viss nokon har spesielle evner og ønsker å "hjelpe" oss, ja då er vi evig takksam for det!! :=))))

No er det brødbaking og så attstår det å finne ut kor glad fotballsjåarane blir for det når eltemaskina startar opp. :=)
Ha ein fortsatt fin kveld og ha ei fortreffeleg god natt! 

Hasta luego!

IWALY!!

mandag 16. juni 2014

Måndag 16.juni…..

Dagen i dag har inneholdt bra mykje forskjellig. Dagens opptur var definitivt når ein gutunge tok tak i jumperen min og sa så fint "Du er så vakker i dag når du har på deg denne." Wow……om ikkje det smelter ei kvinne, ja så veit ikkje eg. Eg ung sjarmør som kan sjarmere meir enn dei vaksne menna som burde kunne det!! Sukk < 3
Vakker……. Hahahahahaha……… Eg trur nesten eg må ha den på meg oftare!!

Då eg var på tur heim frå arbeid kvart over tre, var det ein liten kar som ringte og spurte om eg var langt unna. Eg sa som sant var at eg snart var på tur ut skuleporten. Eg høyrde eit lettelses sukk før han fortsatte med at eg ikkje måtte ta den vanlege vegen heim.
Eg tenkte sjølvsagt "Kva er det no han har gjort?", men det var faktisk av hensyn til meg at han sa det.
På parkeringa rett overfor huset vårt ligg det ein måse med måseungar. Alle som kjenner til måsen veit jo då samtidig at det ikkje  alltid er like trygt å nærme seg når det er snakk om nyfødte måser.
Onkelen blei delvis angripen av di han ikkje fekk med seg at dei låg der i "graset" (som forøvrig brukes som parkering kvar dag av fleire). Måsen var ikkje nådig!
Like etterpå kom det ei tenåringsjente som ikkje fekk med seg at måsen var der av di ho hadde blikket  på mobilen………heilt til måsen styrta ned mot ho eit par gonger. Det var ei som fekk fart på seg!!! (Eg trur nok det kom litt hyl også….Hahahahaha…….)
Så omtenksam som yngstemann er, så ville ha ikkje at mora skulle utsetjast for den faren ein måse kan utgjere. Difor ringte han og ba meg ta ein annan veg. Litt søtt då…..:)
No skal det seies at eg ikkje er redd måsen, så eg gjekk nok den vanlege vegen heim. Av ein eller annan grunn trur eg måsen er glad i meg, for den lea seg ikkje litt eingong då eg gjekk forbi. Den såg berre nysgjerrig på meg.
Måtte det ikkje bli sånn at området rett over her blir den nye hekkeplassen til måsen. Då kan det hende at vi må spele på lag med andre, ja. Èin måse er greitt, men fleire………neppe….!!

Eg tenkte at eg skulle ta eg ein tur til Grunnvoll i ettermiddag. Havet såg forholdsvis roleg ut, men eg veit jo at det ikkjebrukar å vere heilt det same lengre inn i fjorden. Det blei likevel tur, men eg skal ærleg innrømme at eg var lite høg i hatten på slutten av turen. Inni meg kom det nokre ord som absolutt ikkje eignar seg på trykk og eg angra definitivt på at eg tok turen.
Det var berre så vidt ein kom seg til kai, men det gjekk no på eit vis.

Målet med turen var eigentleg plenklipping, men det blei fort avgjort at her skal ein ut att med ein gong sjøen spaknar. Tida gjekk og utolmodig som eg kan bli, leita eg likevel fram plenklipparen. Trass for vått gras, fekk eg no tatt det grøvste.
Då eg såg at det blei litt rolegare til havs, tenkte eg at her er det berre å slutte av og kome seg i båten. Ut måtte eg uansett.
Ein av hyttenaboane der inne sa så fint "Sjøll om du har kjøpt dæ båt, betyr det ikkje at du skal sætt liv og hælse på spell for å kom dæ inn hit."  Eg måtte no flire litt. Vil ein inn, så vil ein inn. :=)
Eg ligg no her i senga, så det betyr vel at turen ut gjekk bra.

Fare for NRK-streik under fotball-VM. Nei, så synd!!! Huff og huff!! Eg trur ikkje eg overlever…. Eller rettare sagt…….så heldig er eg aldri. HAhaha…… Og det er snakk om allereie frå i morgon.
Eg tenker det er mange menn (og kvinner for den del) som er "nervøse" for utviklinga i lønsforhandlingane til dei ansatte i NRK. For min del har det ikkje nokoå seie. EG har framleis Wallander å lite på og denne dubbedingsen som eg sit og skriv på nett no, så ingen fare for at eg skal byrje å gråte av den grunn. Det er vel andre som kjem til å bli både sint, tverr og vanskeleg å ha med å gjere dersom det blir streik.
Dei får ringe meklingsmannen og seie at han må gje arbeidarane det dei krever.

Det er måndag og uka har starta med blant anna litt hagl. I tretida hagla det i alle fall utanfor her……. Ikkje bra! Vi er passert midten av juni og det er noko som er fundamentalt galt. (Det har no heile året for såvidt vore.
Enkelte sørpå trur at dette vèret ikkje er uvanleg. At vi ikkje skal bese av di det er dette vi er vokst opp med. For nokre teite haldningar, spør du meg……
Vel, no er ikkje eg vekse opp her nordpå, men det er no ikkje det som er poenget heller. Snør midt i juni har aldri vore normalt. Det hjelper ikkje kor i landet du bur. Det er riv ruskande galt. EG håper verkeleg at det rettar på seg snart, for det vèret som er no sørger for sure, gretne folk og mykje negative kommentarar om kor trasig alt er osv………
AKkurat no tenker ikkje eg lenger enn til onsdag. Då ønsker eg sol, ikkje for min eigen del, men rett og slett av di vi skal ha aktivitetsdag og at dagen blir mest vellukka for borna dersom det er sol. Smak av sommar, liksom .

Nei, det er på tide å blunde. Jomfru Knutsen ligg allereie under dyna og er stup trøytt. Det skal bli godt med ei lang natts svevn!!
Ha ein fortsatt fin kveld!! God natt :=))))

Hasta luego!

IWALY!!!

søndag 15. juni 2014

Wallander har aldri følt seg meir åleine!! Og eg les for harde livet og er starta på ei ny bok. Eg veit ikkje kva eg kan gjere for å få han til å føle seg betre, men eg får berre fortsette med serien til eg ein gong blir ferdig.
Han har i alle fall nok av liv å ta av, så eg reknar med at han overlev i dei neste bøkene også. Det blir litt som Harry Hole, berre at Harry ikkje akkurat den som føler seg så frykteleg åleine.
No har eg sett eindel Wallander-filmar, men eg er rett og slett ikkje sikker på om om eg hugser om han ender opp med eitt eller anna kvinnfolk til slutt. Han er litt lik Harry på det området. Harry ordner seg det eine kvinnfolket etter det andre, men det då snakk om ei eindremisjonsberte, frelsesarmèberte og leiar for AA (berre for å ta nokre). Wallander har det med å ende opp med ei eller anna hore (ein sjeldan gong), ofte veit han ikkje om at det er ei hore og kjem i det dilemmaet at han "må" betale. Det kan han jo slett ikkje av den enkle grunn at han er politimann.Så då blir han berre sint og hiver dama ut og forbanner seg sjølv for å ha gått i fella. (Som regle skjer det medan han er full og i eit humør som gjer at han er deprimert.)

Hører hjemme på soverommet. Eg har fleire gonger tidlegare kritisert journalistar for å pynte på sanninga berre for å skape eit behov for å opne ein artikkel. I dag er det ein sportsjournalist som har gjort akkurat det. Med teksten "Hører hjemme på soverommet" og bilete av to menn liggande på bakken i "heit" omfavning, er det nok mange som tenker at her er det to menn som plutseleg har gått litt lenger enn kva som er bra på trening. To som speler ilag som blir litt seksuelle ilag.
Eg, som sikkert mange andre, lurte på kva dette var……og opna sjølvsagt for å sjå. Denne gongen kan eg faktisk påpeike at eg skjønna det var snakk om noko heilt anna enn det dei prøvde å antyde. Som det heiter så fint…..Av erfaring blir ein klok.

Det heile er snakk om to spelarar som får lyst til å ha det litt skøy. Det er det eg vil kalle barnleg og som eg håper flest mogleg vaksne ikkje vil vere redde for å vere.
Dei legg seg på bakken og tar tak rundt kvarandre og rullar bortover fotballbana i full fart. Det er noko vi fleste ein eller annan gong har gjort (eg syns sjølv det er hakket artigare om det er nedoverbakke og snø.)
Dei rulla bortover, flira og reiste seg opp og spelte vidare. Ei kul trening med andre ord, og alt anna enn det denne journalisten prøvde å få oss til å tu for å få flest mogleg treff på sin artikkel. Kanskje han higer etter "mest lest"- tittelen.
Viss slik rulling er noko ein forventar at skal flyttast til soverommet, ja då har journalisten seriøst eit problem. :=))
(Han skrin faktisk "heftig fransk treningskos" og biletet er fryst på ein slik måte at det ser ut som dei ligg på graset og kliner…..jaja….)

Det er sundag og helga er straks over. Det har slett ikkje vore noko kjensle av sommar, men den kjem vel snart, håpar eg.
I går var vi på turnering, i dag har det berre vore rein avslapping her heime. I morgon er det ny arbeidsuke att, ei uke som er fylt med mange ulike aktivitetar som eigentleg "krever" litt godvèr. Difor kryssar eg fingrane for at det blir så, men meldingane på nettet viser ikkje akkurat det vi håpar på. Likevel, det er lov til å vere optimist, for kor mange gonger har ikkje dei meldingane slått heilt feil til?
So, I´m hoping. :=)

Ha ein fortsatt fin sundag. Kvelden er forsåvidt ikkje byrja enno, så det er enno lenge att av døgeret til  å finne på ulike sprell.

Hasta luego!

IWALY!!




onsdag 11. juni 2014

Eg lurar på kva litteratur Amalie Skram ville ha skrive om ho hadde levd i dagens samfunn. Eg vil påstå at samfunnet er endra grasalt frå den tida ho levde. Med tanke på at ho skreiv ut frå eigne livserfaringar, kunne det vore spanade å sjå om ho ville slått gjennom om ho hadde skrive for dagens lesarar.
Det dystre, der fattigdom og naud står i sentrum. Det sosiale laget du blei født inn i følger deg resten av livet. Slik er det ikkje i dag, i stor grad. Enkelte kjem seg aldri ut av det, men i utgongspunktet har alle norske born dei same rettigheitene til både skule og utdanning. Helseoppfølging likeså! :=)

I fleire år har eg sagt at eg har lyst til å lese heile verket "Hellemyrsfolket". Til no kjenner eg berre godt til "Sjur Gabriel", eitt av fire verk. Ergo er det kanskje på tide å hive seg over dei tre andre bøkene.
Hadde det berre ikkje vore at eg har bestilt meg ei lærebok på hebraisk…… Planen er jo at eg skal prøve å lære meg språket. Den ligg så fint her og ventar på å bli tatt i bruk.
Hellemyrsfolket………Hebraisk…….. Hmm….
Jaja, viss ikkje livet byr på verre problem enn det…..

Amaile Skram. Den viktigaste naturalisten. Ibsen har realismen. Eg trur neppe at literaturen deira er det som fenger dagens ungdommar mest. Viss ein oppsøker biblioteka rundt om i landet, vil eg tru at dei kjem langt bak i køen. Dessutan trur eg at ungdommane ikkje er dei som renn biblioteka mest ned heller. Det er jo eit kjent fenomen at dagens ungdom les mykje mindre enn tidlegare ungdommar.
Det er andre ting som fenger meir. Nettet sine sosiale forum.

Mann får grave opp lik for å ta farskapstest. Usj….. Er det lov? Ei tre år gammal grav. Og det kun av di andre slektningar nektar å la seg DNA-teste for å få svaret på enklast mogleg måte.
Ein mann er vokst opp i trua på at den som er død alltid har vore faren hans. Når den store arven skal deles ut, er det enkelte som påstår at det ikkje er den biologiske farens hans. Han blei dømt til å betale bidrag, men det var fleire som kunne vore faren. (Så då betyr det at "svin på skogen" forkom i tidlegare dager også!!)

Viss målet til "slektningane" er å prøve å hindre han i få ein positiv DNA-test i håp om å arve heile skiten sjølv, er dei ikkje særleg smart. Retten har jo tidegare dømt mannen til å betale bidrag. Då opphever dei ikkje farskapet etter at han er daud. Hallo??! Det forstår no vel alle?
Då må det jo vere det likaste at dei testar seg opp mot mannen for å få han sjekka "ut av saka". Viss dei er sikker på at det ikkje er rett far, ja då har dei vel inga ting å frykte…. No skal dei faktisk opne ei grav!! Akkurat det er superhesleg!!
(Vel, det må ein runde til i retten for å ta det heilt opp i systemet, men det ser i alle fall ut som om at det er det som blir stoda.)

Dersom nokon hadde fortalt meg at dei skulle grave opp grava til far min, ja då hadde eg eksplodert. Eg skulle personleg ha sotte der døgeret rundt for å hindre det.
At desse slektningane skal gjere seg så kostbar, ja det seier litt om kor ulike vi som menneske er. Å tru at alle er godsinna av seg, er nok ikkje forenleg med realiteten.
Så er vel arv kanskje det som skaper dei største konfliktane i denne verda. Det er synd, men sjølv dei beste vener kan bli fiendar når det kjem til nett det temaet.

Kva finn dei eigentleg i ei tre år gammal grav? Kor langt i prosessen er forråtninga komen? Eg trudde nemleg at den var komen riktig så langt, men viss dei kan finne DNA etter fleire år, ja då er det vel ikkje berre jord att der under.
Eg vil vel aller helst ikkje vite svaret. Eg syns berre det høyres ekkelt ut.

Nei, det er eksamensdag i morgon. Då kan ein ikkje sitte oppe til seine kvelden. Så då tar denne knetta straks kveld og ønsker alle ei god natt!

Hasta luego!

IWALY!!!

tirsdag 10. juni 2014

Tysdag 10.juni

Halle betaler eksen 96000 kroner hver måneden.  Det er det som kalles skyhøgt bornebidrag. Halle Berry har delt omsorg med eksmannen og må likevel betale bidrag kvar månad. Eg trur eg er glad eg bur der eg bur!!
Vel, no tener ho sikkert stinn i pengar, men eit slikt skyhøgt beløp går nok ikkje til direkte bru overfor bornet. Eg vil tru at den som nyt best av det er bornefaren sjølv. (Kvifor kjenner ikkje eg nokre kjendisar eg kunne lagt mg etter????) :=))))))
Jaujau…..

George Clooney skal faktisk gifte seg!! WOw……Han som påstod at det er ingen som held ut med han. Ni skal han smis i hymnenes lenker. Heldige Amal. Eg skulle gjerne ha vore floge på veggen i det bryllaupet. Han har lova at han skal gjere sitt ytterste for at bryllaupet ikkje skal bli som eit sirkus.
Byen er Venezia……..Skjønte eg det ikkje. Romantisk er han jaggu meg også, han der gubben.

Akkurat no trur eg at det fins mange misunnelege kvinner rundt om i denne verda. For kven er det ikkje som vil kapre det flotte dollargliset hans?
September er månaden, så han har enno litt tid til å fikse på detaljane. Og for oss vanlege "dødelige" er håpet ute. :=)

Han har mistet draget på damene. Brad Pitt!! Hahahaha…..Som om det kom som noko sjokk?! Når ein mann passerer ein viss alder, er det lite hot å ha langt hår og i tillegg ha det i hestehale. Er det rat han taper for den yngre garde? I´m just asking.

Barn tvinges til sexsalg under VM. Ja, ein så stor "happening" må heilt klart ha sine baksider. Elers ville det vore for godt til å vere sant. At det er born som må li for det, gjer det enno verre.
Eg skal ikkej påberope meg at eg veit definisjonen på "born" i alder i denne samanhengen, for eg reknar med at ein 15-åring også reknast som born………, men eg er rimeleg sikker på at vi sikket må enno lengre ned i alder for å finne det som er tilfelle.

Det er straks tid for å benkre seg foran skjermane rundt omkring. For dei som ikkje har dei rette kanalane er det berre å oppsøke forskjellige utestader som viser kampane, og dei er det nok av.
Medan "vi" sit foran skjermane og heier eller kjeftar på dommarane, kjempar desse borna det er snakk om for livet sitt. Eg trur nesten eg kan påstå at det er det dei gjer. Ein fæl tanke…..
Og slett ikkje alle skal benkre seg foran ein skjerm……Det er mange som skal sjå kampar "live". Turistar som skal til Brasil for å sjå fotball. Det er blant dei at dei skumle er. Det er blant desse turistane fleire sexkjøparar er.

For dei som kjenner til Brasil ifrå før, så veit dei at det ikkje er av dei rikaste landa i verda. Det er eit land i vekst, men enno er det stor fattigdom i landet.
Eg veit ikkje om det er eit OL/VM-fenomen det der med at dei legg slike store arrangement til nett dei stadane dei gjer.
No har vi nett vore vitne til OL i Russland og plasseringa av nett det arrangementet. VM i Brasil er ikkje noko likare! Det legges til eit område kor fattigdomen rår. Over halvparten av folket rundt området lever under fattigdomsgrensa. Nett dette er kanskje ei av årsakene til at borneprostitusjon er så utbreidt. OG når eg les at born heilt ned i sju-årsladeren blir brukt, ja då får eg nesten tårer på kinnet mitt. Eg kjenner det djupt inn i magen og eg eg får nærmest frysningar av det. Sjuåringar!!
Vi lever i ei kvalm verd!

Hotellansatte, drosjesjåførar, narkotikahandlarar…….osv….. Dei held kontroll på alle dei som ikkje er gamle nok til å kome inn på utestader. Sexkundane strøymer til.
Kva gjer ein eigentleg når ein er vitne til slikt? Kva om eg hadde vore i Brasil nett no og sett at dette faktisk skjer? Mine eigne auge som vitne……..
Det fins eit telefonnummer ein kan ringe, men kor mange born klarer dei å redde ved at denne telefontenesten blir brukt?
Det er sjølvsagt betre enn ingenting, men det er ei skam at dei ikkje gjer meir for desse fattige borna.
Når hotellnæringa, blant anna, får større og større aksept for denne forma for handel, er det verkeleg nokon som må gripe inn og få det stoppa no.
Heile verda burde ha fokus på det og heile verda burde droppa å reise dit. Og ja, eg veit at fotball er heilag for mange, men det fins viktigare ting i denne sjuke verda enn å sjå fotball. Sjølv har eg ikkje tenkt å benkre meg foran skjermen for så å skryte av arrangementet i ettertid. Det eg ikkje ser sjølv, kan eg heller ikkje skryte av. Enkelt og greit

Fotball som i utgongspunktet skal stå for god sportsleg ånd, fellesskap, samhald, positivitet……. Vel, det kan sjå ut som at baksida ser totalt annleis ut.

George Clooney skal gifte seg i Venezia…..gamle mannen. Han kan få nett kven han vil. Bornesexslavar i Brasil vil neppe bli gift, og kanskje heller ikkje vekse opp og få oppleve den gode sida av livet. Nett det set ting i perspektiv.
Clooney kan gjerne seie at han ikkje ønsker eit stort bryllaup og minst mogleg styr, men kva om han kunne brukt dei pengane han tener på det for å bekjempe bornesex? DET ville vore ein fin gest.
Sambuaren til Clooney sin far seier jo så fint at han er imponert over det politiske engasjementet til Clooney og ikkje minst det humanitære engasjementet. Kva humanitært arbeid han har vore ein del av har ikkje eg snøring på, men dette kunne såvisst ha vore eit fint bidrag.

Klokka er straks midnatt og unge jomfru Knutsen er på tur i seng. Eg har akkurat sett sesongavslutninga til Greys Anatomy………Sanninga er at eg ikkje er så stor fan av sesongavsluntningar. Det er slett ikkje alltid at dei ender som eg ønsker. Jaja….. No er det straks natta og så er det ny arbeidsdag i morgon. :=)
Ha ei god natt!

Hasta luego!

IWALY!!!

mandag 9. juni 2014

Måndag 9.juni

Så var langhelga over. Eg har vore på hytta sidan laurdag og første dag var jo storveis, for då var det kjempefint vèr. Resten av helga har vore så som så.
Det er jo ei fin langfjære vi har, så minstemann bada der. Sjølvsagt hadde han eit ønske om at også eg skulle kome uti, men det blei med ønsket hans. (Viss eg då ser bort i frå at eg vassa litt.)
Sjøen var ikkje så ille kald, men eg følte ikkje heilt motivasjonen for å bade hadde inntruffe enno.






Helgas desidert "opptur" må ha vore den der nabokrangelen sørpå. Berre ved å lese framsida til VG helg, kjenner eg at latteren er nær. At det går an, liksom.
No veit eg at ei sak har fleire sider og at eg eigentleg etter å ha lese heile artikkelen veit like lite. Eg veit kva det drear seg om, men eg veit ikkje kven som har rett eller ikkje. Likevel, i teksten opererer dei med himla høge priser på noko rask og ein tar saga i eigne hender og kuttar herlegheita i to. For ei herleg saligheit, spør du meg.

Eg prøver no å sjå for meg kven eg har i nabolaget mitt, sånn berre for å vere føre var. Må jo vere sikker på at det ikkje bur nokre galningar her også.
Kanskje eg skal kjøpe vegen som går forbi huset vårt og så kan eg byrje å herske litt? Freistande……men eg trur eg står over.
Hadde det no vore ein nabo som sagde over garasjen. så kunne eg fått ein ny som er mykje større. Idèen er jo ikkje så ille, (joda),………. :=)

Tenk å bu i eit slikt nabolag?! Eg klarer ikkje heilt å sjå det for meg. At det ikkje eksisterer anna enn krangling. Eg trur eg lett hadde flytta på meg…..sånn berre for å få ro rundt øyrene. Ein kan jo vere sta og nekte å gje seg, men det spørs om det er verdt det.
Tilstandane der er jo verre enn det kjerringane i denne verda klarer å stelle istand.

Sjølv om det er heeeeeilt superteit at han der artigkaren har kappa "huset" i to, er et litt komisk og herleg også. Det betyr at han står på sitt og kjempar for det han trur på. (Eg håper sjølvsagt eg aldri må forhalde meg til han……med mindre han har avsatt deler av arven sin tilmeg då!!) :=)

Nesøya……Ein gong ein fredeleg stad å bu…….

No kan det hende at eg er "svimmel", men eg er ganske sikker på at eg ikkje er det. I stad prøvde eg å tenke etter kva tid eg var ute "på livet" sist. Sånn rundt rekna kom eg fram til at det er heile sju månadar sidan sist!! Ei heil evigheit med andre ord….
(No tar eg bort det faktum at korpset var på Gotland her for litt sidan….. Og der trur eg at eg var førstemann i seng!)
Sju månadar…..Jaja, det kjennes ikkje så lenge sidan ut, så då gjer det vel ikkje. Det tyder uansett på at eg kanskje bør bli litt meir sosial! Her må enkelte ta hintet!! :=))))))

Kva betyr eigentleg dette?? Er det på tide å innsjå at alderen held på å innhente meg? Aldri verda om eg innrømmer det!
Ikkje spør meg kva eg har gjort istadenfor. Eg trur ikkje eg kan gje eit godt nok svar til det.
No har eg jo sjløvsagt vore ein del på reis det siste halvåret, utan at det skal ta skulda for det. Nei, eg reknar med at enkelte som les dette tar hintet og då ordner det seg raskt! :=)

No kan det jo hende at ein viss Walander har skulda. Ikkje det at eg er særleg forelska i han, men eg har no vore ein god del på date med han den siste tida. Berre no i helga gjekk det med 250 sider med godeste Wallander. (Alle skal vere ferdiglest før sommaren er over.)
Det einaste som er litt dumt, er at eg er hakket smartare enn han. Eg gjennomskuar mordaren fleire hakk før han, og då er det ikkje like interessant å lese. Klua som forfattaren gjer, og som Wallander etterkvart skal openbare, blir gjennomskua av denne jomfrua før ein femtedel av boka er ferdiglest.
Jaja, eg er no i alle fall trofast som les heile verket utan å hoppe over noko,

Tenk om nokon kunne gjeve Wallander ei full spahandsaming og nokre timar hos Erlend Elias……..Eg trur han kunne trengt det. Kanskje han hadde fått litt betre dametekke då?! Kven veit…?
Ein aldrande mann med litt for mykje vekt og høgt sukkerinnhald i blodet. Han kunne trengt seg ei kjerring! (Ei streng ei.) :=)

Slik unngår du sveitteringane. Tja, dette er vel aktuelt for bra mange. Det er lite "hot" når menn (og kvinnfolk for den del) kjem gåande med DEI sveitteringane. Stopparein for å prate, er det eitt hundre prosent at ein legg merke til dei og då er det eit så stort blikkfang at det er umogleg å ikkje stirre på det. Og det er av og til (les som oftast) ikkje særleg innbydande.
Berre for å ha det sagt…..Det er ikkje joggarane eller andre trimmarar ein snakkar om, men den vanlege mann i gata på ein heilt vanleg dag. Kanskje ikkje lengre unna enn arbeidsrommet.

Gule sveitteringar kjem verkeleg opp i dagen om du treng å strekke deg litt. Då kan gode råd vere dyre! Sjå for deg at du er hypp på ei dame og akkurat når du står der og strekker på deg, ja då kjem ho gåande forbi. OG ja, ho ser armhulane dine. Akkurat der og då har du tapt. Lenge før du i det heile tatt har fått starta.
Likevel treng ein ikkje fortvile. Det fins jo superenkle råd mor dette. :=) Ikkje så enkelt som at du sluttar å sveitte, men det fins pads (alle kvinnfolk veit kva pads er) til å putte på innsida av skjorta. Om ein fester pads´n der, absorberer den sveitten din og vips…..du har eitt problem mindre. Flotte greier.
Om eg ikkje tar heilt feil får du kjøpt dei både på klesbutikkar og sjølvsagt på apotek. Det er jo nesten å klassifisere som eit "helseproblem", og då er det klart at eit apotek har det. (Neida……Eg berre tullar… men dei har det nok på eit apotek likevel.) :=)

Det er straks på tide å avslutte kvelden. Eg skal berre gløtte litt på tv-skjermen først. Ha ein fortsatt fin kveld og god natt når den tid kjem. :=)
Hasta luego!

IWALY!!!






torsdag 5. juni 2014

Torsdag 5.juni

Ein herleg soldag!! Dette kan eg bli vant med, men eg reknar stort med at eg ikkje skal bli alt for håpefull.

Eg har vore på Grunnvoll i ettermiddag og på turen ut, då vi skulle passere Trondskjæret, såg eg dette. Min eigen lille stoltheit på tur i sjøen. Her er han i lufta…….. Eg er sikker på at det var iskaldt, men det ville han ikkje innrømme.
Det er artig at vi har eit så fint område som borna kan kose seg på.
Er det rart eg håper på mange slike dagar? Dette må jo berre "vere livet" for borna! 
Sjølv kunne eg eigentleg tenke meg å bade sjølv, men heldigvis har eg vit nok til å la vere. 


Vi har hatt problem med den eine grasklipparen i fjorden. Her er eg nøgd med at den, etter å ha vore i frå i mindre bitar, startar utan at eg treng å ta i i det heile. 

Det var stille på havet, så det var riktig så deileg å cruise bortetter sjøen. I og med at det i tillegg har vore sol i dag, har det vore mogleg å brette av seg litt klede. (Men på bileter skal ein vel kanskje vere litt anstendig.) :=)

Etter å ha brukt litt energi ute i det fri, er det ikkje rart at eg er litt trøytt i skrivande stund. Klokka er enno tidleg kveld, men det er no rart med det. 
Lasagnen står i omnen til steiking. Sein middag kallar vi det. Det er slik det må bli når ein vil ha med seg mest mogleg av ettermiddagen i herlege omgjevnadar. Gutungen tok heldigvis til takke med pølser i dag, så då trengte eg ikkje å stresse med middagen. ERgo er det straks klart for deileg mat og drikke i dette huset. Etterpå blir eg vel å ligge som eit slakt. Kanskje Kurraas neste??? 

I morgon er det plutseleg helg att. Ei lang ei sådan. Det er jo pinse…… Så spørs det kva ein skal finne på ei slik helg.
Akkurat no er det lite hjerneaktivitet å spore, så det blir nok ikkje tatt noko avgjerdsle i kveld. 

I dag høyrde eg at området borna bader på (som vist på biletet lengre oppe) har fått status som framtidig industriområde i kommunedelsplanen. Eg veit ikkje om det er tilfelle, men eg håper verkeleg at det ikkje stemmer. 
No er det riktignok ikkje planlagt noko aktivitet der med det første, men det opnar jo for det i framtida i såfall. 
I dag er dette området stort sett det einaste som egnar seg til bading og kos for born og familiar. Det er eit område kor mange samles og verkeleg har det som kalles kvalitetstid. 
Før i tida var ikkje dette området reint nok til å brukast, både med tanke på kloakk og skit, men i dag er stoda ei heilt anna. I dag er det heilt utmerka å bade og grille der. 
Nettopp på grunn av at området er så mykje i bruk når det er godvèr, er det veldig synd om ikkje det skal tas betre vare på enn at det i framtida kan risikere å forsvinne til industrien. La oss håpe det ikkje skjer!!

Jeg var et barn. Nå er jeg mann. Jau, jau….. Det er Justin Bieber som har uttalt desse orda. Snakk om skivebom! 
Greit nok……..Mange liker musikken hans, og det er jo greit. Alle må jo få like den musikken dei sjølv vil, men eg tviler på at han har særleg stor respekt på andre område hos så mange. 
Justin Bieber som er avslørt medan han syng at han drep svartingar og at han digger Ku Klux Klan…. Han er blitt ganske god på det der med å drite seg sjølv på leggen. (Det er ei stund sidan opptaket som er avslørt blei gjort….men likevel.) 
Det kan rett og slett virke som om det er nokon som har gløymt å fortelle han litt om livet og haldningar som er gått ut på dato for lengst. 
No påstår han altså at han er blitt mann. Då er det kanskje på tide at han startar med å vise det! 
I mine auger er han berre gutungen. Oppførselen han har vist dei siste månadane har vitna om at ikkje heilt kan titulere seg som mann enno. Han er blitt stempla som ufordrageleg etter visse hendingar…. Så då er det berre å håpe at dei som diggar han ikkje blir påverka og følger opp det han gjorde som "ung". 

Riises bryllaup.  Skorne til brura var dobbelt så dyr som kjolen! 
Hmm…… Då hadde eg aldri turt å ta dei på meg. Eger ganske sikker på at ho ikkje akkurat hadde noko billigkjole på seg, og ergo må det bety at skorne var DYRE!! Eg har aldri skjønna det der med at ein har behov for å føle seg så vel at ein må ha det dyraste av det dyre. I mitt hovud blir det berre tåpeleg. Det burde vere andre ting som sørga for komforten nett den dagen. Kjærleiken, sånn berre for å foreslå noko. 

Ho har dei sjølvsagt av di ho har råd til det, så sånn sett er det jo heilt greit. (Berre ikkje i mitt hovud.) Likevel syns eg verkeleg det set ting litt i perspektiv. Når store delar av verda går rundt og er svoltne, så blir skorne overflatiske. 
Eg er sikker på at dagen ville ha vore minst like vellukka om skorne hadde blitt kjøpt på Eurosko. (Berre for å sette det litt på spissen.) 
Eg er i alle fall glad eg aldri kjem til å hamne i noko situasjon der eg har sjansen til å velge slike dyre produkt som det. Takk og lov for det. 
Skulle det ein dag vise seg at eg berre blir materialistisk, ja då håper eg at nokon fortel meg det og seier til meg at eg må lande på beina att. 
Måtte dei leve "happy ever after". :=)

Ingrid Espelid Hovig er 90 år! Åååååå, eg hugsar ho godt frå eg var born og ungdom. Eg har alltid likt ho. Ho er eit flott menneske. 
Eg var ikkje heilt sikker på om ho er i live enno, men det er ho jo no når eg veit ho er 90 år. 
Det er ikkje få gonger eg har fulgt med ho på tv! 

Det er slett ikkje rart at ho har fans i alle aldrar. Det går ikkje an å ikkje like ho. I tillegg er det nok mange som har lært å lage mat av ho. Eg tippar det er ein stor prosentandel av folket her til lands som har prøvd seg på rettar ho har laga på tv. 
Fjernsynskjøkkenet! Det må vere lenge sidan. Tar eg ikkje mykje feil, slutta dei med å sende det på slutten av nittitalet. Eg såg det i alle fall i tenåra, så noko særleg mykje tidlegare kan det ikkje ha vore. 

Det som er litt artig er at i byrjinga ville dei ikkje godta at ho snakka slik ho gjorde og framleis gjer. Viss ho skulle på skjermen måtte ho snakke bokmål. Det nekta ho, så heldigvis tok dei til vit og lot ho få køyre programmet likevel. 
Påskuddet dei brukte for at ho måtte snakke bokmål var at folk ikkje kom til å forstå ho. Hahahaha….. Som om det ikkje er kleint å prate noko anna enn det ein gjer til dagleg. Det er jo berre kunstig. Det er det vi gjorde då vi leika med Ken og Barbie. Nei, dama er jo rå, og ho har nok ikkje sørga for at mange ikkje har forstått korleis dei skal lage mat pga dialekta. :=))
Gratulerer så mykje med 90 år til Ingrid! 

Nei, det er tid for mat, så ha ein fin kveld og sov godt til natta. 
Hasta luego!

IWALY!!!









onsdag 4. juni 2014

Boksen går er faktisk gøy, enno!! Hahaha……. Eg har sprunge tulling i dag. Eg har lekt boksen går med ungdommen og sjølvsagt var eg så smart at eg tibaud meg å stå først. 60 var talet eg skulle telle til.
(I første omgong……….)
Det byrja jo bra. Heldigvis er eg ikkje av dei treigaste når eg spring, så eg fekk tatt bra mange. Lykkeleg over at det gjekk så bra………enn så lenge………for så å bli henta ned på jorda at!! Eg blei litt for dristig og plutseleg var det ein som hadde ein god del kortare veg til boksen enn eg…..Det seier seg sjølv korleis det gjekk. Det var berre om å tell epå nytt. 50 denne gongen. Så 40. Så 30. Så 20. Så 10. Så 5!! Ikkje lange tida å gøyme seg på.
Gud kor artig det var "å gå i barndommen igjen". Eg har ikkje leika boksen går sidan eg var bra ung. Eg trur jaggu meg at det ikkje skal bli lenge til neste gong eg hiv meg med på det. :=)
God trim er det også…

Alice Cooper - en viss skral sjarm. Jaujau….Då må no eg flire litt. Kva tid har Alice Cooper utvist noko som helst form for sjarm, om eg tør spørre? Det er vel ikkje akkurat slik at det oversminka andletet hans nokon som helst gong har vore sjarmfullt.
Alt det svarte som smøres rundt augene minnar heller om eit spøkelse (utan at eg skal skryte på meg at eg veit korleis eit spøkelse ser ut).
Likevel…….Viss sjarmen hadde kunna ligge i musikken, kan ein kanskje finne nokre fine låtar.
Sanninga er faktisk at det er dei som speler "hard" musikk er dei som har dei finaste balladane.
Glam-metal-kiser………Joda, trange og svarte jeans kan jo vere sexy på enkelte, men sett i samanheng med langt og svart hår, lær, nagler…..osv….. Det kan bli litt vel mykje. Dessutan skal ein jo kunne vrikke litt på seg, og då er ikkje alt for trange jeans det som er mest smart å bruke.

Eg har lest anmeldelsen av Alice Cooper-konserten som var i Kristiansand her nyleg. Etter å ha lest den, sit eg att med følelsen av at skribenten ikkje kan ha vore der og lytta til musikken. Det står stort sett ingenting om musikken som speles. Forutan Alice sjølv, består jo bandet av andre mennesker. Ikkje eit einaste namn er nemnt.
Kva han eigentleg syns om sjølve konserten, tja det veit eg faktisk ikkje. Han har vore mest opptatt av å skrive om danserinne i sjukepleiaruniform, skinnpisk, falske dollarsedlar og at rekvisitane mest sannsynleg er kjøpt på Nille. Så det betyr vel kanskje at han eigentleg ikkje har peiling på musikk og prøver å skjule seg bak alt det andre?? Eller…?
Kan det vere at VG har sendt feil mann til denne jobben, eller kan det hende at han berre er blitt kasta inn i det som reserve for den som eigentleg skulle?

Det er nok ikkje snilt å skrive så negativt om ein mann som sikkert har gjort sitt beste, men når ein skal anmelde ein konsert for ei av landets hovudaviser, ja då er det klart at ein har visse forventningar i forhold til kvalitet og liknande. Ein blir ikkje musikkanmeldar om ein ikkje har peiling på musikk. Så enkelt og greitt er det.
Dessutan, om ein kan ha ein jobb der ein faktisk har makt til å trykke enkeltindivid ned av di ein ikkje likar musikken deira, ja då må ein tåle at vi faktisk har meininger om skribenten også.

Når klesvalget er det som sit att etter ein konsert som dette…….Tja, det seier litt. Alice Cooper er litt for kjent til det……..
(Berre så det er sagt. Han fekk terningkast 4. Det er jo slett ikkje så elendig, og ergo må jo skribenten ha likt noko av det han høyrde. Det er berre rart at han har gløymt å nemne det…)

Forbudt å dø! Ja, no har eg "sett" det også……at det fins stader i denne verda der det ikkje er lov til å døy! Hahaha…….. Kva er liksom straffa du får om det skulle skje?
Det er i det britiske parlamentet at reglane er slik. Jaujau, seier eg berre.

Det er mange rare reglar rundt omkring. Det viser jo dette første dømet. Her kjem nokre fleire….
I California er det ikkje lov til å sykle i bassenget. Oooooo….. Så kjipt!! For det ville jo ha vore det første eg kunne komme til å gjere om eg hadde hatt lov til det. Kven sykler i basseng liksom?
Eller denne……Bornet må ha normal frisyre. (?) Texas. Er det born som ønsker å sjå litt spesiell ut, er det berre å skuffe dei.

Forbud mot å kile en kvinnn med fjærkosten. Hahahaha……Det er jo den beste. Det kan skje mykje rart med slikt som utgongspunkt. (Fjærkilinga, altså.) Med mindre kjerringa blir sur for det først…
men i Maine skal det visst ikkje forekomme.

Er du tissetrengt? Dra til Skottland. Der er det eit påbud som seier at alle er pliktige til å låne ut toaletta sine om nokon bankar på og spør. Så framande på besøk er sikkert ganske vanleg der. Det er jo ein fin måte å finne ut korleis alle andre har det innanfor veggane sine. Tiss ein dag der, og neste dag her, også vidare……og vips har du vore i alle husa rundt omrkring. (Kanskje ein litt sær hobby, men……….)

I Bahrain (ei øy i den Persiske Gulfen - trur eg…) må ein gynekolog undersøke underliva til kvinnfolka ved å bruke eit speil for å få refleksjon. Han kan med andre ord ikkje gløtte direkte inn i ho. Hmmm…. Høyres komplisert ut.

Det er nok inga tvil om at det er mykje rart rundt om i verda. Det er nesten som om at eg skulle ønske at vi kunne få ei slik rar lov her også. (Som vi aller helst skal bryte.) Det kunne jo fort bli skøy!

Jaja……… Klokka går heldigvis mot midnatt og då må eg slutte av. Då treng eg i alle fall ikkje sitte her og flire for meg sjølv (inni meg) over andre lands tåpskapar.
Etter å ha konferert med meg sjølv har eg bestemt meg for å krype under dyna og sove! Wallander må klare seg utan meg i kveld. No gjespar eg og det er eit sikkert teikn på at det berre er å pelle seg i seng. Så ha ein fortsatt fin kveld og ei god natt!

Hasta luego!

IWALY!!!




tirsdag 3. juni 2014

Så var ein heime att. Sjølv om det har vore ei fin uke på tur, var det deileg å sove i eiga seng i natt.
Når då til og med vèrgudane er på mi side, ja då er det berre deileg! Det er rett og slett følelse av sommar.

Eg er akkurat komen heim frå fotballtrening og har fått satt ein brøddeig. Eg baka før eg dro på tur, og i går kveld blei siste brød tatt opp. Så snakk om god "timing". No er det straks nye…….
Heimlaga brød er kanskje det eg har sakna mest den siste uka. Det har gått mykje i loff med nugatti eller syltetøy på. Ergo var det riktig så godt med frukost i dag. Og ost!!!

Heimreisa i går gjekk for det meste heilt greit, men "for det meste" kan jo også bety at det var noko som  ikkje var heilt perfekt. Nesten er ikkje alltid nok.
Vi landa faktisk litt før tida i Oslo. Ergo låg alt til rette for at vi ikkje skulle trenge å stresse. Men det var nett det som skjedde. I og med at vi enno ikkje hadde fått bagasjen når det berre var tjue minuttar att til flyet skulle lette, må eg innrømme at det var litt og kvart som spant rundt nede i magen.
Vi fekk til slutt bagasjen og skunda oss opp for å levere den.
Der fekk vi beskjed om at det kanskje ikkje ville gå. Dama i skranken ringte og spurte om vi kunne få sende den avgarde (den var innsjekka heilt frå Roma og "heim"). "Ett minutt får dere. Og så må dere springe!! Dere skal helt til utgang 19E." Jeeeeezes, seier eg berre. Først lang kø i sikkerheitskontrollen, så måtte vi gå lengre enn lengst, indst inni indst osv……. Det er visst komen ein ny tarm med utgonger der nede, og vi skull esjølvsagt ytterst i den.
Vi nådde flyet…….på overtid. Halvsveitt og vel vitande om at vi ikkje kom til å lukte særleg bra til vi kom heim (pga delvis løping) kom vi i alle fall med flyet. Svoltne og trøytte.

No er det tysdag det har vore ein særdeles fin dag ute. Enkelte har tatt turen til fjells i dag, eg har vore på bana.

Tida nede i Roma blei brukt til alt anna enn nyheiter frå Noreg. Kanskje litt dumt å ikkje følgje med på dei, men samtidig er det så vanvittig godt å berre kople av frå alt saman.
Det skjer så mykje "rart" rundt omkring og då kan det vere greit å få ein pause frå det.
Eg har jo trass alt hatt anna lesestoff. Wallander! Eg rakk akkurat å blo ferdig, så i kveld startar eg opp med neste bok. Eg hugser ikkje heilt kva den heiter, men det er no neste boka i serien. (Har eg først byrja på den, må eg nok fullføre den……)
Boka eg nett er ferdig med heiter "Den femte kvinnen".

Speedoen er tilbake! Eg trur eg kveles. Verdas kanskje mest omdiskuterte plagg er jaggu meg på tur til å seile opp på motelista att.
No skal det seies at badeshortsane mange har brukt dei siste åra faktisk er i lengste laget. Det fins faktisk ein mellomting mellom speedotruse og dei shortsane som har vore mest in.
Ein kan jo stille seg spørsmålet om kva som er så kult med å bade i ein shorts som når deg ned til knerne?! Om eg ikkje tar mykje feil, blir dei lange shortsane kalla for fjortis-shorts sjølv om også litt eldre mennesker bruker dei også.

Det heile handlar no mest om å tilpasse seg etter kva ein skal gjere. Det er nok meir praktisk å bade i ein kortare shorts og det gjeld vel for såvidt nårdet kjem til soling også.
Den skal ikkje vere så kort at du kan risikere at noko henger utfor, men kort nok til at du kan vise fram den veltrente stumpen din. DÅ har du valgt riktig shorts!! Hahahaha…..

Det er ein moteekspert som seier at ein godt kan bruke speedo dersom ein har kropp til det. Det betyr med andre ord passe stort utstyr, ingen pondus, ingen pels og ein god porsjon sjølvtillit.
Joda…….Eg kan vere tilbøyeleg til å kome han urpitelitt i møte.
No skal det seies at dei fleste eg har sett i speedotruse på dei ulike strendene eg har vore på, er gjerne menn med litt pondus og kanskje ikkje heilt "rette stellet" og vise fram. (Nei, eg har ikkje stirra!!! Hahahaha…….) Det er klart det er med på å sette arr på hjernen og påvirke haldningane i forhold til speedotrusa og bruken av den.
Så hadde bruken vore avgrensa til dei som verkeleg har kropp for det, så kanskje………. men i mitt hovud er speedotrusa ikkje bra……uansett kropp!!
Viss det er no er slik at den er på veg oppover på lista når det kjem til popularitet, trur eg at eg får halde meg inne.
Det hender jo at det fins enkelte pervoar der ute…..også på stranda. Eg syns det er likast at vi slepp å vere vitne til det. Ein shorts skjuler i alle fall litt.

Den korte snekkerbuksa. Hot eller not? Skjønna eg det ikkje. Det er berre tre dagar sidan eg stod i ein butikk og vurderte å kjøpe ei slik bukse, men fann ut at det ville bli litt vel heftig. No veit eg ikkje….. Kanskje eg skulle kjøpt ei?
Når ein er sånn høveleg rundt 40-talet, må ein vel byrje å skjønne at ein ikkje er ungdom lenger. (Akkurat DET var ikkje noko innrømming frå mi side…..berre så det er sagt!) Så for å unngå at enkelte skal tru at ein er hamna i ei eller anna alderskrise er det nok til det beste at eg lot vere å kjøpe den. (Men den var stilig!)

Klokka er straks åtte no og mesteparten av kvelden er att. Det er på tide å få glunten inn og i dusjen. Klokka er nok litt på overtid, men når borna koser seg med å slå ball her ute, syns eg dei skal få helde på litt ekstra. Det er jo så lyst og fint ute. I tillegg er det jo straks sommar!

Ha ein fortsatt fortreffeleg fin kveld og sov godt til natta!
Hasta mañana!

IWALY!!!




søndag 1. juni 2014

Siste dag i Roma!! Og det er varmt! Veeeeldig varmt. Vi sov litt lenger i dag. Spør du meg, er svaret at det var deileg. Eg reknar med at du vil få same svaret hos dei fleste. (Alle.) Frukosten tok vi på ei sjappe lenger borti hugget før vi tok bussen til andre sida av elva og Peterskyrkja, Vatikanstaten.

Å ta buss i Roma innebærer at ein i alle fall ikkje blir åleine på bussen. Med andre ord er det ganske så folksamt og ein er heldig om ein får seg ein sitteplass. Heldigvis er det ikkje snakk om så alt for lang tid ombord, men litt er det no…….

Peterskyrkja! No såg eg ho jo frå busstaket her om dagen , men i dag på nært hold, var det første eg tenkte "WOW!!" Den er verkeleg stor og fantastisk fin. For eit arbeid som ligg bak noko slikt! 
OG kor folksamt det er der!! Det var så mykje folk der at eg trur at køen for å kome inn var på minst 500 meter, og då er det ikkje snakk om ein og ein i breidda. Jeeeezes, seiereg berre. Det tok motet ifrå oss alle! Det vil ta nokre timar å kome seg fremst i køen på ein slik dag. 



Her er jomfrua sjølv inne på plassen foran kyrkja. Blikket er retta mot den valdsame køen…….

Fonetene var det også der. Eg gløymte å sjå om det er ei fontene ein kastar mytar i eller ikkje. Slike finst det uttallige av her nede. Eg trur det meste går til veledigheit o.l. 

Her er då delar av køen. Du ser at det kø i fronten heilt til venstre på biletet, og så går den langs heilesøylerada og fram til kyrkja. Køen startar mykje lengre bak, og den ender mykje lengre framme enn det eg klarte å få med på biletet. Om at det er av di det er sundag, ja det veit eg faktisk ikkje. Det eg imidlertid veit, er at eg såg ein stor plakat om at det skal skje eitt eller anna som har med Paven å gjere i dag og i morgon. I morgon er det jo "The Republic Day". 

Det er like mykje folk eller omkring i dag. Det er ikkje berre berre å ta seg fram .

Vi shoppa litt på den sida av elva også før vi tok bussen heim att. Då var det verkeleg varmt og kleint å ta buss, men det er it stykke å gå, så det var nok uansett eit betre alternativ. 
Trøytt av varen var det fleire som var. Eleven som var ved sida av meg duppa med potemonien så fint mellom hendene, så den tok EG. Eg fann ut at det ville vere det sikraste. På ein smekkfull buss kan det meste skje! Slik er det berre. 

Dei fleste hadde behov for ein tur på hotellet og ein dusj før lunsj. Sveitten renn jo i denne temperaturen. Sjølvsagt var det ikkje berre vi som hadd etenkt på lunsj, så det blei no litt køståing for å få bestilt mat. No har vi spist våres siste lunsj her nede!

Etter lunsj splitta vi oss opp. De fleste ville bruke dei siste euroane dei har på å shoppe. Kanskje er det nokon som blir happy for bygåver. 
Gutane har for det meste spara på pengane sine. Dei har ikkje hatt råd til å handle av di dei trng båtbensin i sommar!! HAhahahahaha……… Reiser til Roma og sparer på pengane for å bruke dei på bensin! Haha…. Forstå det den som kan. 
No skal det seiast at dei har imponert litt i dag! Dei fleste har faktisk handla, så det er ingen som kjem heeeeilt tomhendt heim. No har alle fått seg eitt eller anna Roma-plagg, og godt er no det. 
Til og med eg fekk til å handle i dag. Eg dilta etter eit par av jentene, og då hana eg sjølvsagt inne på ein klesbutikk. Då ordna det seg….. :=)))

I stad såg eg DEN limousinbilen!! Fytti katta. Den var verkeleg lang. Eg trur kanskje det var nokon som gifta seg i dag og at det var difor den var der. (Utanfor storkyrkja vår borti gata her.) 
Så no vil eg også gifte meg i Roma!!!! (Med limousin!!)

No held alle på å gjere seg klar for kvelden. Siste restaurantbesøk for denne gong. (Eg seier for denne gong, for dei fleste har kasta mynt i Trevi-fontena og det heiter så fint at ein då er sikra å kome attende hit!)
Vi skal pynte oss med kjole og greier, forhåpentlegvis ikkje gutane, dei kjem nok i finskjorte og liknande. I kveld køyrer vi stil! Det blir koseleg. 

Eg er ferdigpakka (sånn nesten), og eg vil tru at eg er den einaste. Enkelte av dei andre gruar seg nok litt til den biten. Eg veit ikkje heilt kor mange handleposar det er inne på det eine rommet. Eg blir i alle fall like fasinert kvar gong eg ser inn dit. Enkelte er betre på å shoppe enn andre. 

Det er litt vemodig at det no er tid for heimreise. Men det betyr jo berre at vi har kosa oss masse. Enkelte gleder seg nok litt til å kome heim, for det er alltid godt å kome heim etter reise, medan andre gjerne skulle ha vore ei uke til. 
I morgon tidleg, halv ni, blir vi henta, og då går resten av dagen til heimreise. Er vi heldig, rekk vi å få sjå litt av Stetind-besøket i dag. Eg håper det. Vi er i alle fall heime litt over sju. 

Roma er verkeleg å anbefale. Eg vil gjerne attende hit. Det er mykje eg ikkje har fått opplevd her enno. Det å kunne sitte ute under open himmel på ein restaurant og ta seg eit glass god vin til maten…… Roma er jo ganske romantisk på kveldane. 
Eg kan lage ei heil liste over kva eg enno har ugjort, men eg trur eg skal la det ligge for no. Eg skal uansett attende. 

Ha ein fortsatt fin kveld! Det skal vi ha. :=)
Hasta luego!

IWALY!!!





No byrjer vi ”alle” saman å kjenne at vi er litt trøytte. Alle har jo gått minst ei mil kvar einaste dag (og då snakkar eg om dei som har gått minst). Det er ikkje akkurat kvardagskost å gjere det dag etter dag, så det er ikkje rart at vi kjenner det.
Hotellet har heis, men sidan vi ikkje bur så høgt oppe, brukar vi som oftast å ta trappene. Tru meg…..etter ein lang dag ute, er det så vidt ein orker  løfte føtene opp trinn for trinn.
Det kjennes i musklane.

I dag har vi besøkt Pantheon. Pantheon er eit ikonisk mesterverk og saman med Colosseum det mest seerverdige i Roma. Pantheon er eigentleg eit tempel, men tar eg ikkje mykje feil, blir det i dag brukt som kyrkje.
Bygget er verkeleg vel bevart. Sjølve betongkuppelen er verdas største og den har ingen synlege søyler (som du ser på biletet under).


Det er hovedalteret som ligger rett fram. Ikkje veit eg korleis dei gjer det om det holdes gudsteneste der. Då tenker eg på sitteplassar og slikt. Viss det då holdes gudstenester der, noko ein bør anta i og med at det er ei kyrkje i dag. (Det er ingen stoler i rommet.)
Eg har enno til gode å sjå Pantheon etter mørkrets frambrudd. Eg vil tru det er eit vakkert skue med lys i mørkret. Det blir nok ikkje noko tid til å oppleve det.
Vi har berre morgondagen att, og då er det Vatikanstaten som står for tur.
Vi var der tidlegare i uka, men fekk då berre sjå det heile frå taket på ein buss. No skal vi inn i herlegheiten. Peterskyrkja, Det sixtinske kapell………you  name it. Eg gler meg i alle fall.

Eg trur ikkje eg er skapt for shopping. ………. Misforstå meg rett…..Eg kan ha tider der eg er rimeleg god på å dra kort, men det kjem an på settinga. Å sleppe meg laus i ein stor by med butikkar overalt, er ikkje ei slik setting. Då ”melder” eg meg berre ut. Eg blir gåande langs gatene og kjem meg aldri inn i noko butikk (med mindre nokon drar meg med inn).
Eg trur rett og slett at ”Gud” gløymte å ta med det med shopping då eg blei skapt. Han må ha sett bort då ein skulle sjå kva kjønn eg hadde. Eller noko sånt…… Hahahaha…..

Gje meg eit shoppingsenter der alt er sentrert, ja så skal vel eg klare å dra det der kortet.
No har eg sett minst tusen butikkar og eg har kanskje vore innom 10 av dei.Og eg er i ROMA!!! Du skjønner vel då at det er noko som ikkje stemmer?!
Berre så det er sagt……. Eg har shoppa!!!! Småting til minstemann og liknande. Og EIN heil topp til meg sjølv. :=)  Vel, det kjem jo ein dag i morgon også.

I stad hamna eg plutseleg i ei musikkforretning! Eg blei sveitt då eg skjønna kva butikk det var….. STEINWAY AND SONS!! Det var så vidt eg turte å røre eit einaste piano, men eg klarte sjølvsagt ikkje å la vere.
Akkurat der og då skulle eg ønske at det berre var å dra kortet! Tenk å ha eit Steinway flygel til 500 000?! Eg hadde vore lykkeleg resten av mi tid!
Det spørs om eg ikkje hadde kommen til å brukt all mi fritid til å sitte og stirre på eit flygel då. :=)


Det var så vidt eg turte å ta bilete i lokalet, så eg berre skunda meg opp med mobilen og tok dette. Det viser sjølvsagt berre ein brøkdel av lokalet og absolutt ikkje det beste, men det prover i alle fall at eg var der! Det lever eg lenge på.
Så viss nokon av ein aller anna årsak kulle finne på å skjenke meg ei gåve……. Ja, då står eit Steinway flygel øverst på lista!!!!

I kveld er det stort sett ingen som er svoltne. Vi har jo forsåvidt spist to middagar kvar einaste dag, så det begrensar seg sjølv kor mykje plass det er i dei småmagane. (Sjølv om dei har gått bort fleire kaloriar enn dei har klart å putte i seg.) 
Så difor har vi tatt det roleg i kveld. Nokon har berre slappa av på hotellet, medan andre har vore ute og kikka litt. 
I morgon har vi bestemt at vi sover heilt til klokka ti og gjer oss klar til klokka elleve. Då er frukosten over for lengst, men då tar vi heller turen ut for å spise frukost ein annan stad. Det kan vere godt med litt variasjon! Dessutan er det jo sundag. Kjipt å måtte karre seg så tidleg ut av senga då! 

Etter frukost blir det Vatikanstaten. Denne gongen trur eg nesten vi tar buss i stadenfor føtene. Det er eit stykk eå gå, så får ein heller vurdere om ein går attende eller ikkje. 
Eg har lova at eg skal varsku gymlæraren at karakteren bør opp minst eitt hakk etter denne turen, for no er dei verkeleg i god form!! (Kanskje eit hint til dei foresatte dersom dei treng hjelp i vedskogen eller liknande!!) :=)))))



Planen var at eg skulle legge ut litt bileter i kveld, men av ein eller annan årsak er nettet her frykteleg tregt i kveld. Eg har brukt ein heil evighet på dei få bileta eg har med her allereie, så eg skal skal heller vente til eg kjem heim med å legge dei ut. (Eller i morgon…….viss det er betre då.)

Det øverste biletet er eit panoramabilete. Eg visste ikkje korleis ein kunne ta slike bileter før i går. Då var det ei av jentene som viste meg det då eg spurte kva det var. 
Det ser nesten ikkje ut som eit vanleg fotografi, men det er det altså. Og eg syns jo då sjølvsagt at det er megakult. 

Alle er kommen på romma sine og no skal denne knetta ta kveld. Wallander er framleis med meg, så det blir nok ei hyggeleg avslutning på denne kvelden også. Ha ein fortsatt fin kveld og ei god helg! 

Hasta mañana! 

IWALY!!!